Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

Gyurcsány évet értékelt: vége a harmadik a magyar köztársaságnak

Gyurcsány Ferenc szerint a miniszterelnök egyeduralmat épít, "a rendszerdúlás" már megtörtént, az alkotmányos rend a porban hever.
"Vége a harmadik a magyar köztársaságnak, Orbán lerombolta és az önkény rendszerét építi" - jelentette ki a szocialista politikus, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának vezetője évértékelő beszédében pénteken, hozzátéve: ezt a rendszert le kell váltani.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "mostantól nem a kormány, hanem Orbán Viktor önkényre épülő rendszerének ellenzéke vagyunk."

Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt időszak tanulsága, hogy felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz, ezért a mai ellenzéknek arra is válaszolnia kell, hogy miből fedezné azokat a követeléseket, amelyeket megfogalmaz.

A szocialista politikus azt mondta: közfoglalkoztatásra, oktatásra, valamint a tudomány és a kultúra támogatására a jelenleginél több pénzt kell biztosítani.

Ezt a havi 4-500 ezer forintnál többet keresők személyi jövedelemadójának emelésével, a százmillió forintnál értékesebb vagyontárgyakra kivetett vagyonadóból és az ugyanilyen értékhatár felett bevezetendő örökösödési adóból lehetne fedezni - mondta a volt kormányfő. Az egészségügy megmentése érdekében azt is szükségesnek ítélte, hogy az emberek többsége valahogyan - akár "a vizitdíj, vagy hívjuk bárhogy" újbóli bevezetésével - anyagilag is részt vállaljon ebben.
Gyurcsány Ferenc arról is beszélt: az ország érdeke, hogy mielőbb csatlakozzon az eurózónához, ezért - jelentette ki - "ebben, és csak ebben" partnerséget ajánl a miniszterelnöknek.

A volt miniszterelnök kifejtette: rendszerváltozás szükséges a szocialista pártban, hogy az MSZP megfelelő választ adhasson az "orbáni önkényre", és részt vehessen az 1989-es alkotmány értékeire épülő új köztársaság megteremtésében.

Nem az MSZP szétszakítására, hanem a szocialista párt erényeire építő, fogyatékosságait kiküszöbölő új balközép párt létrehozására van szükség; "az MSZP-ből csináljunk új baloldali pártot" - mondta majdnem másfél órás évértékelő beszéde végén Gyurcsány Ferenc.

Reakciók


Mesterházy: Gyurcsány nem hoz újdonságot


Tartalmilag  újdonságot egészen biztos nem hoz számomra Gyurcsány Ferenc beszéde  - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón  pénteken Pápán.  

Ezt pozitív értelemben gondolom - tette hozzá a pártelnök,  hangsúlyozva, hogy Gyurcsány Ferenccel hasonlóképpen látják az  ország helyzetét és a jövőbeli esélyét. Az MSZP elnöke a volt  kormányfő évértékelő beszédével azonos időpontban tartotta  sajtótájékoztatóját.  

Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy fontosabbnak tartotta  Pápán kampányolni a szocialista polgármester-jelöltnek, mint egy  olyan tartalmú előadást hallgatni, amellyel egyetért az ország  helyzetére vonatkozóan.  

Az MSZP elnöke kitért arra is, hogy Puch László pártigazgató  senkivel nem egyeztetett a pártvezetésben a szerdai, Gyurcsány  Ferenccel és platformjával kapcsolatos nyilatkozatát illetően, de ha  ezt megteszi, "én lebeszéltem volna erről".


Jobbik: Ha valóban lenne elszámoltatás, Gyurcsány a börtönben értékelt volna

Ha  Magyarországon valóban működne az elszámoltatás és a bűnösök  felelősségre vonása, akkor Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét az  ország egyik legbiztonságosabb börtönének vagy fegyházának  beszélőjén mondhatta volna el - közölte a Jobbik szóvivője pénteken  az MTI-vel.  

Mirkóczki Ádám egymondatos közleményében Gyurcsány Ferenc  pénteki évértékelőjére reagált, amelyben a volt kormányfő egyebek  között azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök egyeduralmat épít, "a  rendszerdúlás" már megtörtént, az alkotmányos rend a porban hever.


