Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Hiába a szigorú jogszabály, még mindig találkozhatunk veszélyes játékokkal

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) megdöbbenve és felháborodva értesült arról, hogy az egyik magyarországi üzletlánc veszélyes kémiai anyagokat tartalmazó játékot forgalmaz üzleteiben.

A hazai jogszabály - az európai uniós szabályozásnak megfelelően –egyértelműen fogalmaz: ˝A gyermekek egészségének védelme érdekében a játékok előállításához antimon, arzén, bárium, kadmium, króm, ólom, higany és szelén vegyületek nem használhatók fel.˝

Ennek ellenére mégis megjelent antimon és ólom tartalmú gyermekjáték az áruház polcain, mely nem csak gyermekekre, hanem felnőttekre is egyaránt veszélyes lehet, a termékek darabkáinak lenyelése, gőzeinek belégzése is az egészségre káros hatással lehet.

A FEOSZ kéri azon fogyasztókat, akik már vásároltak a termékből, hogy ne használják fel semmilyen célra, és kommunális hulladékba se dobják ki, hiszen a magas ólomtartalom miatt veszélyes anyagnak minősül ez a játék. Várják meg a hatóság döntését a termékek kötelező visszavételéről.

A FEOSZ felelős döntésnek tartja az áruházlánc azon reakcióját, miszerint megelőzve a hatósági döntést a forgalomból történő kivonásról, önként, a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva haladéktalanul levette a polcokról a gyermekekre és felnőttekre egyaránt veszélyes terméket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kinevezések a kormányhivataloknál

Kinevezte a kormányhivatalok főigazgatóinak második körét Navracsics Tibor közigazgatási és… Tovább olvasom