Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Felfüggesztették az M3-as folytatására kiírt szerződés aláírását

A Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz építéséről szóló szerződés megkötését.
A NIF közleményében hangsúlyozza: a beruházás folytatását tartalmazó, 2010. január 21-én kihirdetett eredményt az M3–HCZ 2009 Konzorcium támadta meg, miután az általuk benyújtott ajánlatot érvénytelennek nyilvánította a NIF.

Az infrastruktúra-fejlesztő szerint a kizárás oka, hogy az M3–HCZ 2009 Konzorcium nem a felhívásnak megfelelő szakembert jelölt a pályázatban, és mindezt a hiánypótlás során felcserélte egy másik területre jelölt szakemberre, azaz az adott pozícióra új szakembert javasolt, amit a döntőbizottság - a NIF egy másik beruházása kapcsán - korábban megtiltott.

A NIF ezért reméli, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesnek ítéli az infrastruktúra fejlesztő "következetes jogalkalmazását" - fűzik hozzá. A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó, érvényes ajánlatot benyújtó C-S-K-K 2009 Konzorcium, nettó mintegy 32 milliárd forintos ajánlati árral - mutat rá a NIF a közleményben. A C-S-K-K 2009 Konzorcium vezetője a Colas Hungária Zrt., a tagja a Strabag Építő Zrt., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., valamint a Kelet-Út Kft.

A nyertes konzorcium nettó 31 milliárd 999 millió forintért vállalta a 34 kilométeres szakasz építését. A felhívásra hat ajánlat érkezett, amelyekből négyet - érvénytelenségre hivatkozva - kizárt az ajánlatkérő. Az értékelés során érvénytelennek nyilvánított ajánlatot benyújtó M3–HCZ 2009 Konzorcium fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A konzorcium vezetője a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., tagja pedig az OHL ZS a.s.

Olvasóink írták

  • 1. solyomszem 2010. január 29. 04:15
    „na ezen megint egyketten befalnak. hány alvállalkozó fút majd a pénze után?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv jelent meg a bonyhádi bronzkori temetőről

A Bonyhád mellett feltárt bronzkori temetőt ismerteti Szabó Géza régész Pannónia kincse című könyve,… Tovább olvasom