Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Gyurcsány: nem kell új költségvetés, de...

A kormány átfogó intézkedéscsomagot készít, a miniszterelnök szerint sok tekintetben modellváltásra van szükség. A büdzsét több ponton is módosítják.

A kormány a rendkívüli parlamenti ülést követő másfél hónapban elkészíti és benyújtja az Országgyűlésnek a legfontosabb, legsürgetőbb törvényjavaslatokat annak érdekében, hogy az átalakítások jelentős része július 1-jével hatályba léphessen - közölte a miniszterelnök, miután a gazdasági és a civil szféra képviselőivel konzultált vasárnap. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány átfogó adó-, közteherviselési, foglalkoztatási és szociális intézkedéscsomagot készít.

Az MTI kérdésre elmondta, nincs szükség új költségvetésre, de a jelenlegit több ponton módosítják, és a kormány saját hatáskörben hoz olyan intézkedéseket is, amelyek elősegítik, hogy a büdzsé az egyensúlyi pályán maradjon.

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc


A kormányfő elmondta: politikailag akkor hiteles, amit tesznek, ha a változások jelentős része ebben a kormányzati ciklusban elkezdődik. Lesznek olyan intézkedések is, amelyek szeptember 1-től, és olyanok is, amelyek a jövő év elejétől lépnek életbe - közölte.
Nem kevesebbre, hanem többre van szükség, mint reformokra, sok tekintetben modellváltásra: egy új, nemzeti, társadalmi és gazdasági stratégiára - fogalmazott a kormányfő.

