Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Hajdu János: Magyarországon is nőtt a terrorfenyegetettség

Magyarországon nincs terrorveszély, de a fenyegetettségünk valamelyest nőtt az utóbbi években - nyilatkozta Hajdu János dandártábornok, a tavaly felállított Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője a Népszabadságnak; az interjút vasárnap közölte a napilap online kiadása.

A terroristák első számú célpontjainak számító országokba az utóbbi időben egyre nehezebben jutnak be a terrorszervezetek tagjai, nehezebb pénzt mosatni, akciót előkészíteni és végrehajtani. Mindebből egyenesen következik, hogy a terrorszervezetek előbb-utóbb könnyebb célpontokat keresnek - ilyenek lehetnek például az első számú célpontjaiknak számító államok egy kevésbé tehetős országban lévő képviseletei. A TEK munkatársai eddig több mint 50 veszélyes bűnözőt fogtak el itthon, és külföldről is kaptak már felkérést terroristagyanúsként nyilvántartott személyek ellenőrzésére, ha a körülmények úgy alakulnak, elfogására.

Hajdu István elmondta azt is, hogy amikor Szudánban elrabolták Papp István ENSZ-alkalmazottat, egy kisebb egység azonnal a helyszínre utazott. "Az ENSZ-ben is elismerést arattunk, olyannyira, hogy a főtitkár úr felkért minket, tartsunk előadást a szudáni akcióról, valamint London és Brüsszel is érdeklődik a részletek után. Nemrég bolgár állampolgárok estek szudáni túszejtők fogságába.

Két napra rá már itt voltak a bolgár kollégák, hogy segítsünk, mit és hogyan kell csinálni" - fűzte hozzá. Azt hogy mi szükség van Magyarországon önálló Terrorelhárítási Központra, a TEK vezetője azzal indokolta: az Európai Unió egyértelműen a centralizáció irányába "tereli" a terrorelhárítást. Az Európai Parlament is leszögezte: fontos, hogy a tagállamok rendelkezzenek egy olyan terrorelhárító egységgel, szervezettel, központtal, bármivel, amely a nap huszonnégy órájában képes fellépni az esetleges terrortámadások kitervelőivel, előkészítőivel szemben, és információkkal bármikor a segítségére tud lenni más tagállamok hasonló feladatra létrehozott szervezetének.

Olvasóink írták

 • 10. fuggetlen 2011. február 22. 15:20
  „4.-hez: A magyarországon néha - néha előforduló izraeli kémrepülőket kifelejtete :-D”
 • 9. elemér 2011. február 22. 14:25
  „Hajdú János (1964. június 24.[1] - ) rendőr dandártábornok, korábban Orbán Viktor főtestőre és a Fidesz biztonsági igazgatója, jelenleg a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója. O.V. talált neki is munkát. Ez u.n. Mutyizás; Remélem ezzel segitettem.))”
 • 8. elemér 2011. február 22. 03:32
  „Az Iraki háboru ugy kezdödött, hogy Colin Powers dandártábornok azt mondta az ENSZ-ben, megvan a bizonyiték hogy Sadam atomfegyverekben spekulál. Tudják azt is hogy hol van. Nigerböl szerezte a sárga tortát, ami az alapanyag. Ezt az angol kémelháritoktol tudják. Aztán nem találtak semmit és C. Powers azóta tudja hogy átverték. Bush már az elsö naptol hogy elnök lett, sürgette a támadási terveket, csak kellet valami ürügy. Erre jó egy dandár tábornok véleménye.”
 • 7. Olajos 2011. február 21. 17:28
  „Idézem : "Hajdu János: Magyarországon is nőtt a terrorfenyegetettség" kicsivel lentebb : Magyarországon nincs terrorveszély...
  Most van, vagy nincs??? Ha nőtt akkor van, ha nincs akkor nincs... Há nem? Há de! Hát akkó? :):):):)”
 • 6. elemér 2011. február 21. 14:41
  „Ez a legjobb üzlet manapság, Hajdu János dandártábornok.;))”
 • 5. janika 2011. február 21. 13:59
  „Itt van már régóta a terror! A politikai holdudvar! tanácsadás a kizsákmányolásokra a hivatali visszaélésekre a rendelet alkotásokra a törvény kreálásokra stb.No ehhez tartoznak azok a feltalálók akik a szolgáltatások mellé kreálták az alapdíjakat meg azoknak az áfáját! Mi ez, ha nem a modern terror a lakosság ellen!”
 • 4. k29680 2011. február 21. 13:53
  „Hmmm...A terrorizmus igen is létezik Magyarországon...Csak nem szabad nevén nevezni....Amikor vasúti berendezéseket tesznek tönkre a réz miatt...és a többi.....De szerintem azok ellen hozták létre akik ezt megelégelik egy idő után.....”
 • 3. elemér 2011. február 21. 12:18
  „Létezik ilyesmi, és nagy pénzeket is kerestek kitalált fenyegetésekkel. Ez olyan kényes, hogy a mai napig titkolja a kormány. Obama volt aki beszüntette ezt a üzletet. NYT friss leközli. Ezért nem birta Bush és pártja a sajtót. O.V pedig Bush seggnyalója: Hiding Details of Dubious Deal, U.S. Invokes National Security
  Ezt viszont nem egyszerü leállitani. Találtak ujabb bolondokat külföldön.”
 • 2. Fürgeszarvas 2011. február 21. 06:41
  „Most próbálják igazolni azt,hogy szükséges volt a létrehozása ennek a "szervezetnek" 10 milliárdért !
  Igen igen ! É n pedig úgy látom , hogy az elégedetlenkedő magyar emberek ellen vetik majd be őket feltehetően !”
 • 1. háté 2011. február 20. 23:18
  „Esti-mese felnőtteknek!---mint a kádári időkben: jönnek azok a mocskos kapitalista zavarkeltők--felbújtok!
  Ja, bocs.--hiszen azok itt vannak.
  Akkor kitől is félünk?--kik a terroristák?
  A kapitalista az nem, a komcsi már nem,---ja már tudom, a moszad emberei!
  Ezek is itt vannak, csak álcázva-beépülve a Magyar emberek közé.---ők most előjönnek és terror cselekményeket csinálnak?
  Így már értem az aggódást.
  <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyát gyanúsítják csecsemője megölésével

Emberölés megalapozott gyanújával vette őrizetbe a rendőrség azt a budapesti nőt, akinek kisbabája… Tovább olvasom