Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Gyurcsány: a kormány a saját sírját ássa

Magyarország egypárti féljogállam lett, ahol a Fidesz uralma kiterjed az igazságszolgáltatás bizonyos területeire is – mondta a Népszavának adott interjújában Gyurcsány Ferenc.
A lap szombati számában megjelent interjúban a volt kormányfő így folytatta: emiatt nem biztos abban, hogy sikerül ártatlanságát bizonyítania az ügyészség általa koncepciósnak nevezett vádjaival szemben, ám abban biztos, hogy a vele nem szimpatizáló közvélemény is meg fogja érteni, hogy ártatlan.

Ocsmánynak, agresszívnak és embertelennek nevezte a jelenlegi hatalmat, amely ellen szerinte ellenzéki összefogásra van szükség. Hozzátette: ehhez azonban kulturálisan, erkölcsi és politikai értelemben is meg kell újulnia az MSZP-nek, amelyben a mindenkori elnököt körülvevő hatalmasok még őrzik pozícióikat.

Elismerte: amikor kormányoztak, ő sem tudott, nem mert nyíltan szembemenni ezzel a garnitúrával. Úgy vélte azonban, ellenzékben megvan a lehetőség, hogy átalakuljon a párt. Azt is világossá tette: legnagyobb ellenfele továbbra sem a szocialista párt, hanem - ahogy fogalmazott - a "svihákok kormánya", amely a saját, de az ország sírját is ássa - írta a Népszava.

Olvasóink írták

 • 12. gjozsi88 2011. szeptember 14. 17:46
  „Egyébbként a 16000 milliárdos adósságot sem értem!
  Nézem az AAK adatait!
  2002-ben 9200 milliárd........2010 -ben 20 041 milliárd.......ez még 12 000 milliárd sincs!
  Persze a fideszes önkormányzatok adósságát az állami garanciákat, amit 2004-ben beszámitottak, pedig a fidesz már 2002 elött megpróbálta eldugni az MFB-ben....elfelejtetted a adósságot csinálónak felróni!
  2004-ben csak meglett.....nem akkor keletkezett!”
 • 11. gjozsi88 2011. szeptember 14. 17:42
  „rommel!
  Ebben az ügyben a 1,5 milliárddal szemben van egy elmaradt 1 milliárd euros beruházás és elmaradt 2500 munkahely.....arról nem beszélve, hogy a telekcsere nem történt meg!
  Sukorón továbbra is ott van egy használaton kivüli ingatlan.....jelenleg 0 ft forgalmi értéken!”
 • 10. rommel 2011. szeptember 12. 22:42
  „JÓZSI
  1.5 MILLIÁRD FORINT !
  EBBEN AZ ÜGYBEN ENNYI A KÁR !!!
  DE MÉG HOZZÁ LEHETNE KAPCSOLNI 16 000 MILLIÁRD FORINTOT !!!
  TUDOD A 8 ÉV ALATT CSINÁLT ÁLLAM ADÓSSÁGOT !!!”
 • 9. gjozsi88 2011. szeptember 12. 16:00
  „rommel!
  A te igazságod a vakhít......miközben sehol egy adatsorod.....főként azt sem látod, hogy Gyurcsány mentelmi jogát az utolsó pillanatban egy hivatali visszaélés tárgyában kérték ki, miközben senki nem tudja megmondani, hogy ki ellen követte el!”
 • 8. rommel 2011. szeptember 11. 22:34
  „JÓZSI
  ÉN MÁR SOKSZOR ELMONDTAM NEKED AZ IGAZSÁGOT !
  MOST NEM FOGOM !
  A GYURCSÁNY MEG AZT KAPJA AMIT MEGÉRDEMEL !
  A PRIVATIZÁCIÓS ÉRDEMEIÉRT MÁR AMÚGY IS OTT KELLENE LENNIE !!!”
 • 7. gjozsi88 2011. szeptember 11. 08:43
  „sc!
  Azt hittem cáfolni is tudod, amit leirtam........de látom, az nehéz !”
 • 6. load 2011. szeptember 10. 17:23
  „1. SC
  2. Julianusz
  Higgyetek neki!
  Ő tudja, mert már fogta annak a lapátnak a nyelét.”
 • 5. SC 2011. szeptember 10. 16:43
  „3. gjozsi88
  joci= feri? :-)))
  Valahol mindig sejtettem...Kormányos/volt/ mindkettő...”
 • 4. gjozsi88 2011. szeptember 10. 16:04
  „Julianusz!
  Azért az tetsik, hogy roncsról beszélsz......miközben ez olyan roncs volt, hogy Viktor a stabil gazdasággal, költségvetéssel, közepes adóssággal és világelső hiánnyal indokolta az IMF szükségtelenségét!
  Sőt olyan roncs volt, hogy elbírta, hogy hitelből vegyenek 500 milliárdos MOL plakettet, mely mára bukott 150 milliárdot.......sőt elbirta, hogy a 300 000 ft-nál magasabb jövedelműeknek kidobjon 500 milliárdos adócsökkentést, melynek gazdaság számára semmi haszna, áll a belső fogyasztás, pedig azt akarták felpörgetni vele!
  Elszurták arra az adósságra a magánpénztári vagyon 1300 milliárdját, amit ők okoztak....tudod a 2010 záró adósság 20 041 milliárd és a 2011 május vége közt ,ami 21 116 milliárd, majdnem 1100 milliárd!
  Ja....hogy ettől aztán a kockázati felár 175-ről 400 bázis lett, ami a devizahiteleseknek okoz kamatfelár növekedést!

