Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Hende Csaba: a szélsőbal és a szélsőjobb egyaránt veszélyes a békére

A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára - mondta Hende Csaba.
A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára - mondta Hende Csaba vasárnap a magyar hősök emlékünnepén Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott katonák és meghívottak előtt felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindenki dolgozik ma a békéért, ismerjük azokat, akik a múltat átírva akarják kézbe venni a jelent. "Ismerjük az emlékműgyalázókat, akik a mesterségesen felszított konfliktustól azt remélik, hogy visszatérhetnek, netán bekerülhetnek a szellemi karanténból a közéletbe és talán még a hatalomba is" - fűzte hozzá.

A tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország azonban erős, "nem ülünk fel semmilyen provokációnak és megvédelmezzük minden magyar ember jogait, biztonságát és emberi méltóságát, a halottakét éppúgy, mint az élőkét".

A miniszter beszélt arról is, hogy a történelem szinte csak viharos évszázadokat hozott, olyan századokat, amikor a megmaradás feltétele volt a fegyveres harc a haza védelmében. Az előttünk járó magyarok magától értetődő természetességgel jártak ezen az úton - tette hozzá.

"Újra meg újra emlékeznünk kell minderre, hiszen ez az egyik legfontosabb örökségünk" - hangoztatta a miniszter.

Mint emlékeztetett: a magyar állam örök kötelessége, hogy őrködjön a hazáért meghalt katonák sírja felett. "A nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen, és kötelessége, hogy éljen" - monda, hozzátéve, ez kötelességünk azokkal szemben is, akik előttünk jártak, akik utánunk jönnek, és magunkkal szemben is.

A rendezvény koszorúzással zárult a Hősök Emlékkövénél.

Olvasóink írták

  • 2. BJ.MÓVÁR 2012. május 27. 11:52
    „Szép,képmutató a FIDESZ -re jellemző szöveg! Amit az elmúlt 2 évben tettek az a demokráciára,gazdaságra ,emberekre egyaránt veszélyes,ennél minden jobb!!!!”
  • 1. gjozsi88 2012. május 27. 11:43
    „Azért több, mint cinikus szélsőségekről beszélni egy olyan kormány tagjának, mely által választott ház elnök a fővédnöke egy fasizmus eszmeiségét támogató újra temetésének.....!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: olyan helyre kell sportlétesítményeket építeni, mint Debrecen

A kormányfő szerint ideje, hogy a debreceni sikerek mögé biztos alapok, támaszok is kerüljenek. Tovább olvasom