Kósa: Gyurcsány teher az országnak

A Fidesz  alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc újból bebizonyította, hogy  személye óriási tehertétel Magyarország számára. Kósa Lajos ezt a  szocialista politikus, volt miniszterelnök pénteki évértékelő  beszédére reagálva nyilatkozta az MTI-nek.  

A fideszes politikus azt mondta, nem szabad elfelejteni,  hogy Gyurcsány Ferenc idején lőtték ki a rendőrök politikai  megbízásra a járókelők szemét, az ő miniszterelnöksége idején  hamisították meg "pofátlanul" a gazdasági adatokat, a  Zuschlag-ügynek pedig ő és Mesterházy Attila - az ifjúsági tárca  akkori két vezetője - a politikai felelőse. Kósa Lajos szerint  mindez önmagában elég lenne ahhoz, hogy a volt kormányfő a  demokráciában nemkívánatos személy legyen.  

A Gyurcsány Ferenc által mondottakból az látszik, hogy semmit  nem tanult, újra a vizitdíj bevezetésével van elfoglalva - értékelte  a Fidesz alelnöke, emlékeztetve, hogy az ügyben tartott  népszavazáson az emberek elutasították a vizitdíjat.  

"Ha jól értem, Gyurcsány Ferenc egy új párt megalapítását látja  szükségesnek, és ketté akarja szedni a baloldalt. Ez baloldali  belügy, majd kezelik a baloldali politikusok, de az látszik, hogy  ennek leginkább az a motívuma, hogy Gyurcsány Ferencnek az MSZP-ben  már nincsen helye, vagy legalábbis már a saját elvtársai sem nagyon  szeretik maguk körül látni" - mondta Kósa Lajos.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. load 2011. február 20. 13:00
  „30. Pofátlan
  "Gyurcsány tökéletes példája a bonapartizmusnak.
  Miért tart évértékelőt? Ki ő most?"

  Orbán 2002-től 2010-ig minden évben tartott évértékelőt.
  Miért tartott, ki volt ő akkor?
  Csak az egyenlő mérce kedvéért!”
 • 30. Pofátlan 2011. február 20. 12:54
  „Gyurcsány tökéletes példája a bonapartizmusnak.
  Miért tart évértékelőt? Ki ő most?
  Nem vezetője az MSZP-nek, nem ő a miniszterelnök. Hogy jön ahhoz hogy évértékelőt tartson.
  Különben a harmadik köztársaságot ő verte széjjel a bandájával.
  Ma a köztársaság jelentése egyenlő azzal hogy a vezetők lenyúlhatják büntetlenül a pénzt, hogy újabb és újabb pénzfelvételekkel adósságrabszolgaságba taszíthatják az országot.
  Gyurcsány Ferenc Károlyi Mihály méltó utódja az ország szétverésében.”
 • 29. Winternight 2011. február 20. 11:34
  „Amíg Gyurcsány az mszp fő arca, addig nem lesz baloldali konkurenciája a Fidesznek.
  Ez rossz az mszp-nek, de jó az országnak.
  Ezért én mindig örömmel hallgatom a bukott miniszterelnök fröcsögését. Csak szánakozni lehet rajta.”
 • 28. RickCartman 2011. február 19. 23:26
  „21. rick_ 2011.02.19. 09:04
  Kérdezz bátran, szívesen felvilágosítalak a kívánt tantárgyból. (Csak gondolom, a beszólogatás után eltűnsz, mint az ilyen nickek általában.)”
 • 27. N.Tamás 2011. február 19. 21:33
  „Infamous!
  Talán azért,mert van még nagyobb 2/3 ..... ebben az országban,aki bedől <moderálva...>”
 • 26. kolombela 2011. február 19. 19:53
  „"vége a harmadik a magyar köztársaságnak", és ezzel szerencsére vége a szemét, nemzetrabló, hazaáruló, posztkommunista, cionistáknak csontig benyaló és nem utolsó liberális rablóbanda ámokfutásának is.”
 • 25. janika 2011. február 19. 15:51
  „Aha igaz abban a baromfi udvarban, ahol a kakas vörös volt ott az utódok hiába más színűek attól a fajta nem változik! No meg "elvtárs, vagy úr" az az elnyomott népnek teljesen mindegy!”
 • 24. LAZA 2011. február 19. 12:39
  „5.22.23.
  Azért mert Szent tehén!
  Érinthetetlen!
  OV is csak bohockodik.
  Tökéletesen tisztában van azzal,hogy nem nyúlhat hozzá.
  Kinevez néhány paprikajancsit kormánybíztosnak(mind anno a szocik kellert)aztán folytatodik a duma!
  Az már más kérdés,hogy a nevezett uriember is tisztában van azzal,hogy személye érinthetelen.Ezzel aztán bőségesen visszaélve még hergeli is a közvéleményt.
  Milyen új baloldaliságról beszél ez az uriember?
  Az egész vezetői pályfutása nem szólt másról mind a nemzetközi nagytőke és finánc tőke kiszolgálásáról.
  A liberalizmusnak nevezett szabadrablásról a kizsákmányolásról.A korrupcióról a bűnözésről.
  A bal oldal a baloldaliság eszményének a tökéletes lejáratásáról.
  Most is csak ezt folytatja.
  Ki maradt neki?
  Az a néhány tucat száz liberális rettegtető akiket jócskán kistafírozott az adó fizetők pénzéből.”
 • 23. janika 2011. február 19. 10:09
  „Miért van ez még mindig szabadlábon?”
 • 22. Infamous 2011. február 19. 09:21
  „KEDVES ORBÁN ÚR? MIÉRT NINCS MÉG SITTEN EZ A BOHÓC?”
 • 21. rick_ 2011. február 19. 09:04
  „16.