  Tudod Viktor mondta tavaly nyáron, hogy stabil volt, nem kell az IMF 3,5%-os hitele......a Széll Kálmán tervben a szocik "már megszoritás utáni " adatait kiadásait csökkentik(zaz egy brutálisabb kiadáscsökkentésért, mint amit az IMF kért ,)ezért lesz 6% feletti dollár kötvény!.......azaz a fentiek alapján roncsot csinált abból amit stabilan vett át!”
 • 3. gjozsi88 2011. szeptember 10. 15:56
  „sc!
  Csak közben a Feri gazdasági adatai, melyet szidtál ezerrel, azóta folyamatosan romlanak!”
 • 2. Julianusz 2011. szeptember 10. 09:52
  „Szerintem a sír szélére ez a nagyképű öntelt magamotogató m...m állította az országot, azt nyögjük, de mivel neki és rajongóinak soha nem kellett minimálbérből élnie, ezért el sem tudja képzelni, hogy családon belül is ugyanazok a megszorítások tartják életben a családot, amit a kormány bevezetett. tételesen : van a bevétel, családi-állami , először a rezsit fizetjük, ami marad, abból élünk. Ha kellett egy új cipő a gyereknek, hiába kér "fizetés"-zsebpénzemelést,sztrájkolhat is akár, lehet, hogy még kevesebb kerül neki, mint előző hónapban. Ha a munkaképes felnőtt családtag nem akar dolgozni, mert zsebpénzt- "segélyt" is kaphat, akkor max azon lázadozik, hogy kevés a zsebpénz - "a segély". Ha azonban elromlott a hűtőszekrény, vagy beázik a tető, lehet, hogy nemcsak a zsebpéz nem emelkedik, hanem a havi húsmennyiségről is le kell mondani a családnak. Ennek ellenére, lehet, hogy a családfő autóval jár dolgozni, mert valamilyen okból, időpont, távolság, munkakör, stb csak így oldható meg. Tehát, hogy továbbra is haza tudja vinni a pénzt, errről nem lehet lemondani, itt nem lehet spórolni. Egy szó mint száz a nincsből nem lehet!!! És aki nem akar a gyerekével saját kölcsönt fizettetni, az húzza a nadrágszíjat maga, ne kölcsönöket vegyen fel, ha nem kerül többre.Családi, állami szinten egyaránt. De ezt csak az tudja, aki nem az állam nyakán élősködik, segélyen él, és nem a mindent megtehetek anyagilag, de mégtöbbet követelek kategória, hanem a tisztességesen dolgozó szerény anyagiakat beosztva élő családok, emberek.”
 • 1. SC 2011. szeptember 10. 09:51
  „"Ocsmánynak, agresszívnak és embertelennek nevezte a jelenlegi hatalmat, amely ellen szerinte ellenzéki összefogásra van szükség. "
  Te feri! Ugyanezt gondoltam,mikor te voltál kormányon.Ezt nevezhetjük tükör effektusnak?Egyéb iránt van igazság a mondókádban!:-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: törvényesen járt el Gyurcsány Sukoró ügyében

Megalapozatlannak tartja Bajnai Gordon volt miniszterelnök azokat az indokokat, amelyek miatt az… Tovább olvasom