Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kamarai állásfoglalás Győr régiós szerepéről

A Győr régiós szerepéről kialakult vitában érdekelteket egy asztalhoz ültették le.
A Győr régiós szerepéről kialakult vitában érdekelteket a megyei kereskedelmi és iparkamara ültette egy asztalhoz. A Beszéljük meg! fórumról október 7-i számunkban jelent meg cikk, most a témában kialakult kamarai állásfoglalást ismertetjük.

A kamara, úgy is, mint a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének tagja, támogatja Győr versenyképességi pólusként való kijelölését. Üdvözli az októberi kamarai fórumon kialakult, megoldást kereső párbeszédet. Szükségesnek tartja a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Ügynökség állásfoglalásának módosítását és annak nyilvánosságra kerülését Győr versenyképességi pólusként való kijelöléséről.

A kamara támogatja Győr hosszú távú elképzeléseit, kéri, hogy azokat a város a régió önkormányzataival tudassa. Győr versenyképességi pólusként kiemelése azért is fontos, mert a régiók közötti versenyben a nyugat-dunántúli régió fejlődése csak erős gazdasági, társadalmi és érdekérvényesítő képességgel rendelkező, versenyképességi pólusként szereplő város meghatározásával teremthető meg. A kamara szerint a régióban Győrön kívül nincs alkalmasabb város erre a címre, amely egyben szellemi műhely, v ízi, légügyi, vas- és közúti csomópont, feldolgozóipari fellegvár, műemléki és kulturális központ.

Az állásfoglalásban az is szerepel, hogy a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Ügynökség kutatásaival is mozdítsa elő a térségi célok összehangolását. A kamara pedig a jövőben is aktív résztvevője kíván maradni a régiós fejlesztéssel összefüggő vitáknak, a megoldási módozatok kidolgozásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: Öt gól Csornán

Tovább olvasom