Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Felfüggesztették a hamis tanúzással vádoltakat

Csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megkezdődött annak a csepeli családnak a büntetőpere, akiket egy varrónővel együtt hamis tanúzással vádol az ügyészség, de a pert néhány óra után a bíróság felfüggesztette Kaiser Ede perújítási tárgyalásának jogerős befejezéséig.

Amikor Kaiser Edét azzal vádolták, hogy ő is részese volt a móri Erste Bankban történt mészárlásnak 2002. május 9-én, 4 mentőtanú is állította, Kaisernek alibije van, nem járt Móron a szörnyű bűncselekmény idején. Miután Kaisert jogerősen elítélték a Móron történtek miatt, az ügyészség vádat emelt az ellen a csepeli család ellen, amelynek tagjai, egy akkor még fiatalkorú lány és a szülei, azt állították, hogy Kaiser Ede náluk volt Csepelen. Ugyancsak vádat emeltek egy, a VII. kerületi Rákóczi úton dolgozó varrónő ellen, aki szintén alibit igazolt Kaisernek a 2002. május 9-i kora délutánra.

Az ügyész csütörtökön annyiban módosította a korábban már elkészült vádat, hogy kihagyta a vádiratból azokat a részeket, amelyek Kaiser Ede feltételezett móri bűnösségével kapcsolatosak. A vád azt állítja a négy vádlottról, hogy hamisan tanúskodtak Kaiser ügyében, de már nem azt mondja az ügyészség, hogy Kaiser Ede Móron volt 2002. május 9-én, hanem azt, hogy akkor ismeretlen helyen tartózkodott. Mind a négy, büntetlen előéletű vádlott a csütörtöki tárgyaláson hangoztatta, hogy igazat mondott, és nem követett el bűncselekményt. A 2002-ben még fiatalkorú csepeli lány elmondta: "úgy bántak velük, mint bűnözőkkel, kirúgták az iskolából, és kirúgták minden munkahelyérőll és az Amerikába kapott vízumát is visszavonták". A Pesti Központi Kerületi Bíróság az eljárást felfüggesztette, Kaiser Ede jelenleg a Fővárosi Bíróságon folyó perújítási tárgyalásának jogerős befejezéséig

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány az idősek halálára spekulál?!

Az ingatlanadó tervezett bevezetésével a kormány az idősek halálára spekulál - mondta csütörtöki… Tovább olvasom