  Elszámoltad magad. Közben kiderült, hogy az emberetek sajtot is lopott...
  Persze ez azt jelenti, hogy amikor a szalámi ügy kapcsán látszólagos őszinteségi rohama volt, akkor is hazudott...
  Öszöd feeling... :)

  Ja, és azért se jó a számolásod, mert én például szándékosan nem maradtam a magánpénztárban háromésfél millával. Gondolom nem vagyok egyedül.

  Szóval matekból egyes, lássuk történelemből mit tudsz.”
 • 20. BsBe 2011. február 19. 08:08
  „RickCartman 2011.02.18. 21:42 JÓ!!!! és ezért tartunk ott ahol tartunk”
 • 19. Patriot 2011. február 19. 07:57
  „Whiskys dobozban vitték a pénzt a volt honvédelmi miniszternek.

  Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterre és kabinetfőnökére tett terhelő vallomást a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája. O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár whiskys dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének.
  ---
  Tolvajok!

  A”
 • 18. Patriot 2011. február 19. 07:53
  „Vörösök ne feledkezzetek meg az IMF hitelről, abból mennyi Pick szalámit zabálhatnátok. :)”
 • 17. Andersen 2011. február 19. 06:11
  „Gyurcsányi 2/3 SZDSZ nélkül, így adnék neki még egy esélyt!”
 • 16. RickCartman 2011. február 19. 01:29
  „Narancsosok, ne feledkezzetek meg a nyugdíjpénztárakról, a Bölcs Vezető és sleppje apró kis lopásáról, és számoljatok:1/2 kiló Pick-szalámi-2ezer Ft,-egy kiló 4000.

  -3 ezer milliárd ellopott forint 750 ezer tonna,750 millió kiló Pick szalámi ára.
  -10 millió ember súlya,átlag 75 kilóval számolva.
  -kilóra megveszlek ...
  -
  -egy országot
  pá, jó éjt:-))))”
 • 15. csabi710 2011. február 19. 00:52
  „Ez tetszik:
  orbáni önkényre

  Amikor ő volt ott, akkor meg öszödi böszme önkény volt??”
 • 14. load 2011. február 19. 00:41
  „13. Agent
  Orbán nagyon keményen dolgozik azon, hogy ebben ne legyen igazad.”
 • 13. Agent 2011. február 18. 23:25
  „Te Ferkó, lehet, hogy van elcseszett lépés mostanság bőven, de te a következő 50-60 évben ebben az országban nem számítasz hitelesnek, tehát, coki,.”
 • 12. westminster 2011. február 18. 22:22
  „azért nem mernek elszámoltatni, mert a jelen kormányból sokan kísérnék <moderálva> a dutyiba.”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetés a honvédelmi tárcánál: az egykori miniszter ellen vallottak

Juhász Ferenc szocialista politikusra, egykori honvédelmi miniszterre tett terhelő vallomást egy… Tovább olvasom