Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Könnyítenék a Jobbik rendvédelmi dolgozók másodállás-vállalását

A Jobbik törvénymódosítással könnyítené a rendvédelmi és honvédelmi dolgozók másodállás-vállalását - jelentette be kedden Bertha Szilvia ellenzéki képviselő.

A jobbikos politikus elmondta: a törvénymódosítás egyrészt megszüntetné a szolgálati helyhez kötöttséget, ami a szabadidő változatos eltöltését, illetve a másodállás vállalását könnyítené. Másrészt megszűnne a másodállás vállalásának tiltása és csak bejelentési kötelezettsége lenne a dolgozóknak. Harmadrészt pedig a javaslat megszüntetné a hozzátartozók függelmi viszonyának tilalmát, amely a Jobbik szerint indokolatlan, mert ez etikai és fegyelmi kérdés, nem szükséges törvényben szabályozni.
Bertha Szilvia hangsúlyozta: a kormány elmúlt évi kompromisszumkészségét figyelembe véve "nincsenek illúzióik arról, hogy a kormány megszavazza a törvénymódosítást," de kíváncsiak arra, hogy mik a kormány ellenérvei, illetve "a társadalomnak is látnia kell, hogy milyen jogfosztásokat kell vállalniuk a rendvédelmi dolgozóknak."
A Jobbik egy hete ismertette az első hasonló törvénymódosító javaslatát, amellyel sztrájkjogot adna a rendvédelmi dolgozóknak.
Az ellenzéki párt szerint ezekre a módosításokra azért van szükség, mivel jelenleg úgy tűnik, hogy a rendvédelmi dolgozók minden privilégiumát megvonja a kormány, ezért a társadalmi igazságosság azt követeli, hogy ezzel arányosan csökkenjen a vállalt kötelezettségük is.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 14. 16:43
    „Így volt az régen is! Az eredeti munkahelyre bementek pihenni, hogy éjszaka a "kidobó legény állásba" helyt tudjanak állni a szórakozó helyeken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy ember autóbalesetben a XVI. kerületben

Egy ember súlyosan megsérült, amikor összeütközött két személyautó kedd délelőtt Budapesten, a… Tovább olvasom