Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Később utalják a nyugdíjat és a támogatásokat

Később utalnák a nyugdíjat, és a településeknek járó támogatásokat. Ilyen tervek derülnek ki a Magyar Államkincstár egyik feljegyzéséből, amelyet a szervezet ezekben a hetekben juttatott el a pénzügyi tárcának.

A Világgazdaság birtokába jutott dokumentum szerint ugyanis jelentős megtakarítás érhető el azzal, ha a 230 milliárd forintnyi nyugdíjat a hónap 12. napja helyett a hónap 14. napja után utalnák a jogosultaknak. A terv szerint egy nappal később utalnák a családtámogatási és fogyatékossági ellátásokat is.

A kincstár átalakítást sürget az önkormányzati támogatások terén is. A MÁK azt javasolja, hogy az előirányzatokból történő utalás a hónap 25 munkanapjáról kerüljön át a hónap utolsó munkanapjára. Rossz hír a lakásvásárláson gondolkodóknak, hogy a kincstár úgy kerülné el a tömeges igényléseket, hogy minél előbb életbe léptetné a lakástámogatások szűkítéséről szóló módosítást.

Olvasóink írták

  • 2. girzelda 2009. május 31. 07:03
    „Hát persze, hisz napi kamatot számolnak fel a bankok plusz késedelmi kamat! Így vágják meg újabban a kölcsönt felvevőket. Persze a nyugdíjasoknak nincs érdekképviselete velük azt csinálnak amit akarnak!”
  • 1. girzelda 2009. május 28. 19:50
    „Lassan már annak kell örülnünk, hogy egyáltalán utalnak nyugdíjat! Igaz ép ma beszéltem a szomszédommal akinek mindkét lábát amputálták tavaly októberben. Azóta még nem kapott rokkant nyugdíjat egy fillért sem.
    Az önkormányzat folyósít valami 22 ezer, pár száz forintot. Harminc öt év igazolt munkaviszony után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nálunk nem kapni a ˝kokainos kólából˝

A Red Bull Hungary nem forgalmaz Magyarországon abból a termékből, amiről németországi… Tovább olvasom