Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Kósa Lajos szerint forradalom kell

Debrecen - "Míg 1848-ban és 1956-ban kivívtuk a népek elismerését, ma rajtunk röhög az egész világ" - ezt mondta Kósa Lajos debreceni ünnepi beszédében a Kossuth téren vasárnap délelőtt.


A Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott: tanulnunk kell a hibából, és forradalmat kell csinálni. Hozzátette: nem fegyverrel - ő a rend, a becsület, és tisztesség forradalmára gondolt.

A fideszes politikus azt is mondta: szerinte olyan mély válság van az országban, hogy újra kell gondolni az alkotmányt, a demokráciát és a választásokat.

Ha az alkotmány jól működne ugyanis, már elkergették volna a kormányt. Nem az utcán, hanem a parlamentben - tette hozzá.

Kósa Lajos szerint egy következmények nélküli ország lettünk. Egy sikeres demokratikus Magyarország azonban nem létezhet morál és erkölcs nélkül. Ezért elsősorban azt kell elérni, hogy legyen egy teljes újrakezdés, új kormánnyal - mondta.

A Fidesz alelnöke úgy véli: az országot nem az fenyegeti, ha az ellenzéknek nincs programja, hanem az, ha a kormánynak nincs.

Ma már nem elég néhány százalék adókulcsot "ide-oda taszigálni", olyan mély válságban van az ország, hogy mindent újra kell gondolni - fogalmazott.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. load 2009. március 18. 09:46
  „35. pmfc
  Ez így nagyon kevés.
  Ellenérvek nélkül egy ítélet.
  Úgy tudom nem ismerjük egymást személyesen, ezért honnan a magabiztosságod abban, hogy mit fogok tenni a magam akaratából?
  Azt gondoltam, hogy a jövő évi választások győztesének gazdasági programjáról fogunk beszélni, de te teljesen kihátráltál ebből a témából.
  Tudomásul veszem, és nincs más hozzáfűzni valóm.”
 • 36. Zaraki_Kenpachi 2009. március 18. 07:39
  „Se érved, se szavad nincs, de főleg önálló véleményed. Azt szajkózod, amit a Viktor, mert a személyi kultusz már annyira erős, hogy alárendeled a valós véleményt.

  Egyébként!
  Nem tudom ki, de leírta már egyszer nagyon is jól: az ellenzék dolga az államvezetés támogatása kritikáival, elemezzék, ellenjavaslatot tegyenek, ha a kormány döntése rossz, és ebből a vitából születik meg a jó koncepció. De mit csinál a vezetőd? Szarik az országból nagy ívben, neki az a lényeg, hogy hatalomra kerüljön mihamarabb. Ilyen hataloméhes embert talán csak nagyapáink láttak utoljára. Szinte átcsöpög, hogy csak az a jó és szent, amit ő talál ki és mond, de ugyanakkor érdemi munkát a gyalázkodáson kívül a parlamentben és azon kívül képtelenek végezni.

  Az ünnepség is hogyan zajlott? Mindenki ócsárolta a másikat, a fidesz is ahelyett, hogy őseinkre emlékezett volna magát szentnek kiáltva ki az elmúlt 7 évért ócsárolta a kormányt, holott ők is ugyanannyit tettek az állapot romlásáért. Csak ugyebár a hű hívek szemében ők mindig szentek maradnak. De nem baj, felőlem legyenek csak hatalmon, de ha annak káros hatása le, utána ne szűkölködjetek mint a kivert kutyák, egy hangot se akarunk tőletek meghallani.”
 • 35. pmfc 2009. március 17. 17:43
  „Load. Te is jól tudod, hogy nem fogsz rájuk szavazni, bármit is mondanak.

  Zaraki_Kenpachi! Én ugyanezt soroltam fel pár kommentel ezelőtt, amit te. Az meg, hogy az ellenzék hibája, hogy a kormány nem képes intézkedni, ez a világ vicce!!! Van többsége GYurcsánynak? Ha van intézkedjen. Ha nincs mondjon le. Miköze ennek az ellenzékhez?”
 • 34. rozsomak 2009. március 17. 10:00
  „33# Te folyamatosan, összefüggően, kiérlelten, végrehajtva..hazudsz.”
 • 33. load 2009. március 17. 09:26
  „31. pmfc
  A befektetőket - akiktől a kamatszint lényegében függ - nem a hiteles kormány (kérdés az mitől hiteles egy kormány), hanem hiteles gazdaságpolitika, ha úgy tetszik reformpolitika győzi meg arról, hogy a magyar állampaírok kockázata alacsony, kisebb kamatra is megéri magyar állampapírt venni.
  Ezt a gazdaságpolitikai elképzelést hiányolom én a hatalomba készülő Orbán Viktortól.

