Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány utasította a rendőröket a tüntetők megverésére

A Fidesz a volt kormányfő egyik államtitkárának vallomására hivatkozik, mely alátámasztja, Gyurcsány visszaélt a hatalmával.
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egyik államtitkárának vallomásából bebizonyosodott, hogy a volt kormányfő 2006 őszén visszaélt hatalmával és a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.

Ezt Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője mondta pénteken Budapesten újságíróknak.

Kiemelte, a volt államtitkár vallomása alapján Gyurcsány Ferenc minisztereit megkerülve közvetlenül beleavatkozott a 2006-os eseményekbe és közvetlenül utasította a rendőri vezetőket, akiket később ki is tüntetett.

A Fidesz szóvivője azt kérdezte, Gyurcsány Ferenc 2006 október 23-án is személyes utasításokat adott-e a tömegbe lövetésre és a békés tüntetők megveretésére. Hoppál Péter úgy fogalmazott, ezek alapján a baloldal eszköztárába sok minden belefér. "Belefér a hamisítás, belefér a szobordöntögetés és belefér az emberek megveretése. Sajnos ilyen a magyar baloldal" - mondta.

Hoppál Péter nem nevezte meg, hogy melyik volt államtitkárra gondol, de a héten Kondorosi Ferenc, a Gyurcsány-kormány akkori belügyi államtitkára kedden a Fővárosi Törvényszéken tanúként azt mondta a rendőri vezetők elleni büntetőperben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 2006. őszi események során többször a rendészeti minisztériumot megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel.

A tanú konkrét példákat nem idézett fel, de utalt például a tévészékház ostroma kapcsán kialakult eseményekre, továbbá arra, hogy a kormányfő felhívta az országos főkapitány figyelmét az azonosítók viselésére, valamint ragaszkodott egyes rendőri vezetőkhöz, akik jelezték lemondási szándékukat.

