Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Hogyan javítana a győri tömegközlekedésen?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, hogyan javítana a győri tömegközlekedésen?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 23-ai (szombati) kérdésünk:

Hogyan javítana a győri tömegközlekedésen?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Áttekintettük, hogy melyik járatokat kell sűríteni, illetve gyéríteni. A forgalmas vonalakon több buszra van szükség és a peremkerületekből is gyorsítani kell a városba jutást. Győrön belül is fel kell gyorsítani a közlekedést. Szakembereink új közlekedésirányítási rendszert dolgoztak ki, amellyel 30–40 százalékkal csökkenthető a zsúfoltság csúcsidőben.Kovacsics Imre (független):
– Győr közlekedésének átszervezését azért nem lehet megspórolni, mert az autóbuszjáratok menetrendideje nem független ettől. A győri autóbuszok kihasználtsága bizonyos időszakokban mindössze 30 százalékos, egy felméréssel újra lehet gondolni az útvonalakat és a járatok idősávokhoz kötött sűrűségét. Lényegesen módosítaná a tavaszi-nyári buszforgalmat, ha az emberek Győrben biztonságosan kerékpározhatnának. A bicikliutak továbbépítése halaszthatatlan feladat.


Kun András (MSZP–SZDSZ):
– A város tömegközlekedése a mai úthálózatnak megfelelően szervezett, lefedi a teljes lakott területet. A továbbfejlesztése érdekében új módszerekhez kell nyúlni. Az egyik, a kötött pályás közlekedés távlati megoldás. A másik a buszok számára szabad út biztosítása. Ennek két módszere áll előkészítés alatt. Az egyik az intelligens város rendszerben forgalomirányítási beavatkozás, a másik útvonalak egyirányúsításával buszsávok kialakítása.


Schmidt Péter (független):
– A legfontosabb a város közlekedési struktúrájának felülvizsgálata. A Szent István útra zúduló hatalmas forgalom áthelyezése, a külső utak közti szétosztása, a belvároson áthaladó forgalom több útra vezetése. Meg kell oldani, hogy a helyközi buszjáratok ne tartsák fel a forgalmat, a tömegközlekedés pedig gyors legyen. A peremkerületek közötti közvetlen közlekedési kapcsolat kialakítása nagyon fontos. Mindezt a közlekedés szereplőinek bevonásával kívánom megvalósítani.


Szabó József (MDF):
– Öt problémát emelnek ki az utasok a tömegközlekedéssel kapcsolatban. Ezek: buszjáratok száma, az útvonal, a pontosság, a megállók helye és a jegyárak kérdése. Egy átfogó terv keretében, a lakosság bevonásával, a munkakezdési időpontok „széthúzásával", közlekedési alközpontok létesítésével rövid távon is lényegi javulás érhető el. A további javulás beruházásokkal, fejlesztésekkel valósítható meg.

Szeptember 25-ei (hétfői) kérdésünk:

Változtatna a győri szociális ellátási rendszeren?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom