Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kórházat és színházat is ki kellett üríteni egy 100 kilós bomba miatt Budapesten

Egy több mint 100 kilogrammos második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett egy építkezés közben csütörtök délután - tájékoztatta Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
21:35 - A gyújtószerkezet kiszerelésével hatástalanították az Orczy parkban talált második világháborús gránátot a tűzszerészek csütörtök késő este. Minden korlátozást feloldottak - közölte Németh Zsohár Agnieszka, a honvédség kommunikációs tisztje az MTI-vel.

20:45 - BKK: jelentős torlódás alakult ki több főközlekedési úton

Jelentős torlódás alakult ki több, dél-pestről a belváros felé tartó főközlekedési úton csütörtök este az Orczy parkban talált második világháborús bomba miatt elrendelt területzárások miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint többszörösére nőtt az utazási idő, és jelentős dugók alakultak ki a Rákóczi híd-Könyves Kálmán körút útvonalon, a Haller utcában, az Orczy úton és az Üllői úton. A BKK azt kéri, hogy aki teheti, az M0-ás körgyűrű, vagy a Határ út-Soroksári út felé kerülve közelítse meg úti célját.

A közösségi közlekedést használók figyelmét felhívták arra, hogy sem a 24-es villamost, sem a 3-as metrót nem tudják pótolni, a kieső megállók megközelítésére alternatív útvonalakat javasolnak. Jelezték, hogy a környéken közlekedő járatokat, valamint a 2-es metrót és az 1-es villamost sűrűbben közlekedtetik, ugyanakkor a dugók miatt megnövekedett menetidővel járnak a nagykörúti villamosok, a 7-es buszcsalád járatai, a 9-es, a 15-ös, a 99-es és a 103-as busz, valamint a 83-as trolibusz.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 116 kilogramm összsúlyú, 203 milliméteres második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett, egy építkezés közben.

Emiatt kiürítették az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet, lezárták a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát.

A kiürítés ferencvárosi lakókat érint, a Józsefvárosban senkinek nem kellett elhagynia otthonát.

A rendőrség közlése szerint lezárták az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.

19:20 - A tűzszerészek elkezdték a fővárosi Orczy parkban talált több mint 100 kilogrammos betonromboló gránát hatástalanítását csütörtök este - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a robbanótestben benne van a gyújtószerkezet, így először azt kell megtisztítani.

A BKV már leállította a 24-es villamos és a 3-as metró közlekedését egy szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 24-es villamos az Orczy tér és Mester utca, a 3-as metró pedig a Népliget és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik. A villamos és a metró eddig teljes vonalán közlekedett, de a járatok nem álltak meg a Nagyvárad téren.

Kórházat és színházat is ki kellett üríteni egy 100 kilós bomba miatt Budapesten. Fotó: MTI/Lakatos Péter (galéria)

A 116 kilogramm összsúlyú, 203 milliméteres második világháborús szovjet betonromboló gránátot csütörtök délután találták meg a fővárosi Orczy park mellett, egy építkezés közben.

Emiatt kiürítették az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet, lezárták a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát.

A kiürítés ferencvárosi lakókat is érint, a Józsefvárosban senkinek nem kell elhagynia otthonát.

A rendőrség közlése szerint lezárták az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.


17:10 - Az Orczy Parkban talált bomba miatt csütörtök délután kiürítették a Bárka Színház épületét is - közölte Hóbor Helga, a Bárka Színház sajtómunkatársa az MTI-vel.

Az estére tervezett Álarcosbál című előadás emiatt elmarad. A színház vezetése arra kéri a nézőket, hogy ne menjenek a színház épületéhez, a jegyekről később gondoskodnak.

Kórházat és színházat is ki kellett üríteni egy 100 kilós bomba miatt Budapesten. Fotó: MTI/Lakatos Péter (galéria)

16:30 - Kiürítik a fővárosi Szent István kórház egy részét az Orczy parknál talált több mint 100 kilogrammos második világháborús betonromboló gránát miatt. A villamosok és a 3-as metró már nem áll meg a Nagyvárad téren.


15:45 - A környék lezárásáról, köztük a Szent István kórház kiürítésének időpontjáról később döntenek - tette hozzá.

Mint elmondta: a 116 kilogramm összsúlyú, 3 milliméteres gránátban körülbelül 25 kilogrammnyi robbanóanyag lehet. Már a helyszínen tartózkodnak a VIII. és IX. kerületi védelmi bizottság elnökei, akik egyeztetnek a katasztrófavédelem, a rendőrség munkatársaival.

A tűzszerészek a környéket 300 méteres sugarú körben tervezik lezárni, ami számos lakóházat és a teljes Nagyvárad tér forgalmát érinti. A lezárást akkor rendelhetik el, ha el tudják helyezni a kórház érintett szárnyának betegeit - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: gyorsítja a választási felkészülést az MSZP és az Együtt-PM

Mesterházy Attila Bajnai Gordonnal közösen tartott sajtótájékoztatón mutatta be a két párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelöltjeit csütörtökön Nyírbátorban. Tovább olvasom