Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Kész, de mégis zárva a győri parkolóház

Folytatás az 1. oldalról.

Nem hivatalos válasz szerint a liftre építési engedélyt kellett volna kérnie a kivitelezőnek, s akkor nincs a mostani hercehurca, amikor a fennmaradási (hatósági) engedélyt is be kell szerezni. De ne ugorjunk ekkorát, nézzük az elmúlt hónapokat, amikor csupa optimista nyilatkozattal találkozhattunk.

„ Minden rendben halad”

„ Az alsó szinten akár most parkolhatnának az

autók, ha a beléptetőrendszer már telepítve lenne” – jegyezte meg tréfásan a város és a beruházó képviselőinek az Integrál-H Rt. elnök-vezérigazgatója, Imre István, amikor a létesítmény építésének jelenlegi állásáról tájékozódtak. Ezt a mondatot 2003 szilvesztere előtt egy nappal írtuk, amikor a nyílt bejárásról tudósítottunk. Annyit akkor még hozzátett a vezérigazgató: „Határidőre átadjuk az épületszerkezetet a beruházónak és az üzemeltetőnek.”
Két hónappal később, a február 13-i bokrétaünnepségen Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette: „A parkolóház befejezéséhez érkeztünk, ami azt jelenti, hogy március tizenötödikén ünnepélyesen átadhatjuk a létesítményt.”

Behajtani tilos

Ugyan tábla hirdeti a parkolóház helyét és a parkolási díjat is Győr belvárosában, de a sorompó elé behajtani tilos táblát helyeztek. A parkolóház tehát zárva. „Jelenleg – a szerződésben rögzítettek szerint – a hatósági engedélyhez szükséges eljárást bonyolítja a kivitelező. Hogy ezzel mikor lesz meg, arról őt, tehát az Integrál-H Rt.-t kérdezzék” – mondta Szabó Sándor, a Komszol városüzemeltetésének vezetője. Azt tettük: Imre István, a társaság elnök-vezérigazgatója azt felelte, rég megtörtént az épület műszaki átadása, ezt jegyzőkönyv tanúsítja. A parkolóház hatósági felülvizsgálatával azonban még nem végeztek. Összeférhetetlen lenne, hogy a győri önkormányzat illetékese végezze el ezt a feladatot, ezért a felülvizsgálatot a soproni önkormányzat szakemberei ejtik meg – a tervek szerint a jövő hét elején. (Úgy tudjuk, akkor újabb bejárás is lesz.)

„ Nem a bevétel a fontos”

„ A parkolóház átadása után nem a bevétel áll majd az első helyen, hanem az, hogy mindig legyen benne kétszázhatvan autó” – mondta decemberben a Komszol igazgatója. Ezt az idézetet csak a kiesett bevétel miatt vettük elő. De mint kiderült, a Komszol erre a hónapra nem számolt bevétellel, így a zárva tartás miatt kieséssel sem kalkulál. Az is igaz, hogy 260 autóval sem számolhat naponta...

Állandó telt házzal maximum 20 millió

Az épületben hét szinten, 7700 négyzetméter hasznos parkolási felületen 260 autónak biztosítanak biztonságos parkolóhelyet. A beruházás megközelítően egymilliárd forintba került. A parkolóházban az első óra kerül annyiba, mint a centrumban, ezt követően óránként húsz forinttal kevesebbet kell fizetniük az autósoknak a parkolásért. Az első óra díja tehát 280 forint, majd a hatodik órától 180 forintot kell fizetni. A mai napig az elérhető maximális bevétel meghaladta volna a 20 millió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baseballütővel verték szét az autót

Gázolás, sérülés, majd baseballütős támadás. Mindez talán szerelemféltésből történt mára virradó… Tovább olvasom