Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kilenc fővárosi kórházból csak négy marad?

Szentes Tamás, Budapest egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese elképzelhetőnek tartja, hogy a mostani kilenc nagy kórház helyett a jövőben akár három-négy olyan is elegendő lehet, amely széles szakmai szolgáltatások nyújtásra képes, amit a hét minden napján és órájában biztosítania kellene.

A fideszes politikus erről a Népszabadságnak nyilatkozott. A napilapnak a részletekről azt mondta: ezekbe az intézményekbe kerülnének a drága technológiát igénylő ellátások, a legjobban felkészült orvosok, és egyéb szakemberek.

A többiek csak lényegesen szűkebb szolgáltatási csomaggal - kiegészítve a nagy intézmények szolgáltatásait - gyógyíthatnának - tette hozzá. Szentes Tamás kitért arra: az általa elképzelt modellben részben összevonják a gazdálkodás egyes elemeit - például a beszerzést, a közüzemi szolgáltatások vásárlását -, másrészt újraosztják az intézmények közti feladatokat.

Hangsúlyozta: ez utóbbi csak akkor történhet meg, ha a főváros, mint tulajdonos tudja, hogy mi az, ami az országos feladatokból az intézményeire hárul. Jelezte, a főváros alkalmazkodni fog az országos koncepcióhoz.

Arra kérdésre, mindez hogyan illeszkedik Tarlós István megnyilatkozásaihoz, melyekben rendre a fővárosi kórházak államosítását lebegteti, Szentes Tamás azt válaszolta: nem sajnálja az időt, a fáradtságot arra, hogy meggyőzze a főpolgármestert, koncepciója helyes, és Budapest nem mondhat le arról, hogy saját egészségügyi ellátórendszere legyen.

Olvasóink írták

 • 3. Csetneky 2011. január 28. 20:22
  „Nekem elég lesz annyi is.”
 • 2. Fürgeszarvas 2011. január 28. 18:04
  „Hogy is van ez,kedves fideszesek ?
  Gyurcsány idején ennél kevesebbért is utcára vonultatok !
  Orbán a sz@rt sztaniolba csomagolja , nektek most az is jó ?
  Hát akkor egyétek,amit főztetek !

  A probléma az,hogy most az is szív rendesen,aki előre látta,hogy ez bekövetkezik !”
 • 1. fióka 2011. január 28. 14:42
  „Na emberek kezdődik illetve folytatódik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz illemhely kétszázöt millióért Budapesten

A monori BÚK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. lett a nyertese nettó 205 millió forinttal, a Fővárosi… Tovább olvasom