Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Jogerős: feloszlatták a Magyar Gárda Egyesületet

Jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében.
A felperesként eljáró Fővárosi Főügyészség a szervezet 2007. december 9-ei, Tatárszentgyörgyön tartott felvonulása után döntött arról, hogy bíróság előtt kezdeményezi a feloszlatását. Az ügyészség szerint a Magyar Gárda tényleges tevékenységét az egyesületi joggal visszaélve végzi, működése a cigány népcsoport szabadságának és jogainak olyan fokú sérelmével jár, amely indokolja a feloszlatást.

A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletével tavaly decemberben oszlatta fel. Ezt hagyta helyben és emelte jogerőre másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

A tavaly decemberi elsőfokú ítélet kihirdetéskor a bíró indoklásában azt mondta: a Magyar Gárda azzal, hogy létrehozott egy mozgalmat, olyan tevékenységnek adott keretet, amely Tatárszentgyörgyön jogszabályba ütköző rendezvénybe torkollott. Az ott elhangzott beszédek többek között a "cigánybűnözést" állították a középpontba, és ezzel sértették a cigány kisebbség méltóságát. Közjogi méltóságok, köztük Sólyom László államfő, továbbá a parlamenti pártok egybehangzóan ítélték el a 2007 decemberi felvonulást.

Olvasóink írták

145 hozzászólás
 • 145. lótusz 2009. augusztus 25. 16:30
  „oh, igazán feloszlatták? és a magyar lelkeket hogyan fogják feloszlatni. mert lehet az akármilyen néven egyesülni fog.”
 • 144. pancser 2009. július 04. 15:04
  „142-hoz! Nem bízzál te a 80%-ban. Magyar tragádia lenne ha így volna, de szerencsére nincs így. Mint az sem igaz, hogy a topikok a közvélemény lenne. Jól megfigyelhető, a hozzászólások nagy intolarenciája, van aki brahiból ír vadakat, van aki meggyőződésből, mert annyira flusztrált, hogy kiélheti itt a gyűlöletét mások iránt. Az átlag nem ír ide, meg nem is szélsőséges. Szereti a nyugalmat, zavarják a tolvajok, de azok is akik miatt kockára téve látja hazája biztonságát, családja nyugalmát. Ki akarhat feketébe öltözött párt és magánhadsereget akik csak azért nem lépnek fel brutálisan, mert még nem érzik magukat elég erősnek ehhez. A csírájában el kellett volna fojtani ezt a bohócruhás masírozódit mert hogy nem paraszti ünneplő az totál biztos. Rendes és jó ítélet született, most már csak végre kell hajtani. Az egyenruhát el lehet adni a kéményseprőknek, a csíkos sálból meg lehetne a fiú kutyáknak hetyke, háromszög alakú kendőt varni, így a volt gárdistákat kevesebb veszteség érné. A sapka az nehezebb dolog, vannak szegény özvegyasszonyok akik a kendermagosuk tojásait szedhetnék össze benne. A bakancsot el lehet hordani hétköznap az nem szúr szemet.”
 • 143. Reális 2009. július 04. 13:57
  „moderálva”
 • 142. asher11 2009. július 04. 08:38
  „Szechenyi12!!
  Olszorszagban mar evek ota letezik-(igaz csak burkoltan!!)-ez a "Garda"!!
  A Piazza Bologna-n a Postaval szemben van -(Romaban!!)-az M.S.I. szekhaz!!
  A Destra Nazionale,valahogy megsem az amit a jobbik tesz Magyarorszagon!!Ezek Olaszban Kulturaltabban viselkednek,es ott NINCS Zsidozas sem!!!!”
 • 141. Őz 2009. július 04. 08:14
  „Ezt a pancserféléknek ajánlom:
  "A Somogyi Hírlap olvasóinak 80%-a a Gárdában bízik, nem a rendőrségben
  A Sonline.hu olvasói a Magyar Gárdában bíznak a leginkább, legalábbis ez derült ki a portál szavazásából.
  A látogatók nyolcvan százaléka szavazatott a Magyar Gárdára, míg a rendőrségre tizenkét százalékuk, a polgárőrségre és a mezőőrökre négy-négy százalékuk voksolt.
  (Sonline)
  Kuruc.info / A.S.: mielőtt valami balliberális cigányfajvédő azt mondaná, hogy "igenám, de a netes szavazásokban nem lehet megbízni", közöljük:

  - a Sonline balos lap, így ha a szavazatmanipulálást (automatikus szavazóscriptek stb.) észleltek volna, nem hozzák le az eredményt
  - a szavazást (amikor az aktív volt) egyetlen egy radikális portál sem hirdette meg, így szóba sem jöhet az, hogy pl. a Kuruc.info olvasói mentek oda kattingatni
  - június 7-e óta jól tudjuk, hogy egyes cigányfertőzöttebb településeken a Jobbik még a Fideszt is maga mögé utasította, az MSZP-ről nem is beszélve. Az EP-választások előtt még lehetett volna arra hivatkozni, hogy egy ilyen szavazatarány nem tükrözi az emberek véleményét. Most, hogy a legilletékesebbtől (egy országos szintű, általános választástól) tudjuk, hogy a Jobbik hihetetlen mértékben megerősödött, már nem.
  Összegezve: mindez szép bizonyítékát adja annak, hogy a vidékiek ma már tényleg csak a Gárdában bíznak, mert azok, akiknek feladata lenne a védelmük (az adófizetői pénzből fenntartott rendőrség), rég cserbenhagyták őket."
  Ennyi!!!!”
 • 140. vonLichthofen 2009. július 04. 03:05
  „A BRFK most azt állítja - a tényekkel ellentétben - hogy nem érkezett kérés vagy bejelentés a szombaton megtartandó gyűlésre a Szabadság Téren.
  A tiltakozó tüntetés persze meg lesz tartva, az minden Magyar polgárnak elemi joga, hogy azon részt vegyen.

  Láthatjuk hogy mennyire hazug és képmutató az ország bitorlóinak minden megnyilvánulása.
  Nem engedik azt, hogy Magyar Állampolgárok, Magyarországon jogosan gyülekezzenek, de ugyanakkor - és itt a képmutatás - berendelik a külügyminisztériumba az Iráni nagykövetet, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a Teheráni tüntetők elleni fellépés miatt.

  Valamelyik féleszű itt a Kisalföldben azt irja, hogy Balóné most Brusselben röhög a markába, ő most már nem törődik a választóival.
  Bármennyire téved az illető. Morvai krisztinát 430 000 Magyar választotta be az EU Parliamentbe, és ő meg is fog felelni ennek a bizalomnak a másik két képviselővel együtt.

  Adjon az Isten! /de jó ezt leírni, Istenem!/”
 • 139. pancser 2009. július 03. 23:56
  „137,138! Nől már a parlagfű mehettek írtani! Az őz legelhetné is de csak önként persze, aettól szépülne az agancsa.”
 • 138. Nahááát 2009. július 03. 22:11
  „moderálva”
 • 137. xo16zy 2009. július 03. 21:58
  „moderálva”
 • 136. széchenyi12 2009. július 03. 21:55
  „moderálva”
 • 135. széchenyi12 2009. július 03. 21:51
  „Gárda alakul Olaszországban

  Az olasz parlament elfogadta az Olasz Nemzeti Gárda létrehozását. A katonai egyenruhás, polgári szervezet célja, hogy a bűnözésből élő, elsősorban cigány származású bevándorlókat ellenőrizzék.

