Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Fesztivál Koós nélkül

A megyeszékhely tavaszi fesztiválján már a második nagyon várt esemény marad el balesetek miatt. Cseh Tamás édesanyja megégett, ezért nem jött a gitáros fellépni, Koós János pedig trombózissal fekszik otthonában.
Fotó: MTI-archívum Később mókázhat: A népszerű művész lába nem úgy gyógyul, mint orvosai remélték.
Koós János januárban Bajor Imrével Dominikán pihent, és teniszezett is néha. Az egyik játszmában aztán rosszul lépett és elszakította a térdszalagját. A tengerparti nyaralásból kényszerpihenő lett, mivel az ismert énekest hazautazása után megműtötték.

A gipszben töltött heteket követően az első nagyobb szereplés a győri
filharmonikusokkal meghirdetett koncert lett volna. Ám Koós lába nem úgy gyógyult, mint ahogyan azt remélték.

„ Már a tegnapelőtti összpróbára is egy különleges kisbusszal hozta le a fia" – meséli Baross Gábor, a győri filharmonikusok vezetője. „A első üléseket kiszedték és így tudták felpolcolni János lábát. Pihentette végig az úton, mintha sejtené, hogy mi vár rá, de a próbán mégsem kímélte magát. Nagyon belejött a munkába. Ugrált, játszott, a zenészek rendkívül élvezték vele az együttműködést. Többek között előadta a karmester-paródiáit, melyeket a közönséggel is szeretett volna megismertetni."

„ A győri filharmonikusok együtt nevettek a másnapos karmesteren, aki sört kér, a Monti Csárdását vezénylő karnagyon, aki szalonnázik egy bicskával és a fiatal pályakezdő karnagyon, aki alig találja meg a pálcáját, de már vezényelni szeretne. A próba fantasztikus előadást ígért. De este jött a hideg zuhany" – mondta el Baross Gábor.

„ A koncertre a meghirdetést követő első nap, ahogy mondani szokás, még a sámlikat is eladtuk" – mondja szomorúan a filharmonikusok vezetője, majd hozzáteszi: „A jegyeket természetesen visszaváltjuk, vagy érvényesek lesznek a május hatodikára elhalasztott

Koós–győri filharmonikusok koncertre. Mert arról nem mondunk le, hogy a műsort megcsináljuk!"

A szervezők nehéz helyzetben vannak, hiába kötnek a fellépő művészekkel hónapokkal előre szerződést, ha valami váratlan esemény jön közbe, nincs más megoldás, mint lefújni a fellépést.

„ Cseh Tamás édesanyja súlyosan megégett" – mondja Csurák Erzsébet, a győri fesztiváliroda vezetője. „Ez egy tipikus vis maior, vagyis önhibán kívüli akadályoztatás. Cseh Tamás is telt házas koncertet adott volna. Értékes produkciókkal lett szegényebb a fesztivál."

Az idei rendezvénysorozatot mintha átok sújtaná. Két nap alatt két jelentős műsor maradt el. Ilyenre az elmúlt tizenöt évben nem volt példa kulturális programsorozatok esetében. A szervezők bíznak benne, hogy Koós János esete volt az utolsó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősít a Rába az orosz piacon

Stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Moszkvában Alekszandr Juskevics, a… Tovább olvasom