Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Iszapkatasztrófa: csak részletekben fizet a Mal Zrt. a MÁV-nak

A MÁV 16 hónapos részletfizetést engedélyezett a Mal Zrt.-nek a tavalyi iszapkatasztrófa miatt a vasúttársaságnál keletkezett több mint 300 millió forintos veszteség megtérítésére
A MÁV 16 hónapos részletfizetést engedélyezett a Mal Zrt.-nek a tavalyi iszapkatasztrófa miatt a vasúttársaságnál keletkezett több mint 300 millió forintos veszteség megtérítésére - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A MÁV azt közölte a lappal, hogy a Mal Zrt. öt- és tízmilliós részletekben fizet. Az első két részlet, összesen 20 millió forint már a MÁV számláján van. Szeptember elején folytatódik a kártérítési per, amelyet a MÁV indított a Mal ellen.

A Fővárosi Bíróság az ügy májusi, első tárgyalásán - ideiglenes intézkedésként - úgy határozott, hogy a Mal fizessen 100 millió forintot a vasúttársaságnak. A MÁV a Magyar Nemzettel azt is közölte, hogy a Mal Zrt. a bírói döntés után tárgyalásokat kezdeményezett, és anyagi problémákról számolt be.

Olvasóink írták

 • 2. gjozsi88 2011. augusztus 27. 14:37
  „evikedves
  A különbség az, hogy a MÁV felé bírósági határozat kötelezi a MAL ZRT-t.....mig a felelőség kérdése még nem dölt el!
  Azaz a MAL még nem ismert el semmit, bíróság csak a MÁV-val szembeni károk megtérítésére kötelezte!
  Amennyiben jogerős bírósági végzés lesz arról, hogy a MAL felelős a kárért és kártérítésre kötelezik, akkor az állam felé is kártérítéssel tartozik!
  De amennyiben nem tudják a felelőséget ráterhelni.....ugyanis vannak körülmények, melyek mentesíthetik (a váratlan esemény, mint sok eső, illetve az állami hatóságok általi kötelezettség...)......akkor viszont a MÁV kénytelen lesz visszafizetni a most felvett kártérítést!
  Azaz a felelőségi kérdést eldöntő bírósági határozat alapjaiban változtathatja meg a MÁV által megnyert pert!”
 • 1. evikedves 2011. augusztus 26. 20:24
  „Érdekes!a MÁV-al szemben elismerik a katasztrófát,de az államnak nem térítik amiből a házakat építette!?hogy is van ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háziorvosi rezidensrendszer: szakvizsga után elhagyják a pályát a fiatalok

Évente ugyan 60-100 fiatal lép be a háziorvosi rezidensrendszerbe, de a szakvizsga megszerzése után… Tovább olvasom