Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa: Szent István a kapocs

Szent István király államalapításának ünnepe kapocs az én és a te, az én és a mi között, kapocs a szűkebb és a tágabb közösség múltjában és jelenében - mondta Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár szombaton Tatán, a városi ünnepség szónokaként.
"Augusztus huszadika együvé tartozásunk tudatosításának évről évre visszatérő megerősítése. E kitüntetett pillanatokban, megszüntetve az egyensúlyhiányt önmagunkban és egész emberi világunkban, mindannyian átélhetjük az összetartozás, az egység örömét" - tette hozzá a politikus.

Szent István az uralkodóház sorskérdésein túllátva, prófétai lélekkel ajánlotta az országot a Szűzanya oltalmába. Ezzel a nálunk éppen csak meggyökerező római katolikus egyház híveinek régi-új istenanya iránti szeretetéhségét is kielégítette. Azóta Magyarország, legyen bármekkora, Regnum Marianum, Mária országa - fogalmazott Hoffmann Rózsa. Amikor Szent István napját Magyarország legfőbb ünnepévé nyilvánítva visszatértünk hazánknak a második világháborúig szinte állandó elnevezéséhez, nem pusztán szóhasználatot váltottunk, hanem felelősséget vállaltunk az ország minden egyes polgára és a Kárpát-medencében élő valamennyi magyar testvérünk jövőjéért - jelentette ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára.

"Az elmúlt félévben, amikor hazánk mindenki által magasra értékelt kiváló színvonalon töltötte be az unió soros elnöki tisztét, a gondviselésnek hála történelmi lehetőséget kaptunk a Szent István-i örökség méltó folytatására. Legyünk rá büszkék, hogy élni is tudtunk vele, s komoly lépéseket tettünk egy emberarcú, élhető és korszerű Európa építése felé" - mondta a politikus.

Hoffmann Rózsa köszönetet mondott azért a bizalomért, amely szavazatok formájában hozzájárult "a nemzet felemelkedését szolgáló erők" kétharmados parlamenti többségéhez. Az államtitkára szólt a 2011-2012-es tanévben várható változásokról is. Kijelentette, hogy visszaállítják a nevelés, a köz- és a felsőoktatás magas színvonalát, a tanárok tekintélyét. "Olyan köznevelési rendszer felépítését készítettük elő, melyben a tanító emberek nem agyonterhelt, szakmailag megalázott, anyagilag kisemmizett, tevékenységükben szigorú szabályok által korlátozott közkatonák, hanem a szellem elismert emberei. Munkájukat a kormány és az egész társadalom megbecsüli, szakértők útján ellenőrzi, és érdemének megfelelően díjazza" - jelentette ki Hoffmann Rózsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötvenezren várják az esti tűzijátékot a budapesti rakpartokon

A hatóságok közlése szerint kora este már csaknem százötvenezren várakoztak Budapesten a rakpartokon… Tovább olvasom