Olvasóink írták

 • 14. Erzsébet45 2013. november 17. 09:15
  „Tisztelt Santos! Biztos volt olyan aki kihasználta a kiskaput, de közvetlen rokonaim és ismerőseim között is van olyan /sajnos már ketten nem élnek/ akiket felülvizsgálatra rendeltek be, de a saját lábukon már nem bírtak bemenni.Van olyan is akitől megvonták,mert állítólag munkaképes két infarktussal, sebes lábbal, cukorbategen. Ez a kormány annyit ártott az embereknek, hogy még Rákosin is túltesznek. Itt a gazdag számít embernek.”
 • 13. WeiseÖdenburg 2013. november 16. 22:31
  „11. Hozzászólásodnak egy lényeges eleme amivel egyetértek.A balhét megtervezték!Kinek állt érdekében a rosszul felszerelt rendőröket beáldozni ? Kinek az érdeke volt az Országos Főkapitányt és helyettesét kikerülve közvetlenül a témában képzetlen " Gergényire" bízni a műveletet? Gergényi helyszíni irányítása ,miért civil gépkocsiból és civil ruhában rejtve egy mellékutcából történt? Miért törekedett a Vízágyú elvesztésére ? A Vízágyú parancsnok kifejezett tiltakozása
  érvelése ellenére beküldte az ágyú által feláztatott területre és ahogy számítottak rá elakadt és felborították. . A felgyújtott vízágyúban levő rendőrök kimenekítésével nem számoltak,mást vártak !Aztán megtervezték a " gyűlés "szétverését ! A VADÁSZPUSKÁS akciót !”
 • 12. Santos 2013. november 16. 21:38
  „No cirmuska,ezt ugyancsak röviden elnyávogtad.Én úgy hallottam nem gumival,hanem krumplispogácsával löték a rendbontókat,pedig a feri szilvagombócal tervezte.Ám a rendörök kinevették ferit,nekik ugyan ne parancsolgasson.A fene sem igazodik el,hogy ki és mit löt,már kókuszdiót is hallottam,”
 • 11. cirmos10 2013. november 16. 20:12
  „Gyurcsány nem utasíthatta a rendőrséget közvetlen, mert nem volt alárendelve.Még a Főkapitányt sem, mert az sem volt alárendelve.Akkor nem volt belügyminiszter, ha nem az igazságügyhöz tartozott a rendőrség. A minisztert utasíthatta, mert az a beosztottja volt. Más szemszögből nézve a dolgokat.Akkor, amikor közvetlen és közvetetten emberek kerülnek életveszélybe a gyújtogatás, rombolás miatt, valamint a rendőrök a székháznál. Mit tehet egy miniszterelnök: Maradjon így, vagy tesz valamit annak érdekében, hogy súlyosabb bűncselekmények ne következzenek be, ne tán emberéletben ...
  Köteles e a miniszterelnök megtenni azt, hogy ez meg ne valósuljon. Szerintem igen.Sőt kötelessége. Orbán mi a fenét keresett a gáton, a problémát szakembereknek kellett megoldani, s ő csak illegette ott magát. Jogosan? Igen, mert felelős valamilyen szinten , hogy mindent megtegyenek a katasztrófa elhárításában.Gyurcsányt is terhelte ilyen felelősség, ha már a szakemberek, eltűntek a porondról, mert ugye nem nagyon lehetett őket látni, amikor a bűncselekmények történtek.Az, hogy lövessen, ez egy igen jó és hangzatos kormányszöveg. Arról elfeledkeznek, hogy gumilövedékkel lőttek... Ami nem is oly rég megtörtén itt Európában s uniós országban.Egyébként az akkori törvények szerint a rendőr nem volt köteles végrehajtani Gyurcsány bármit mondott!!! Tehát ezek az állítások hazugok, abban az értelemben, hogy Gyurcsány utasította a rendőrséget gumilövedék használatára!!!! A saját véleményem : Engem vasrúddal nem kalapált volna egy szabadságharcos sem , mert lelövöm mint a veszett kutyát! Valamiről elfeledkezünk: Ki nek volt érdeke kirobbantani ezt a balhét? Ki tett olyan kijelentéseket " hogy a kormányt el lehet zavarni" Ki hazaárulózta le a kormányt, s a baloldalt? Ezek mind pszichikai ráhatások , s erősítették az un. csőcseléket abban, hogy legyen "balhé" Előtte ki beszélt a Fradi csőcselékével? Ki kofáskodott a rendszeresen balhézó/ drukkerekkel/ Talán felelős az is ezekért, aki feltüzelte a csőcseléket? Kinek állt érdekében, akár törvényellenesen is a törvényesen megválasztott kormányt megdönteni? Ok-okozati összefüggések! A válasz elmarad? S meddig? Balsai miért mentette ki a csőcseléket? S miért akarta mindenáron el ítéltetni a rendőröket? Kinek az érdekét szolgálta a Balsai által tett kormány intézkedés? Sok a megválaszolatlan kérdés! De egyszer majd fel lehet tenni valakiknek ezeket a kérdéseket, bízom benne. Mert nem rosszul felszerelt, kiképzetlen rendőrök a hibásak a balhé kirobbantásáért. Ezt a balhét előre megtervezték, s pontosan kiszámították mi lesz a végeredmény. Csak az nem jött be, hogy Gyurcsányt akkor kicsinálják. Most a választásokhoz igazítva feketítik. S ez kinek az érdeke?”