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. gjozsi88 2009. február 04. 18:26
  „Még annyit! Mi volt az amit a Fidesz javasolt és most elővették?”
 • 77. gjozsi88 2009. február 04. 18:25
  „Kami45! Honnan veszed hogy a világ azt teszi amit a Fidesz tenne!Talán egy adalék, az IMF vezérigazgatója,akik finanszirozzák az országot,elégedett a kormány törekvéseivel! Ezt a Kövér elvtárs is elismerte:"egy bandába valók,megcsókolhatnák egymást" (Az ő IQ-ja csak erre futja)A mási:Járai Zsigmond,aki az Orbán társaságába tárgyalt az imént említett IMF vezérrel, elismerte a klub rádióban,hogy Orbán úr egyetértett,hogy adó csökkentés nem lehetséges! (Tudom,tudom ez nem igaz...csak hallottam,a Járai hangját megismertem!)Hogy van ez?”
 • 76. Kami45 2009. február 03. 21:43
  „gjozsi88
  "Persze könnyebb a birkái elött lázítani,ott nem kérdeznek vissza!"
  Ezzel fletó is úgy van!
  Tudod ti fletó hívők úgy gondoljátok, csak az a jó amit ő javasol, (amit szinte naponta változtat) igaz az egész világ ellenkezőjét teszi, de ti akkor is kitartotok mellette. Nem gondolod, hogy szemellenzőt használtok? Szeretett vezéred, amit a Fidesz javasol, baromságnak tartja, de sokat később elővesz és úgy javasolja, mint ha ő találta volna ki, és ti egyszerre éljenzitek, hol ott előtte, ép úgy baromságnak tartottátok.”
 • 75. gjozsi88 2009. február 03. 19:26
  „Kami45! Jó lett volna,ha a 74-re válaszolsz,látod erről lehetne vita!De most láttam azóta máshol osztod az észt!”
 • 74. gjozsi88 2009. február 01. 11:06
  „Kami45!Mit mondott eddig? Legyen drasztikusabb kamatcsökkentés...Látjuk ez a legútobbi kevéstől is megtámadták a forintot! Csökkentsünk adót, járulékot.. Nem mondta miből pótoljuk a kiesést,pedig növelni javasolja az oktatásra,egészségügyre,közlekedésre szánt kiadásokat! Miből?(Azt csak ti hiszitek el,hogy a 14 ezer milliárdos költségvetésben található,vitatható kb 100 milliárdos költsévetési kiadás,mondjuk kormányi pazarlás megold mindent! )Javasolta,az élelmiszerek áfáját csökkenteni kell,igy olcsóbbak lesznek! Az üzemanyag árának jelentős csökkenése sem csökkentette a kenyér árát,pedig azért emelték annó,mert drágul a gázolaj... Láthattuk,hogy a 20%-os áfa bevezetésekor sem csökkentek az árak,a kereskedők eltették!Csupa jó gondolat...Egy baja van,nem old meg semmit,súlyosbítja a helyzetet!Biztos vannak még magvasabb gondolatai,de jó lenne,ha számokkal végigvezetve vázolná őket,talán a parlamentbe,ott ahol ha visszakérdeznek érvekkel le tudná mosni a szoci kétkedőket! Az ott kért 5 perc ehhez nem elég..!Persze könnyebb a birkái elött lázítani,ott nem kérdeznek vissza!”
 • 73. Kami45 2009. január 31. 21:52
  „gjozsi88
  Zsigerből elutasítjátok akár mit mond!!
  Nektek csak, fletó a hiteles és igazmondó.”
 • 72. gjozsi88 2009. január 31. 10:22
  „Persze,bent van a parlamentbe,hozzászólt kb.5 percet ,ott nem mondott semmit!”
 • 71. Kami45 2009. január 30. 19:35
  „Adtatok neki esélyt???”
 • 70. gjozsi88 2009. január 30. 19:32
  „Kami45!Még mindig várjuk,hogy az Orbán mit kezdene az országgal? Hidd el,ha jobb ötletei vannak támogatom...”
 • 69. Kami45 2009. január 30. 19:09
  „Te meg csak a kormányt dicséred és az ellenzékre hárítasz minden hibát, vedd már észre ki van kormányon már vagy 7 éve. Kedvenc miniszter elnököd példáját követed, "mindenki hibás, csak mi nem"”
 • 68. gjozsi88 2009. január 30. 18:50
  „Kami45!Olvasd vissza a saját hozzászólásaidat és mint nálatok a legtöbben csak a kormányt bírálod,de egy építő jellegü,előremutató okfejtést nem tettél,csupa általánosság,mindenért a szocik a hibásak!Csoda,hogy senki nem tudja mit szeretne a Fidesz kezdeni az országgal!”
 • 67. Kami45 2009. január 30. 18:42
  „Ti nem vitatkoztok, hanem ha nem ért valaki veletek egyet, akkor már értelmi képességét vitatjátok, és minden szélsőségesnek mondjátok.
  Pá”
 • 66. load 2009. január 30. 18:32
  „63. Kami45
  ,,Különben, ha alkalmazottaid minimálbér felett keresnek, akkor miért vagy annyira ez emelés ellen???"
  Ez a kérdés mindent elmond a szellemi kapacitásodról.
  Sajnálom, hogy az előző hozzászólásomban annyira túlértékeltelek.”
 • 65. gjozsi88 2009. január 30. 18:20
