Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Haladék a Hospinvestnek, terítéken a szerződésbontás

Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor. A többi között ez áll abban a közleményben, amelyet az MSZP frakció adott ki pénteken. A megyei közgyűlésben a Fidesz-frakció a közgyűlés feloszlatását kezdeményezte, javaslatukat azonban az MSZP-többségű testület 21-19 arányban elutasította. A Hospinvestet érintő kérdésekről zárt ülésen tárgyaltak, amelyen a Fidesz-frakció nem vett részt.
Az MSZP-frakció szerint egyelőre nem látható, hogy a cég által ígért 6 milliárd forintos fejlesztés megvalósul, nem megnyugtató a dolgozók szociális biztonsága, és veszélybe kerülhet a megye lakosságának biztonságos ellátása is az egri kórházban. Ezért nem várhatnak arra, hogy "visszafordíthatatlan folyamatok következzenek be a kórház működésében" - fogalmaz a közlemény. Emellett azt is közölték, a közgyűlés tagjainak többsége bízik abban, hogy az üzemeltető ésszerű határidőn belül elhárítja a csődhelyzetet, és zavartalanul folytatni tudja az egri kórházban megkezdett munkát. Sós Tamás elnök a pénteki közgyűlésen sürgősségi indítványt tett, amelyben azt kérte, a Hospinvest szüntesse meg a szerződésszegést. A csődeljárás befejezését illetően július 31-ét jelölte meg határidőként. Május 15-ig pedig azt a megállapodást kérik, amelyben a hitelező (CIB) bank azt vállalja, hogy nem emeli le a Hospinvest számlájáról az OEP-finanszírozást. A közgyűlés felhatalmazta Sós Tamást arra, hogy a kórház közös üzemeltetéséről folytassa a tárgyalásokat Eger polgármesterével, valamint arra, hogy kezdjen tárgyalásokat Gyöngyös és Hatvan polgármestereivel a megyei szintű ellátás összehangolására. Döntöttek arról, hogy forgatókönyvet dolgoznak ki, amely tételesen tartalmazza azokat a teendőket, amelyeket akkor kell végrehajtani, ha a Hospinvest Zrt.-vel kötött működtetői és vagyonkezelői szerződést felmondják, és az egészségügyi ellátás működtetése újra az önkormányzat kezébe kerül. A Hospinvestet érintő ügyekről zárt ülésen döntöttek, amelyen a Fidesz-frakció nem vett részt. Helyette sajtótájékoztatón azt közölték: frakciójuk nem adott volna haladékot a Hospinvestnek, ezért a felelősség kizárólag a baloldalt terheli. A Hospinvest azután kért csődvédelmet, hogy a hiteltartozásai fejében a CIB bank zárolta a cég számlájára érkezett OEP-finanszírozást.

Olvasóink írták

 • 1. LAZA 2009. április 24. 22:58
  „Tessék már megmondani,hogy ez a 21 képviselő tudja-e egyáltalán,hogy miről is lenne itten szó!
  Talán jó lenne ha valaki megsúgná nekik,hogy itt embeek egészségéről,gyermekek gyógyításáról,és EMBERÉLETEKRŐL döntenek(.Sajnos dönthetnek)
  MIRE VÁRNAK?mI FOG MEGVÁLTOZNI?
  Talán az idegenszívüek megszánják az általuk kifosztott országunkat és azt mondják:
  Segítsünk ez a hostpistenent és hagyjuk náluk azokat a milliárdokat sőt még mi is segítsük elő a Magyar Nemzet gyógyulását.
  Nagy Szart nincs,nem is volt és nem is lesz ezeknek egy büdös petákjuk sem májusban sem Juniusban
  sem pedig később!Kimentik még amit lehet aztán eltünnek mint Bajnai a libáival a nagy büdös semmibe.
  Az adóságok meg ittmaradnak nekünk és fizethetjük.
  Az igazi demokrácia akkor lesz ha ez a huszonegy képviselő felelni fog az előre is nyilvánvalónak tünő rosz döntéséért!+a halogatásért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liga: Országos sztrájk május 8-án

Általános országos sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek május 8-ra, a Bajnai-csomag ellen -… Tovább olvasom