  "Te azt akarod gondolni, hogy a Fidesznek nincs programja, mert ez nyugtat meg." - mondod.
  Tévedsz.
  Engem az nyugtatna meg, ha lenne.
  Az meg kifejezetten idegesit, hogy mondanak ezt-azt, meg ezeknek az ellenkezőjét is.
  Egy koherens, kiérlelt, végrehajtható elképzelést mondjanak, és rájuk fogok szavazni.”
 • 32. Zaraki_Kenpachi 2009. március 17. 08:48
  „pmfc, Te akkora baromságokat beszélsz, mint amekkora Te magad vagy.

  Az, hogy a kormánynak egy intézkedést sem sikerült végrehajtani sokszor semmilyen téren az nagyban köszönhető a fidesznek, mivel én még egy ilyen mocskos hatalmi harcot, amit ők csinálnak nem láttam. Ott gáncsoskodnak, ahol csak tudnak, ahelyett, hogy az acsarkodást a hatalomért félretéve végre a nép érdeke lenne az első, de nem, mert a te favoritjaidnak is addig kell az ember, amíg adja a szavazatot, onnantól kezdve mindenki le van szarva. Ezt 1998 - 2002 között igazolta, és ebben egy párt sem kivétel.

  Ugyanakkor gondolj bele a másik marhaságodba. Hallottál olyanról, hogy pénzügyi mérleg? Ha valamit elveszel, akkor valamit hozzá is kell adnod. Mérlegegyezőségi elv, azaz a mérlegfőösszegeknek egyezniük kell. Ha Te járulékot csökkentesz, akkor csökkented a bevételt, a kiadás nő, de valahol ellensúlyozni kell a kieső bevételt, így törvényszerű, hogy nőni fog más adó, vagy bevételi lehetőség mértéke és szerepe. Ha valóban érdemi eredményeket akarunk elérni:
  - felére csökkenteni a parlamentet
  - törvénybe foglalni, hogy a képviselőknek nem lehet semmilyen más jövedelemszerző tevékenysége és jövedelme ( azaz se vállalkozás, se főállás, se megbízási díj, se osztalék, stb stb. ), hanem csak a képviselőként kapott pénze, amelyet legalább 30 - 40%-kal lehetne csökkenteni.
  - felére csökkenteni a közigazgatási apparátust ( ezt a külföldiek is megmondták )
  - átvizsgálni a rokkantnyugdíjasokat elejétől a végéig, és elvenni mindenkitől, akiről bizonyítható a rehabilitálhatósága
  - megreformálni a nyugdíjrendszert, rendőrök, tűzoltók, börtőnőrök esetében megtiltani azt, hogy 45 évesen elmehessenek nyugdíjba, kitolni a korhatárt nekik legalább 10 - 15 évvel
  - ha már elvették az öregségi nyugdíjasoktól a 13 havit, aki még nem érte el a 62-t, akkor elvenni mindenkitől, aki szintén nem töltötte be, akár rokkant, akár özvegyis, stb.
  - átvilágítani a segélyrendszereket, és elvenni mindenkitől akinél bizonyított, hogy nem kis jövedelemre tesz szert, mégha feketén is, és ezeket visszamenőlegesen vélelmezés alapján megadóztatni
  - gyes, gyed és hasonló juttatások szolgáltatását legalább 3 év szolgálati idő meglétéhez kötném.

  Ilyenekkel lehetne akkora mértékű kiadáscsökkentést elérni, amiből aztán a járulékcsökkentés megoldható. És pmfc, a pénzügyben és a számvitelben nem járható út, hogy most csökkentesz és félév múlva lesz valami.”
 • 31. pmfc 2009. március 17. 01:45
  „A 13. havi nyugdíjon kívül az összes elhangzott már Fidesz vezetőktől. A hiteles kormány pedig onnan eredményez 500 milliárdot, hogy ennyivel kapjuk drágábban a hiteleket...
  Különben meg ezerszer elmondta a Fidesz mit akar csinálni. Ezerszer elmondta, hogy hogyan.
  Hogy miből ezt is elmondta. (Kálmán Olga interjú Orbánnal...)

