Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kifosztottak egy idős nőt Körmenden

Kifosztottak egy látásában és mozgásában is erősen korlátozott, idős asszonyt Körmenden, a tetteseket elfogta a rendőrség - közölte Szendrődi Barnabás, a város rendőrkapitánya szerdán sajtótájékoztatón.

A sértett lakásából nagy értékű festményeket, porcelánokat és régi könyvritkaságokat vittek el a gyanúsítottak, akik közül ketten fiatalkorúak - mondta a rendőrkapitány. Hozzátette: az ellopott műkincseket hiánytalanul sikerült megtalálnia a rendőrségnek, azokat a tettesek egy helyi régiségkereskedésben adták el, potom áron.

A 82 éves asszony észlelte a betörők zaját a lakásában, de az általa használt helyiségből nem mert kimenni. A rendőrséget sem merte telefonon értesíteni, mert attól félt, hogy az elkövetők meghallják és bántani fogják. A bűncselekményről csak akkor tett bejelentést, amikor másnap a gondozásával megbízott bejárónő megérkezett.

A gyanúsítottak elfogásuk után elmondták, hogy többször is jártak a családi házban és a legutóbbi alkalommal rázárták a lakás ajtaját az idős nőre, nehogy segítséget tudjon hívni.

A három gyanúsított nem ismeretlen a rendőrség számára, korábbról is különböző, vagyon elleni bűncselekmények írhatóak a számlájukra, de erőszakos bűncselekményt nem követtek el, az idős asszonyt sem volt szándékukban bántani. Betöréses lopás helyett azonban ezúttal a sértett idős kora, mozgáskorlátozottsága, látáskorlátozottsága miatt valószínűleg kifosztás lesz a vád ellenük, így súlyosabb büntetésre kell számítaniuk.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a fiatalok, illetve egy rokonuk gyanúsítható tucatnyi lakásbetöréssel, nyaralófeltöréssel is, amelyeket Körmenden és a város környékén követtek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarba került hitelesek autóit csalták ki

Pénzzavarba került hitelesek autóit csalta ki és értékesítette egy bűnözői csoport, amelynek tagjait… Tovább olvasom