  „Kami45! Nekem és a loadnak adott válaszaid azt mondatják velem,hogy semmi értelme vitáznunk,csak azt látod,amit látni szeretnél!Lelked rajta! Még annyit,az általatok szidott naptévében,ahol keményen megizzasztják a minisztereket is, a Fidesz egy vezetője nem megy be,mert az ellenség,pedig,ha lenne védhető vélemény az nem a kérdezőtől függ!(Ja aHír Tv-be egyeztetett kérdésekre könnyebb válaszolni! )”
 • 64. Kami45 2009. január 30. 16:40
  „62. hozzászólás gjozsi88
  Én meg azt látom, a "pártatlan és független" média agyonhallgatja, vagy ami még rosszabb, elkezdi megmagyarázni és még dicső tettnek is próbálja beállítani.
  Tudod, ha tized annyira tenné a dolgát a média, mint tőlünk nyugatabbra, sok minden máshogy alakulna.”
 • 63. Kami45 2009. január 30. 16:33
  „61. hozzászólás load
  Most sírtam tele a zsebkendőmet, hogy neked milyen nehéz, mint szegény éhező vállalkozó!
  "A magyar piac nem akkora, hogy érdemes lenne így piacot venni"
  Ez ha így lenne egy multi sem jött volna ide, mert az élelmiszer ipart felvásárolták, és szerinted hány működik, ami még megvan, az is külföldi alapanyagot használ nagy részben. A helyben megtermelt árut fillérekért kiviszik az országból és feldolgozva drágán visszahozzák.
  "Elég undorító, hogy a zsebemben turkálsz"
  Nem turkálod a zsebedbe, de te mint szegény és "becsületes" vállalkozó osztod az észt, annak, akit minimálbéren alkalmaztok, hogy örüljön annak, hogy ennyit is kap. Különben, ha alkalmazottaid minimálbér felett keresnek, akkor miért vagy annyira ez emelés ellen???
  "ócska sztereotípiái a szűkagyúak számára. "
  Lehet, hogy szűk agyú vagyok, de te meg egy nagyképű majom.”
 • 62. gjozsi88 2009. január 30. 12:14
  „Kami45! Nem gondolom,látom,tapasztalom!”
 • 61. load 2009. január 30. 10:52
  „53. Kami45
  Amit itt a magyar könnyűiparról leírtál az a pártsajtó könnyen bekajálható ócska sztereotípiái a szűkagyúak számára.
  A magyar piac nem akkora, hogy érdemes lenne így piacot venni, ráadásul elég nyitott, ezért mindig számolni kell a konkurenciával.
  Elég undorító, hogy a zsebemben turkálsz, de elmondom, hogy munkaadó vagyok, és valamennyi alkalmazottam minimálbér felett keres. Még a takarítónő is.
  A munkaadó (ha multi, ha nem) úgy gondolkodik, hogy ha egy termék, amit gyárt, a minimálbér megemelkedése (önköltség) miatt már nem eladható a piacon, akkor egyet tehet. Szétzavarja a dolgozóit és elviszi a gyártást egy olcsóbb bérű országba.
  Ezért aztán nem nyugtattál meg a dupla minimálbérrel. Az érved tömény baromság. Látszik, hogy a zsebpénzeden kívül még soha semmivel nem gazdálkodtál.
  Az elvtársazást meg a vezérezést is jobb, ha mellőzöd, mert csak ront a hozzászólásaid egyébként is gyatra színvonalán!”
 • 60. Kami45 2009. január 29. 20:27
  „"A baloldali média nem leplezi a baloldal botlásait,mig a másik oldalon kilóg a lóláb!"
  Ezt te komolyan gondolod???”
 • 59. gjozsi88 2009. január 29. 19:56
  „A hiteles Hír Tv-t? Te ott hallottál arról,hogy a veszprémi fideszes alpolgármesternek rendőrségi ügye van? A Veres autójával majdnem egyen értékü autót vásárolt a vas megyei fideszes közgyülési elnök! A baloldali média nem leplezi a baloldal botlásait,mig a másik oldalon kilóg a lóláb! Talán látja,hogy nézem az ön médiáját és furcsa mód maradnak kérdéseim! Ön szerint az a jobb,hogy a Csintalan a nem tetsző hozzászolót egyszerűen lekapcsolja,majd kommentál,talán feltünt az Atv-be hasonló esetbe megpróbálják kérdezni,megérteni,megértetni a másik oldal álláspontját! Általában megtisztelik a beszélgetőpartnert azzal,hogy adásban elmondják neki,hogy nem értenek vele egyet és elfogadják,hogy ilyen vélemény is van!Ettől sem szimpatikus a jobboldal! Pl.Fónagy úr az Egyenes beszédben a vasutas sztrájkról beszélt,mennyire támogatja őket,meg a kormány...Arra az egyszerű kérdésre,hogy "ön kifizetné-e a vasutasoknak a 250 ezret? válasz: az emberek alapjoga a sztrájk... Nem válaszolt! Ez mitől hiteles??”
78 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat gázolt halálra egy férfit

Vonat gázolt halálra egy férfit vasárnap este a Pest megyei Vecsésen, egy vasúti átjáróban. A… Tovább olvasom