Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Karddal támadtak a rendőrökre a fatolvajok

Az érdi tolvajok előállításához fenyegető viselkedésük miatt a Terrorelhárítási Központ segítségét vették igénybe a rendőrök. A három férfit kedden előzetesbe helyezték.
14.39 - Előzetes letartóztatásba helyezte kedden a Budakörnyéki Járásbíróság azt a három érdi férfit, akik karddal támadtak rá az ellenük falopás miatt intézkedő rendőrökre - közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője a végzés kihirdetése után az MTI-vel.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfiak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk esetleges befolyásolása miatt, 30 napra rendelték el.

Gyugyi Csilla korábbi tájékoztatása szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészének szombaton tett feljelentése nyomán az érdi rendőrök kimentek a falopással gyanúsítható emberek házához, hogy elszámoltassák őket.

A rendőrök láttán a lakók az udvarra futottak, megfenyegették őket, ketten pedig karddal a kezükben a kerítésen át szurkáltak feléjük. A harmadik férfi eközben megragadta, és a kerítéshez húzta az egyik rendőrt.

Mivel a fenyegetőzés és szidalmazás folytatódott, a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai lezárták a környéket, majd előállították a három férfit.

10.37 - Karddal szegült ellen a rendőri intézkedésnek három érdi lakos, aki azzal gyanúsítható, hogy fát lopott a Pilisi Parkerdő Zrt. területén. A férfiak előállításához a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét vették igénybe – tájékoztatta a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta: az erdész szombaton falopásról tett bejelentést, és az érdi rendőrök kimentek a bűncselekménnyel gyanúsítható emberek házához, hogy elszámoltassák őket. A rendőrök láttán a lakók az udvarra futottak, megfenyegették őket, sőt ketten karddal a kezükben a kerítésen át szurkáltak feléjük.

A harmadik férfi eközben megragadta, és a kerítéshez húzta az egyik rendőrt. Mivel a fenyegetőzés és szidalmazás folytatódott, a TEK munkatársai lezárták a környéket, majd előállították a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított három férfit – ismertette a szóvivő.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a három férfi előzetes letartóztatását indítványozta a bíróságnál – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrák Alapítvány: gyermekek életével játszik a sajtókampány

A sajtótájékoztatón számos olyan szülő állt ki az alapítvány, illetve annak elnöke mellett, akiknek… Tovább olvasom