Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Képviselők útdíjmentessége - Levették a napirendről a szavazást

Egy törvénymódosítás szerint az autópályadíj és a -bérlet is fizethető lenne a képviselői benzinkártyával. Kedden szavaztak volna erről, nem történt meg.


Kedd:

A Fidesz kezdeményezésére a parlament kedd délelőtt úgy döntött, leveszik a napirendről annak a törvényjavaslatnak a zárószavazását, amely  lehetővé tette volna egyebek mellett azt, hogy a képviselőknek járó üzemanyagkártyából ezentúl jegyet, bérletet és autópálya-matricát is lehessen venni.  
   
Az országgyűlési törvény ezzel kapcsolatos módosítását a  parlament igazságügyi bizottsága kezdeményezte a múlt héten, és a  házszabálytól eltérve már kedden szavaztak volna róla, végül azonban ez nem történt meg.


Korábban írtuk:

Az M0-s fizetőssé tételével egy időben egy kicsiny társadalmi csoportot kivettek a közteherviselés alól, méghozzá azt a mikrocsoportot, amely a szavazataival eldönti, hogy kinek kelljen fizetnie: ez természetesen a parlamenti képviselők csoportja - írja a cink.hu. A képviselők a benzinkártyájukkal nemcsak tankolhatnak és útdíjat fizethetnek, hanem bérletet vagy vasúti menetjegyet is vásárolhatnak.

A együttös Szabó Szabolcs képviselő dühös hangú közleménye hívta fel a figyelmet arra, hogy a módosítást a házszabálytól való eltéréssel fogja tágyalni a Ház. Ahhoz, hogy ezt egyáltalán megtehessék, most kellett szavazni, és a dologra az ellenzékiek nagy része is bólintott. Szabó közleménye szerint rajta kívül csak a következő képviselők nem járultak hozzá a rendkívüli tárgyaláshoz: Kónya Péter, Szelényi Zsuzsanna, Fodor Gábor és Varju László.

Változnak a képviselői lakásbérlés szabályai is. A jelenlegi szabályozás szerint a képviselők tiszteletdíjuk legfeljebb negyedéig terjedő összegben jogosultak legalább 35, legfeljebb 50 négyzetméteres lakás bérletére, amennyiben nekik vagy családtagjaiknak nincs budapesti lakóingatlanuk. A szabályból a teljesen szükségtelen méretbeli megkötéseket törlik, így a kisigényű, egyedűlálló képviselők 35 négyzetméteresnél kisebb, a nagycsaládos képviselők pedig 50 négyzetméteresnél nagyobb lakást is bérelhetnek, ha találnak annyiért, amennyi pénzt erre költhetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: Aggasztó amerikai nyilatkozat miatt hívtuk be Goodfriendet

Az amerikai ügyvivőnek a magyar külügyben azt mondják: nem tartanák helyesnek, ha egy ország azért… Tovább olvasom