  De igazából tök mindegy. Nem? Te azt akarod gondolni, hogy a Fidesznek nincs programja, mert ez nyugtat meg. Közben meg nem veszed észre, hogy fél éve már amióta a válság kitört, nem sikerült a kormányunknak egyetlen intézkedést sem végrehajatnia. És csak folyamatosan szakadunk le...”
 • 30. load 2009. március 16. 23:29
  „26. pmfc
  Te valamit nagyon keversz.
  A 7. hozzászólásodban ezt írod: "Orbán programja világos és érthető. ", majd leírsz hét pontot.
  A 26. hozzászólásodban ezt írod: "De akkor az én számaim: 13. havi nyugdíj elvétele -->300 milliárd;"
  Senkit nem érdekel, hogy te személyesen milyen költségvetési megszorítást akarsz bevezetni, mert annak az égvilágon semmilyen hatása nem lsz Magyarország jövőjére. Mert - gyanítom - a 13 havi nyugdíjat te akarod elvenni.
  Orbánnak ugyanis ilyen tervéről még nem hallottam.
  Mint ahogy azt sem látom tisztán, hogy a "hiteles kormány" hogyan eredményez önmagában 500 milliárdot.
  A kérdés tehát továbbra is az, hogy Orbán hogyan ellentételezné az 1.500-2.000 milliárdos adócsökkentés bevétel kiesését?
  Valami gazdasági programot, parlamenti hozzászólást, vagy legalább egy Magyar Nemzet interjút idézz tőle ebben a témában!”
 • 29. bunda 2009. március 16. 20:25
  „Erről a FIDESZ is tehet, mert csak hadarnak, hadarnak, beszélnek a habokba állandóan és nem tesznek semmit.”
 • 28. pmfc 2009. március 16. 16:25
  „Bunda a legnagyobb kár amit ez a 7 év okozott az pont az, amit írtál. Hogy ebben az országban már senki sem hisz semmiben... Mindenki beletörődött, hogy nem lehet jobb...”
 • 27. bunda 2009. március 16. 16:02
  „"Mert új munkahelyek, fejlesztések és az eddigi feketemunkás tömegek fognak adózni."
  Van aki még hisz a mesékben, mert én nem, pedig nagyon szeretnék.”
 • 26. pmfc 2009. március 16. 15:24
  „Hehe! Emberek! Azért vagyok demagóg, mert én dolgozok és nincs időm egész nap a kisalföld fórumát lesni???
  De akkor válaszolok most. És elnézést a késésért. :)

  Szóval. Először is, ti és a drága megszorítás politikátok 2006 óta szárnyal. Elértünk valamit is vele? Jobb lett az életünk? Több pénz lett az államnak? Nem. Sőt. Csak nő és nő az adósság. És csődbe jutottunk.
  Megszorítás kell és ezt a Fidesz is jól látja. DE kell mellé egy olyan gazdaságpolitika, ami esélyt ad a fejlődésre. Az nem megy, hogy megszorítunk, de semmi célunk nincs vele. (szerintem ez folyik ma.)

  A Fidesznek van egy fontos célja. Adó és járulékcsökkentés. (a mai kormánynak semmi célja nincs) Ez azért fontos, mert ez fogja beindítani a gazdaságot. Ehhez valóban pénz kell. De load számával én nem értek egyet. Mert amit elveszítünk a kiadásioldalon, annak egy részét fél egy év múlva vissza fogjuk nyerni a bevételin. (DE mégegyszer leírom, ez csak akkor működik, ha lényegi egyszerűsítéssel megy végbe a csökkentés.)
  Mert új munkahelyek, fejlesztések, és az eddigi feketemunkás tömegek fognak adózni.

  De akkor az én számaim: 13.havi nyugdíj elvétele --> 300milliárd; segélyek ésszerűsítése--> 200 milliárd; autópályák fölösleges építése (pl.dunaújvárosba,lyuk ásása a pusztában)--> 100 milliárd; hiteles kormány--> nemrég olvastam abban az szélsőjobbos HVG-ben: 500 milliárd; egyszerű bürokrácia --> 200 milliárd!!
  A szociknak létrehozott fejlesztési tanácsok megszüntetése, ahol a mi Baloghunk is ül mostanság --> 100 milliárd... stb. stb.

  Óriási pénzek vannak ebben az országban... SZétszórva... a szociknak... :)”
 • 25. bunda 2009. március 16. 15:24
  „Kiengedték a szellemet a palackból...
  Kiváncsi leszek, hogy terelik majd vissza mikor Ők lesznek kormányon.”
 • 24. load 2009. március 16. 12:57
  „20. kefefejű 2009.03.16. 10:34
  ,,...a 10. hozászólásodra azóta sem érkezett érdemi reakció..."
  Megszoktam.
  Számokról, adatokról, statisztikákról senki nem szeret vitatkozni.
  Arra a pártlapok vélemény rovata nem szolgáltat elég muníciót.”
 • 23. load 2009. március 16. 12:43
  „21. comet
  "Orbán programja minkább mutat ez irányba mint Bokrosé aki a..."
  Kérlek segíts!
  Hol olvasható az a program?”
 • 22. jockey 2009. március 16. 11:29
  „17. ungi

