Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Kormányzati ellenőrzés az Educatiónál

A kabinet felkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) elnökét, hogy rendeljen el soron kívüli ellenőrzést az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél, és az ellenőrzés eredményéről készült jelentést terjessze a kormány elé.
A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kabinet emellett 2,635 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el az Educatio Kft. tőkerendezése érdekében a 2010. évi központi költségvetés általános tartaléka terhére.

A kormány elrendelte az Educatio Kft. tevékenységi körének és feladatainak felülvizsgálatát, és ez alapján új struktúra kialakítását, elsősorban azért, hogy az európai uniós projektek megvalósíthatósága és fenntarthatósága biztosított legyen. A Magyar Hírlap október végén írt arról, hogy az Educatio Kft.-nél történt jelentős mértékű vagyonvesztés miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul az elszámoltatási kormánybiztos.

Az Educatio Kft.-t a felsőoktatási felvételi rendszer fejlesztése és üzemeltetése, a felsőoktatási felvételi eljárás lebonyolítása, valamint a felsőoktatási felvételihez kapcsolódó tájékoztatási feladatok ellátása céljából alapította az oktatási minisztérium 2000-ben. A társaság feladatai azóta tovább bővültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napig volt megkötözve a lakásában egy férfi Budapesten

Két nap után találtak rá a saját lakásában, megkötözve egy idős budapesti férfire, akit kirabolt egy ismeretlen. Tovább olvasom