 • 10. WeiseÖdenburg 2013. november 16. 18:26
  „9. Santos Találó,mert igaz.Korábban a munkanélküli segélyen lévők tették ugyan ezt. Minden hónap egy napján menni kellett a munkaügyi hivatalban,majd rohantak vissza Ausztriában.Jelenleg a Gyurcsányi éra biztosította 38 éves életerős fiatalemberek nyugdíjban vonulását jelentős összegű havi javadalmazással.Igaz átalakították a nyugdíjat járandósággá,
  viszont jelentős részük az osztrák munkaerő piacon keres még hozzá kb. havi 800-tól 1500 EUR -ig. nettóban !
  Lehet szidni a kormányt !”
 • 9. Santos 2013. november 16. 17:59
  „3.LAZA.Milyen rokkantaktol vették el a nyugdíjat? Ausztria tele vólt magyar melósokal,akik otthon rokkantnyugdíjat kaptak.Te ezt numtudod,vagy nem akarod tudni?Még te beszélsz szinvonalrol?Az utolsó mondatod igaz,magadrol írsz. 5.dödike,háát,el is zavarták jó magyarossan?”
 • 8. WeiseÖdenburg 2013. november 16. 17:48
  „7. machers 2013.11.16. 13:43
  Nem egészen tök mindegy. Az aláfölérendelésnek megvan a megfelelő érintkezési formája.Ezt az akkori hivatalban levő vezetők sérelmezték,beadták a lemondásukat stb,.Többször leírták Gergényi nem rendelkezett sem képzettséggel ,
  sem gyakorlattal ami biztosítéka lett volna a székház megvédésének és az ott csoportosult emberek kezelésének.
  Olyan érzete volt a témához értő szakembereknek,hogy szándékosan rontották a rendőri munka eredményét.
  Való igaz a közmondás,de ebben az esetben az említett két személy a "forgács".”
 • 7. machers 2013. november 16. 13:43
  „Tök mindegy. Az a lényeg, hogy a csürhével csak így lehetett elbánni.
  Egyébként van egy régi közmondás:
  "Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is."”
 • 6. WeiseÖdenburg 2013. november 16. 13:34
  „Ha valaki végig olvassa a történésekről szóló cikkeket,netán a "Pap" jelentést,figyelemben veszi Bene László nyilatkozata mellett Szabadfi Árpádét is majd hozzáadja Kondorosi Ferenc tanúvallomását ,egészen más kép alakul az eseményről.”
 • 5. dödike 2013. november 16. 10:51
  „A fideszből meg adták az utasításokat a randalírozóknak hogy "csináljátok csak". Orbán:"A népnek joga van elzavarni a kormányt".”
 • 4. load 2013. november 15. 20:11
  „Hoppálnak egy hazugság annyi, mint egy papnak a keresztvetés.
  Napi rutin.”
 • 3. LAZA 2013. november 15. 18:17
  „2.Sajnos most kerültem számító gép közelébe.Tartozom Neked még egy felelettel,aztán nem nagyon fogok reflektálni,mondandóidra.
  Túl magas nekem a Te színvonalad.
  Szóval sajnálom rokonaidat akiket megfosztottak földjeiktől,birtokaiktól.Rettenetes érzés lehetett.
  Jómagam már abban az időszakban nőttem fel amikor ilyen csúnya dolgok nem történtek meg.
  Egészen ezidáig!
  Rokkantaktól a nyugdíjat,dohányüzletesektől a dohányt, helyi parasztságtól a fődet,magán nyugdíjat a fiataloktól,etc.etc.
  Mostanság ki veszi el és osztja szét a cimborák,rokonok,párttársak között?
  Gondolod,hogy az érintetteknek vagy azok hozzátartozóinak ez jól esik?
  Nem kell válaszolnod,stílus maga az ember,
  Gyülőlet elveszi az ember józan gondolkodó képességét.”
 • 2. Mazzola 2013. november 15. 17:32
  „Ezt en mindig is tudtam ,Hoppal nelkül is.”
 • 1. 621 2013. november 15. 17:31
  „Nem védem a túlmozgásost, de: nagyonszóvivővagyokhoppá l megint hazudsz. Nem tüntetők voltak, hanem randalírozó csőcselék, akik felgyujtották módszeresen először a Tv-t aztán meg fél Pestet az általatok megrendelt puccskisérlet jegyében.... Nagyszerű piros alapszínű csemegésekből alakult motoros csürhe pl. Kosáry professzort sem hagyta szóhoz jutni... Ott is lett volna létjogosultsága a gumibotnak. Nem volt. Nem a megveretésre utasított - bár ennek a csürhének az sem lett volna sok -hanem a rend fenntartására (nem sikerült, mert hiába könyörgött nektek a fél Pest meg az ország, hogy ne az Astóriánál gyűljetek, nem így lett. Igaz bármelyik más - egyébként megfelelő helyszínen - nem lehetett volna telefonon kapcsolatot tartani a csürhével, és nem lehetett volna a tankot sem felhasználni... Szóval hazudtok megint. De ez nem meglepő.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 4K! legalizálná a marihuánát

A Negyedik Köztársaság Párt elnöke szerint a legalizálásnak sok társadalmi haszna lenne. Tovább olvasom