  Teljes mértékben igazad van! Egyetlen kérdésem lenne: Kinek a feladata, lehetősége és kötelessége a visszaélések megszűntetése? Szerintem a kormányé, de egyes okoskák szerint minden bizonnyal az ellenzéké. Ha viszont a kormány nem tudja, vagy nem akarja a kiskapukat megszűntetni, akkor alkalmatlan. Ez tény, amit az elmúlt 7 év vívmányai igazolnak is.”
 • 21. comet 2009. március 16. 10:58
  „aki ismeri a magyar vállalatok termelési struktúráit és esetleg nyugati vállaltokét is, az nagyon jól tudja, hogy hatalmas a lemaradásunk, nem tudunk versenyképesen termelni. Nálunk a pozícióknál inkább domilnálnak az uram-bátyám kapcsolatok, mint a szakértelem. A vállalatok nincsenek rákényszerülve fejlesztésre mert az ebből adódó struktúrális, technológiai hátrányt az alacsony bérekkel, beszállítói, alvállalkozói kifizetésekkel, vagy azok elmaradásával ellensúlyozzák. Magyarán az átlagemberek, és a tényleges munkát végző alvállalkozók felemelése kényszerítheti csak ki a versenyképes termelés létrejöttét, a gazdaság erősödését, a gyarmati jelleg felszámolását. Ebben ellenérdekelt sok magyar vállalkozó és nyugati beruházó is, de ideje lenne a dilettantizmus terheit rájuk terhelni, azaz ha nem tud normális termelési feltételeket biztosítani akkor adja át a helyét olyannak aki tud. Orbán programja minkább mutat ez irányba mint Bokrosé aki a tartozások kisajtolásánál nem lát tovább.
  A társadalom erősítése szempontjábol kiemelt jelentősége van a törvénytelenségeket elkövetők felelősségre vonásának, pártállástól, és pozíciótól függetlenül.”
 • 20. kefefejű 2009. március 16. 10:34
  „19re:
  Az igazsághoz még hozzátartozik: nem csak adót nem befizetni "menő", hanem utána hőbörögni, hogy nem kapunk támogatást, rosszak az utak, bennünket senki nem szeret, piszkos kommunisták, stb.
  Nem gondolnám, hogy ezt a régi rendszerből örököltük, hiszen a mai fiatal válalkozók is ezt teszik (sőt, még ők igazán...). Pedig 20 évvel ezelőtt még ők sehol sem voltak. Sokkal inkább látom okonak azt, hogy évek óta a csapból is már az folyik, hogy szegülj szembe a kormánnyal és az állammal, ne fizesd be, mert úgyis ellopják.
  Ami tény: a rendszerváltás óta folyamatosan romlik az adózási morál...
  A demagóg hőzöngésre elég ennyi bizonyíték a 10. hozászólásodra azóta sem érkezett érdemi reakció...”
 • 19. load 2009. március 16. 10:21
  „ungi,
  Nekem is voltak ilyen ötleteim, amikor 18-20 éves voltam, de később rá kellett jönnöm, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy javíthatatlan idealista vagyok.
  Ha külföldi üzletemberekkel találkozok, néha szóba kerülnek egyébként magánügynek tekinthető dolgok is. Ilyenkor büszkén mesélik, hogy vagy ők, vagy a vállalkozásuk kitüntetést, oklevelet kapott az önkormányzattól, mint legnagyobb helyi adózók.
  Nálunk nincs ilyen, mert sok adót fizetni nem érdem, hanem a balekség legbiztosabb jele.
  Itt társaságban azzal dicsekednek a vagányok, a leghangosabbak, hogy mennyi adót NEM FIZETTEK be, és hogyan fogják jövőre is megúszni.
  Ez egy ilyen ország.
  Tudom, hogy ezt a mentalitást a diktatúrából örököltük, mert akkor ez a rendszer gyengítésének számított, de Kádár már 20 éve halott.”
 • 18. TancsKaszabell 2009. március 16. 08:13
  „Ungi(17)-re !
  Tanulságos az írása.Köszönöm,új blicceléseket ismertem meg az amúgy is széles "példatárból".
  Sajnos kis hazánkban a 3,9 millió munkavállalóból 1,8 millióan kapnak " csak" minimálbért,a többit zsebbe megy,-"mindketten jól járunk"-,(azaz nem fizetnek adót,ezen túl adót is csalnak(!),és ........................ nyugdíjas korukban kezdődnek majd a súlyos problémáik!!), közel 800 ezer közalkalmazott és köztisztviselő a költségvetésből fizeti járulékait, így alig 1 millió azoknak a száma, akik a termelő szférában dolgozva, jelentős adóval a "vállukon" viselik az ország gondját és minden társadalmi terhét,hosszú évek óta!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: vissza kell szerezni az országot a régi világ

Budapest - Itt az ideje, hogy Magyarország azoké legyen, akik szeretik ezt az országot, a népét, a… Tovább olvasom