Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kövér: Magyarország sorsa a családi asztal körül és a tanteremajtó mögött dől el

"Magyarország sorsa a családi asztal körül és a becsukódó tanteremajtó mögött dől el" - többek között ezt hangsúlyozta Kövér László házelnök hétfőn a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén mondott beszédében.
Az Országgyűlés Sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézményben 1778 óta van közoktatás. A jelenlegi két tannyelvű általános iskolában tanuló 395 gyermekből 74-en kezdték el tanulmányaikat az idén.

Tanévnyitó beszédében a házelnök azt mondta: az ország vezetésének az a dolga, hogy ismét valódi, nemzeti védelmet élvező közüggyé tegye az oktatást, amelyért mindenki dolgozik. "Ahol mindenki, tanár és diák is, ki tudja hozni magából a legjobbat, mert csak becsületes verseny folyik" - tette hozzá.

A házelnök szerint "a politikusok vagy a gazdaság irányítói önmaguk fontossága tudatában gyakran gondolják úgy, hogy az emberiség, Európa vagy Magyarország sorsa a Parlamentben, Brüsszelben, a tőzsdén, az ENSZ-ben, a világbankban vagy más efféle helyeken dől el. Magyarország sorsa két, ezeknél sokkal izgalmasabb helyen: a családi asztal körül és a becsukódó tanteremajtó mögött dől el" - olvasható a közleményben.

A pedagógusokhoz szólva Kövér László az egyik legszebb, de egyúttal legfelelősségteljesebb, legnehezebb hivatásnak nevezte a tanári pályát, utalva arra, hogy a nemzet jövője olyan lesz, amilyen tudású, felkészültségű, jellemű és erkölcsiségű fiatalokat bocsátanak ki az iskolák kapuin.

A szülőket arra kérte: azzal segítsék a pedagógusokat munkájukban, hogy gyermekeik nevelésében elvégzik mindazt, ami a család feladata, s csak azt hárítják az iskolára, ami a pedagógusok dolga. "Követeljék meg a tiszteletet gyermekeiktől nemcsak a maguk, de tanáraik számára is" - olvasható az Országgyűlés Sajtóirodájának közleményében.

Olvasóink írták

 • 3. öröksoproni 2013. szeptember 03. 15:18
  „Mintha nem ők találták volna ki e 4-ig tartó iskolarendszert! Mégis mikor neveljen a szülő? 5-9-ig? A család nevel, az iskola tanít. Pont a nevelést akarják kivenni a kezünkből az eszement oktatáspolitikájukkal!”
 • 2. Madarász 2013. szeptember 02. 22:58
  „""Magyarország sorsa a családi asztal körül és a becsukódó tanteremajtó mögött dől el" - többek között ezt hangsúlyozta Kövér László házelnök"

  Családi asztal körül éhező gyerekek, elkeseredett szülők

  Becsukódó tanterem ajtó mögött fáradt gyerekek, akik ha szerencséjük van 5-re hazavergődnek, ha nem, akkor este 8-ra, akkor állnak neki tanulni és persze ideges pedagógusok

  Csak gratulálni tudok!”
 • 1. háté 2013. szeptember 02. 22:06
  „Kövér: Magyarország sorsa a családi asztal körül és a tanteremajtó mögött dől el" - beteg lett a Kövér?
  Vagy úgy érti: a fidesz családi asztala körül, és persze zárt ajtók mögött! - /titkosítva 70-évre/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taposóakna-gyújtószerkezetet vitt be a rendőrségre egy férfi

Saját maga vitte be egy második világháborús taposóakna gyújtószerkezetét egy férfi a rendőrségre hétfő délután Budapesten. Tovább olvasom