Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Jobbik: erős a gyanú, hogy lehallgatják a párt tagjait, képviselőit

A Jobbik Molnár Zsoltot, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét bírálja, amiért elutasította a testület rendkívüli ülésének összehívására vonatkozó indítványt. A párt szerint "nagykoalíciós összeborulás" történt, ami tovább erősíti a gyanút, hogy a Jobbik tagjait, szimpatizánsait és országgyűlési képviselőit törvénytelenül lehallgatják, megfigyelik.
A Jobbik a belügyminisztert és a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjét hallgatta volna meg a bizottságban, a többi között választ várva arra, Hajdu János, a TEK főigazgatója kapott-e engedélyt Pintér Sándortól a kőszegi Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű rendezvényen való szereplésre és arra, hogy ott "politikai nyilatkozatot" tegyen.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: a nemzetbiztonsági bizottságot korábban a Fidesz asszisztálásával több "pitiáner ügyben" is összehívták már, így az MSZP és a Fidesz "nagykoalíciója" a testület elé idézte a titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek vezetőit például a Magyar Szigeten történtek miatt.

A politikus szerint ugyanakkor a belügyminiszter és a TEK főigazgatója továbbra sem adott választ arra, hogy használtak-e gárdisták, jobbikosok vagy a párt országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket például a hétvégi csókakői akció kapcsán. Mirkóczki Ádám szerint az, hogy "mind a kormánypártok, mind a szocialisták hallgatnak, és megakadályozzák, hogy az érintett szervek vezetőit a nemzetbiztonsági bizottság meghallgassa", tovább erősíti a gyanút, hogy a Jobbik tagjait, szimpatizánsait és képviselőit törvénytelenül lehallgatják, megfigyelik.

A Jobbik döbbenetesnek tartja és nemzetbiztonsági kockázatként értékeli, hogy Hajdu János, a TEK főigazgatója több "politikai állásfoglalást" tett - olvasható a közleményben. A főigazgató múlt hétvégén Kőszegen az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal". Példaként hozta, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, és több más szélsőséges jobboldali szervezet is alakult. A Jobbik a nyilatkozat miatt távozásra szólította fel Hajdu Jánost.

Olvasóink írták

  • 2. Losba 2012. augusztus 31. 20:34
    „..felháborító, a szent jobbikot lehallgatni??!!.. azonnal szólaljon meg szegedi csanád...vagy legalább próbálja elintézni az eus-pénzéből..vagy kérjen pörzsétől, a lakhatásiból futja...
    szégyelje magát a tik-tek !!!

    a tik -tek helyébe minden politikust, jobbikfityiszmszplmpmdf-stb lehallgatnék, aztán a mutyijukkal tábláznám tele a várost....legyen már végre egy új párt ami tehetséges, becsületes zagyva-ságok nélküli emberekből áll....”
  • 1. háté 2012. augusztus 31. 18:20
    „Aki a nemzeti oldalon valamit is tett-tesz, annak nagyon szépen hallatszik a lehallgatás "zaja", ha egymással beszélnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy kisbárapáti férfi, akire rádőlt a pincefal

Meghalt egy kisbárapáti férfi, akire rádőlt egy pince fala péntek délután a településen - közölte a… Tovább olvasom