Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Ígéret a választások előtt: `A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat´

Az LMP Facebook oldalán fotó bizonyítja, hogy az idei választások előtt a Fidesz ígéretet tett a nyugdíjpénztárak védelmére.

Mint közismert, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a héten azt jelentette be, hogy akik nem lépnek át a magánnyugdíj-pénztárakból, azok később elveszítik jogosultságukat az állami nyugdíjra.

A LMP Facebook oldalát ide kattintva tudják megnézni.
Olvasóink írták

145 hozzászólás
 • 145. szocdem 2010. november 29. 11:44
  „142. hozzászólás onem 2010.11.28. 17:4

  Van-e ereő a helyükre??

  Természetesen! Csak hogy 20 éve nem kért az ámérikás baromságokkal teli hadovált fejű közönség sem a szocdemekből, sem a kisgazdákból! (Inkább a Veres Péter körös komcsikból összeverődött MDF-nek dobták oda a gyeplőt, és azok mindent jól el is rontottak, a tehetségtelen MSZP meg a Fidesz csak űberelni tudta a balfékségeket!) Itt az eredménye a "nemzeti okosságnak"...

  A kövi választáson mi lesz?
  Majdnem biztosra vehető: a Fidesz szavazók megbüntetik Orbánt, és Mesterházy vezérre fognak szavazni, aki épp olyan tehetségtelen mint Orbán, és épp úgy nem tud sem politikai sem gazdasági perspektívát felmutatni mint az elődei! Mi meg majd ismét fizetünk - ha lesz még miből, és ha egyáltalán lesz még országunk..
  Csak egy elitváltás mentheti meg az országot, a kisembereket. Talán az új elitben nem is baj ha nem lesz mindenki fotogén... agya meg elkötelezettsége legyen, az a lényeg!”
 • 144. zoltee 2010. november 29. 00:35
  „Kedves Onem:

  a töketlenkedő MSZP legnagyobb bűne, hogy hagyta, hogy ez a dilettáns társaság a fejére nőjön.

  Gondolok itt természetesen a FIDESZre.

  Nem tudom, hogy sírjak e vagy nevessek egy egy iylen akció láttán, amit a Fidesz művel: még néhány hasonló baromság, és talán a demagógiáikkal magukhoz édesgetett szavazótáboruk nagy része rájön:

  MAgyarországon egy párt van, aki az országot felelősséggel tudja kormányozni: ez az MSZP! De csak akkor lehetnek sikeresek, ha át is viszik a reformjaikat, és nem félnek pl a Gyurcsány ötleteit végig-vinni.

  Az ország kezében volt a lehetőség a felemelkedésre Gyurcsány Ferenc személyében, de helyettük mintegy kétmillióan a diktatúrára szavaztak.

  Ennyire hiányzik a Kádár-rendszer? vagy netán a Rákosi-időket akarjuk megélni a saját bőrünkön? én maradnék inkább a történelem könyveknél...”
 • 143. load 2010. november 28. 20:44
  „142. onem
  "és van-e erő, aki a helyükre léphet?"
  Nincs.”
 • 142. onem 2010. november 28. 17:42
  „20 éve "harcol" a fidesz a mszp ellen, az mszp a fidesz ellen , miközben ők jól tollasodnak, csak ezért a "kurva" országért és az itt élő emberekért nem akar senki semmit tenni! mikor küldjük el a picsába ezeket a szart sem érő semmire kellő politikusokat ? és van-e erő, aki a helyükre léphet?”
 • 141. Dödölle 2010. november 28. 17:33
  „Jobban járnánk, ha ez a homályökör a tizedik emeleti ablakból lépne ki.... A szeme sem áll jól...”
 • 140. gjozsi88 2010. november 28. 16:33
  „Hogy van az?
  ...., hogy Matolcsy a mai napig magánnyugdij pénztári tag (saját bevallása szerint: MTV este műsora), noha neki nem volt kötelező belépnie, sőt 2008 után átléphetett volna....!”
 • 139. Dwatson 2010. november 28. 11:50
  „Orbán papagájaitól kérdezem:abban mi jót látnak hogy az államiba átlépőknek adózniuk kell a megtakarításaik után,a maradóktól pedig megvonják a 24%-ot?Odafigyelnek arra mit fecsegnek?
  http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/adozni-kell-az-atlepoknek-penztari-realhozam-utan-334421”
 • 138. gjozsi88 2010. november 28. 10:38
  „136!
  Mennyi most az a tartalék alap, amit az állam számlájára fizettél be...?
  Segitek!
  A 0 áll szemben az akkori 101%-oddal!
  Egyébbként a magánpénztárak reálértéken hoztak, jobban nézd meg a portfóliodat, mert a 2008-as világválság elvitte a vagyon jelentős részét, ahogy az állami nyugdijnál a korhatárt, a 13. havit, aminek visszaadásáról szó nincs, miközben a magánpénztárak reálhozamot értek el, azaz nem igaz, hogy nem változott a helyzet!
  Pont attól veszitettek a magánpénztári befektetések a többi befektetéssel együtt, hogy a túlkinálat miatt a befektetett vagyon értékcsökkenésen ment át, aza ami akkor 10 milliót ért, mondjuk ingatlan, az a válság miatt megjelenő túlkinálat következtében, már csak 5-6 milliót!”
 • 137. dsj 2010. november 28. 10:34
  „Ide is illik mai naplóbejegyzésem:

  2010. november 28.
  ,,I have a dream ..." (hungarian version)
  magyar alcíme: Merjünk nagyot álmodni!

  Már megint arra ébredtem, hogy elaludtam. De ami előtte történt...! Az nem sem-mi! Képzeljétek, vagyis inkább éljétek át az alábbiakat:

  Helyszín: A magyar Parlament legeslegfelső háza.
  Kövér házelnök: Megadom kétperces hozzászólásra a szót Selmeczi Gabriella kép-viselő asszonynak, nyugdíjvédelmi kormánybiztosnak. Öné a szó, Tisztelt Képviselő Asszony!
  - Tisztelt Képviselőtársaim! Itt az ideje, hogy véget vessünk a naponta változó ötleteléseknek, hazudozásoknak. Kettőt mondok, de miként az magyar igazság, három lesz belőle:
  - Egy: El a kezekkel a nyugdíjaktól!
  - Kettő: El a kezekkel a mostani és leendő nyugdíjasoktól, ne rémisztgessük halálra szegény munkában, becsületben megőszülteket!
  - Három: Ezzel ellentétben ide hozzám statisztikusok, demográfusok, aktuár-usok, matematikusok, egyéb lézengő ritterek! Jövő év végére minden tudományukat összevetve alkossák meg nyugdíjvédelmi, rendszerfejlesztő javaslatukat, hogy azt a legszélesebb közvélemény elé terjeszthessem!
  Mert mi az emberek javát akarjuk, nem a javaikat! Uff, beszéltem!

  Kövér házelnök: Köszönöm Képviselő Asszony! Most megadom a szót Lázár János frakcióvezető úrnak. Öné a szó, Frakcióvezető Úr!

  - Tisztelt Képviselőtársaim! Itt az ideje az igaz beszédnek! Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Elő a farbával! Bajban van Magyarország, bajban van a párt! Be kell látnunk, hogy vezérünk és frakciótársaim ígéretcunamiját nem tudjuk teljesíteni az emberek önzetlen segítsége nélkül. Nagyobb lyukat sikerült ütnünk a költségvetésen, mint annó dominó Botondnak a bizánci nagykapun, deazonban, ez nem lehet probléma! Ugyanis több mint kétmillióan szavaztak ránk, ez több mint kétharmad, az ami annyi, mint annyi, tehát összesen több mint ötmillió. Egyetértve Selmeczi képviselőtársammal, mi nem aka-runk elvenni az emberektől, nem akarjuk megsarcolni, megzsarolni őket, bármennyire is szeretné ezt elhitetni az ellenzék egész Európával. Kérünk tehát! Azt kérjük a több mint ötmilliónyi kétharmadtól, de főként a több mint kétmillió FIDESZ fantól, hogy önként és dalolva ajánljon fel fejenként egymillió forintot a haza, a párt legnagyobb dicsőségére! Az annyi mint annyi - nyilván lesznek majd, akik kihátrálnak eme megtiszteltetésből, mert nem igaz magyarok, tán idegenszívűek is! - ezért azt mondom, hogy az alsó határ kettőezer milliárd forint, de a felső lehet akár ötezer milliárd is! Ezt nem is tudjuk hamarabb elkölteni, mint a ciklus végére, pedig igyekezni fogunk. A számlaszám, ahova befizethetik, utalhatják az önkéntesen felajánlott össze-get, a FIDESZ honlapján olvasható. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  Most mondjátok! Lehet ennél szebb rémálom? Vagy a valóság is van ekkora?

  Egyben és végezetül elnézést kérek Martin Luther Kingtől, Bárány Balázstól, Komjáthi Imrétől, kiknek szavait, kifejezéseit nem átallottam álmomba szőni.”
 • 136. Zoltán,Károly 2010. november 28. 09:51
  „Valaki látja ott, hogy a MAGÁN nyugdíjpénztárakat védik meg ? Mert, ha nem, akkor miről beszélnek ? Azt kellene megkérdezni a magánnyugdíjpénztárak vezetőitől, hogy hova tünt a rendszerből közel ezer milliárd forint. Továbbá, azt, hogy a jelenlegi nyugdíjasokat ki és milyen pénzből "tartja el". Az én nyugdíjpénztári számlám a válság előtt (2008. juniusában) 12 évi befizetés után (jelenleg havi 15.000,- Ft) 101%-on állt, tehát a befizetett pénz 1 %-ot kamatozott 12 év alatt. Óriási! (Azóta tovább romlott a helyzet.) Hova tették a pénzemet ? Régen a magánnyugdíjbénztárak bérházakat építettek, amelyek nagyrésze ma is áll, hogy megőrizzék a pénz értékét. Látott ma valaki ilyet ? Ezeken kellene szerintem elgondolkozni....”
 • 135. annobon 2010. november 28. 09:26
  „Én csak azt nem értem, hogy milyen sok elégedetlen ember (köztük én is) háborog itt ez ellen. És a2/3-ad, aki megválasztotta őket, most miért nem ír ide kommenteket, hogy a fénykép biztos LMP-s vagy MSZP-s hamisítvány, Orbánék ilyet sosem ígértek, hazugság az egész, stb... ?”
 • 134. Papó 2010. november 27. 23:36
  „A népbutítás megtörtént,illetve folytatódik! Az emberek egy bizonyos része nem akarja magának beismerni,hogy rossz lóra tett! De a felismerés nem sokat várat magára! A Fidesz abban bízik,hogy valahogyan kihúzza 2013-ig, addig a nyugdíjpénztár pénze kitart, a világgazdaság pedig felpörög 5-6%-ra.2013-ban majd bejelentik,hogy még egy kicsit rossz lesz,de már látszik a fény az alagút végén! De nem lesz pörgés, legalább is nekünk nem! Viszont egy" ÁLLAMCSŐD" az inkább közelebb van!Viszont azt tapasztalom,hogy egyre többen felismerik a társadalomban,hogy azaz alagút amelynek a végén látszik valami pislákoló fény az olyan hosszú,hogy így esélyünk sincsen odaérni! Talán még az is előfordulhat,hogy a fülkeajtó kicsapódik, és a fiúknak csomagolni kell!Persze jön a nagy kérdés! Ki legyen? Talán egy biztos pont lenne: akik eddig voltak azok ne"!"”
 • 133. Kisildi2 2010. november 27. 21:40
  „Még hogy márciusban a szavazófülkékben forradalom volt! Csak a bepalizott hülyék szavaztak. Aztán most örvendezhetnek a választásuk eredményének! Remélem, hogy országos megmozdulás lesz! Ott a helyünk! Aztán ha lesz valami atrocitás, akkor majd azt mondjuk, hogy békés tüntetés volt, mint amikor nem rég fityisz által felbérelt csürhe autókat gyújtott fel, a TV székházat ostromolt, rendőröket dobált.”
 • 132. Tabornok 2010. november 27. 18:40
  „2010 április11-i kampányfüzet, mindent elmond.
  Hazudtak, hazudnak, lopnak. Ez a FIDESZ is.”
 • 131. yoros 2010. november 27. 18:33
  „Hazug, gátlástalan, cinikus, dilettáns rablóbanda, a "qrmányával" együtt.
  Baj lesz.”
 • 130. szorme 2010. november 27. 18:16
  „Még nemloptak eleget most itt az idö hogy kifosszuk az embereket jelszóval!!! az összes fideszest lecsuknám Smidt tel eggyütt . Az embereknek megkellene állitani a tolvaj bandát! A hatalom mindenkit hazukságra sarkal lehet tanult vagy tanulatlan. Az országban több a csaló mind a rendes ember . Átgázolnak az embereken nemnéznek semmit senkit csak a saját zsebüket tömik a többi dögöljön éhen!!”
 • 129. dzsipo 2010. november 27. 17:35
  „Szíjátok vagy Szijjártó szerint mindenki hazudott, csak ö, és az igazmondó gazdája, Orbán Viktor nem! Szemébe mer nézni a ,,zembereknek"? Vagy acél szentesíti az eszközt? Ezek szerint győztesnek joga van a szabadrablásra, mint a középkorban? Most aztán mondhatjuk ,, Anyám , én nem ilyen lovat akartam" De már kurhatjuk!!!!”
 • 128. öszödiböszme 2010. november 27. 17:04
  „Tetvedék hazug, bagázs!!”
 • 127. Dödölle 2010. november 27. 17:02
  „Fidesz megígérte, fidesz megtartja. Fidesz megígérte a nyugdíjpénztárak védelmét, megtartja. A nyugdíjpénztárakat. Pénzestül. Magának....”
 • 126. szocdem 2010. november 27. 12:58
  „Azt gondolom alapvetően törvénytelen az egész államosítási kísérlet..

  Azt kellene mindenkinek mielőbb felfogni, hogy a jogállamiság keretei között az állam nem rughat fel egy szerződést, amit - kéynszert alkalmazva - az állampolgáraival kötött. Márpedig az állam szerződött az állampolgáraival, hogy a mnyp rendszert fenntartja, és aki ott fizeti a nyugdíjjárulékát, az nyugdíjat is fog kapni.

  Ezt a szerződést rugta fel a Fidesz, ami egy öszödi bunkótól nem váratlan, de a lelkes fidesdz szvazók ettől el kell hogy gondolkodjanak. miféle gondolkodású, és a jogállamról, a jogról és a lakosság szolgálatáról miféle fogalmakkal, és milyen értékrendekkel rendelkező embereknek vetették oda az országot???

  Megjegyzem: a mnyp rendszer a neolibsi támadás társadalomellens igényeinek részeként lett bevezetve, elég bunkó módon.
  Szocdemként azt kell állítanom, hogy a nyugdíjakra a járulékfizetőknek akkor is joguk van ha állami, és akkor is ha magán pénztárakban gyüjtik és kamatoztatják a pénzüket. Viszont elfogadhatatlan, hogy a mnyp rendszert magánzsebek tömködésére használják - márpedig ez történt!!!!!! Vagyis van valami pozitivum is a Fityesz döntésében, amikor ezek a magántőkések kissé kevesebb, és legfőképp nem állami közpénzekből származó profitot lesznek kénytelenek bezsebelni..

  Azonban az időtényezőt, és a jogszabályokat nem lehet figyelmen kívül hagyni! Az mnyp rendszerben milliók váltak betéttulajdonossá, amit jogszerüen nem lehet tőlük elvenni!
  Épp ezért a Fityesznek van egy lehetősége, amit baloldalról is támogatni lehet: törvénnyel lezárja az új belépéseket az mnyp rendszerbe! A tagság szerződéseit viszont azok élete végéig végrehajtatja az állammal.. Persze ebből nem sok valódi pénz keletkezik amit oda lehet adni Soros Györgynek és barátaiak, de ebbe nem lehet bele kötni.

  Ezt lépést persze oylan emberek készítették elő akik mindezt pontosan tudják! Akkor miért tették? Egyszerüen azért, mert a gazdaság működtetéséhez nem értenek, és már 2 éve összeomlóban van az a modell ami szerint az országot működtetik. (A fityesz folytatja a Bajnai programot, amiben a világon már mindenütt 100 éve elbukott neokapitalista modell csődjét megint mi - a kisemberek - fizetjük meg!)
  Pénz viszont nem termelődik így, és a gazdák, akik 8 évig pénzelték Orbán hercegi pompában folydogáló életét- most tartják a markukat az ezer milliárdokért! Akkor is ha ez a végjáték a totális bukás előtt - és biz´a ez már az!
  Avagy az mnyp rendszer elleni törvénykezés valódi célja: kiseperni az országból az utolsó "nem virtuális" fillért is az összeomlás előtt, és kifizetni az uzsorásokat, akiket "befektetőknek" szoktak fennkölten nevezni, hogy a nép gyanúját nehogy felkeltsék.... (Argentínában sokan buktak sokat, mert ott az állam nem söpörte le a krakk előtt a padlásokat)
  Szal mindenki kezdjen konzervet gyüjtögetni az egész családnak.”
145 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László: a Fidesz új demokratikus modellt épít

A Fidesz vezette kormánytöbbség új, demokratikus modellt épít - jelentette ki Kövér László. Az új… Tovább olvasom