  A parlament egyúttal az illegális bevándorlást is büntethetővé tette. Csak idén eddig 36 ezren érkeztek így Itáliába. A döntéseket a Vatikán és több emberi jogi szervezet is bírálta, mert a Kelet-Európából érkezett cigány bevándorlók ellen irányul. Silvio Berlusconi szerint a bűnözőktől akarják megvédeni az olaszokat.”
 • 134. xo16zy 2009. július 03. 21:45
  „134. Nahááát irta: "Nekem is van elég bajom"
  Na látod! Ebben egyetértünk! :-D”
 • 133. Nahááát 2009. július 03. 21:03
  „moderálva off”
 • 132. Őz 2009. július 03. 20:52
  „moderálva”
 • 131. Nahááát 2009. július 03. 20:38
  „Kabaré az a vergődés amit előadnak a fórumoskon a.... <moderálva>....gárdisták... Nekem is van elég bajom, de legalább lehet valamin "röhögni"! .... Tudom, majd jönneg a gaz cigányok és akkor hiába kiabálok segítségért... Ezt már ne írjátok le.”
 • 130. neduddgi 2009. július 03. 19:50
  „Hogy lehet az,hogy egy "magyar" majomcsapatnak nevezi a gárdát,de egy szót nem szól az incallosok ellen. Bennünket a gárda még nem bántott,de ezek a droidok igen. Mikor veszik figyelembe,hogy a magyarok érzékenységét meg ez bántja,mi ettől félünk, ez ellen tiltakozunk.
  Erős,határozott MAGYAR rendőrséget,elegendő rendőrt, megfelelő létszámú haderőt,létbiztonságot,idegen fegyveres testületek beszüntetését akarjuk! Most! Az utolsó pillanatban vagyunk.”
 • 129. Őz 2009. július 03. 18:55
  „Pancser te olyan okos vagy!!!!:)Ettől függetlenül a Magyar Gárda megmarad,meg persze van Fekete serege is Magyarországnak!Szóval pancser teljesen felesleges itt idegelned az embereket,minden marad a régiben.
  ..<moderálva>....!!!Puszi”
 • 128. Ten 2009. július 03. 16:29
  „vonLichthofen azt hiszem nem kell hozzáfűzni semmit, erre megy ki a "játék"”
 • 127. vonLichthofen 2009. július 03. 16:20
  „Gyorsan öszeszámoltam azokat, akik a Magyar Gárda betiltását helyeslik és azokét akik, akik igaztalannak, hamisnak és törvénytelennek tekintik. Kb négy vagy öt ünnepli a feloszlatást a többi elítéli a feloszlatást mint koncepciós/politikai döntést. Erősen hiszem, hogy ez az arány jellemző az egész Országra.

  - 124 azt írja szokott éleslátásával, hogy --az öltözet is hazugság --. Az öltözet az nem hazugság, hanem egy tény. A mi esetünkben pedig a Magyar Gárda öltözete a Rendet, a Tisztaságot, az Egyszerűséget, a Tettrekészséget is jelenti. Ez kellene, hogy megjelenjen a nemlétező Magyar Honvédség egyenruhájában is.

  - A Magyar Gárda törvénytelen és erőszakos föloszlatása mögött még egy tény húzódhat. Az, hogy az országot jelenleg bitorló politikusoknak, az azoknak utasítást adóknak, azoknak akik az un. politikusaink zsebét tömik egyszerűen nem érdeke az Ország stabilitása, a rend, a kiegyensúlyozott politikai és legfőképpen gazdasági élet.
  A történelem jól mutatja, hogy mindig kifizetődőbb volt egyes körök számára a zavarosban halászni, mint a belső vagy nemzetközi béke. Ha kellet, akkor mesterségesen szítottak konfliktusokat, háborúkat saját alantas céljuk érdekében, lásd akár a Francia forradalamt, a párizsi kommunt, az Első Világháborút,1917 oroszországát vagy 1919et. Kinek hozott hasznot, kinek volt érdeke -- ezt kell kérdeznünk és vizsgálnunk most is. Ezeknek nem érdeke egy konfliktusmentes Magyarország. Sokkal könnyebb kiárusítani és megvenni az Országunkat, ha a Magyar Nép el van foglalva mindennapi gondjaival, a cigánybűnözéssel, az egészségügyi helyzettel, a droghasználattal, mintha boldogan élne és SAJÁT MAGA tudná irányitani sorsát.”
 • 126. AHA. 2009. július 03. 15:09
  „http://www.fn.hu/belfold/20090703/tovabb_setalhat_magyar_garda/
  pancsernak, hogy megnyugodjon.
  Gyakorlatilag semmi nem fog változni.”
145 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérsékelt visszaesés

Budapest - Az autó- és hajóforgalmazók nem számolnak a kereslet jelentős visszaesésével annak… Tovább olvasom