Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidesz: a bukott baloldalnak az siker, ha a magyarokat büntetik

Magyarország eddig kizárólag csak a Gyurcsány-Bajnai-kormány hibájából veszített eurómilliárdokat - hangsúlyozta a Fidesz.
Magyarország eddig kizárólag csak a Gyurcsány-Bajnai-kormány hibájából veszített eurómilliárdokat az országot megillető fejlesztési forrásokból - hangsúlyozta a Fidesz pénteki közleményében Harangozó Gábor (MSZP) sajtótájékoztatójára reagálva.

A nagyobbik kormánypárt szerint "egyedül a bukott baloldal miatt maradtak el, sodródtak veszélybe és lettek korrupció áldozatai a hazai fejlesztések". A fejlesztési forrásokat felügyelő Bajnai Gordon vezetésével a szocialisták a fejlesztési források 76 százalékát szabálytalanul költötték el, "offshore lovagok és Hagyó Miklósok élősködtek rajta" - írta a Fidesz.

A szocialisták kormányzásával ellentétben jelenleg az országnak járó fejlesztési forrásokat az "utolsó fillérig elhozzuk Brüsszelből", gyorsított, egyszerűsített, átlátható pályázati rendszeren keresztül a magyar vállalkozások és a települések fejlesztése érdekében - közölték. Hozzátették, hogy a baloldal azonban ezúttal sem a magyarok oldalán áll, egy emberként drukkolnak annak, hogy az unió a magyar embereket és vállalkozásokat büntesse meg. A Gyurcsány-Bajnai-szövetségnek az a siker, ha Magyarországot elmarasztalják és megbüntetik. "Ennek érdekében képesek minden eszközt megragadni, Brüsszelben kilincselni, hazánkat lejárató cikkeket íratni és bőkezűen pénzelni a kormányellenes kirohanásokra hajlandó nemzetközi szervezeteket" - zárul a közlemény.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezető Lázár János hétfőn jelentette be, hogy a kormány akciótervet dolgoz ki a 2007-2013-as időszak uniós forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz.

Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt kérdezte, a kormányfő mióta ismeri az Európai Bizottság kifogásait, pontosan mik a kifogások, melyik program mikor állt le, illetve miért nem tájékoztatták előbb a közvéleményt. Rákérdezett, van-e összefüggés a Közgép Zrt. "közbeszerzési sikerszériája" és az útfejlesztési támogatások felfüggesztése között, ki a felelős a mulasztásokért, és történt-e felelősségre vonás.

Az ellenzéki politikus hozzátette, az uniós aggályok megismeréséért kérdéseket intéztek az Európai Bizottság illetékes főigazgatójához is.

Olvasóink írták

 • 6. load 2013. augusztus 19. 18:03
  „"utolsó fillérig elhozzuk Brüsszelből"
  Eddig ez még egyetlen országnak sem sikerült.
  Az NFÜ-t éppen most zavarták szét - ők még értettek valamit a pályáztatáshoz.
  Abban, hogy egy gyakorlott szakmai stáb nélkül Lázár János mire megy majd, én szkeptikus vagyok.”
 • 5. embertelen 2013. augusztus 17. 19:22
  „Egyszerűen nevetségesek a kifogásaitok fideszes fiúk! Szerintem látszik, hogy nagy bukásra áll a fideszes jobboldal.”
 • 4. udy 2013. augusztus 17. 08:21
  „Amióta Szent Istvánunk lábát betették ide folyamatosan gyengülünk, árvulunk, széthúzunk turáni módra, nem olvasunk, nem értjük.... mindig lesznek akik kihasználják ezt....és mindig lesznek akik elhiszik, csak nem mindegy mennyi. Ózd jogosan járt el!!!!!!!!!!!!! Ahogy a fidesz meghátrál a "cigány" szóra az már nem gyengeség, hanem szánalom.... ideje lenne már egy kicsit felnéznünk!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. dödike 2013. augusztus 16. 16:27
  „Bolond lyukból bolond szél fúj.”
 • 2. 621 2013. augusztus 16. 15:03
  „Hát sikernek nem siker ahogy én látom, de hogy várható volt az biztos... A - máregyszerbukottjobboldalnak - ugye milyen szép ez így is? - meg az a siker ha egyszer - természetesen a szeretet és béke nevében (cop. by CÖF) mocskolódhat egyet.... Hát ha jobb tőle az emésztésük....?”
 • 1. tudorka 2013. augusztus 16. 14:10
  „Ejnye-bejnye, ha pént ad egyből fontos az EU az Orbán rezsimnek?
  Remélem, csak akkor adnak pénzt, ha a felhasználást minden fillérre ellenőrzik. Nem ám "nemzeti" mutyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevallotta testvére meggyilkolását: a pajtában ásta el a holttestet

Tavaly szeptembertől eltűntként kerestek egy zalavári férfit, akiről a napokban derült ki, hogy a… Tovább olvasom