Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Fennmarad a szmogriadó tájékoztatási fokozata

A keddi mérések alapján fennmarad a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szerda kora hajnalban az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor mennyisége tíz helyen még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sincs szükség a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetésére - áll a közleményben. A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden hajnalban rendelte Tarlós István főpolgármester önkorlátozásra szólítva fel az autósokat.

A főpolgármester kérte azt is, hogy az ipari vállalkozások, illetve kémények üzemeltetői mérsékeljék a légszennyező anyagok kibocsátást. A szmogriadó tájékoztatási fokozatát azért rendelte el Tarlós István kedden, mert két napon keresztül, 2011.február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A levegőtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyező anyag mennyiségének fokozatos növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb - már rendkívüli légszennyezettségi - helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

A tájékoztatási fokozatot akkor rendelik el, amikor a határértéket meghaladó szálló por rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira. Ezért a veszélyeztetett népességcsoportokba tartozók kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat - figyelmeztetett a Főpolgármesteri Hivatal az előző napi, keddi közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyingi garázdaság - Tanúként hallgatták meg Toroczkai Lászlót

Tanúként hallgatta meg Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét a… Tovább olvasom