Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Felállították az ország karácsonyfáját a Kossuth téren - fotók

A fenyő díszítését kedden reggel kezdi meg az alpinistákból és dekorációs munkatársakból álló csapat. Az örökzöldre óarany, bordó és fehér színű díszek kerülnek fel.
Felállították hétfőn az ország karácsonyfáját a Kossuth téren, a 19 méteres és 2 tonna súlyú fenyőt kedden díszítik fel.

Hétfőn, Gödöllő térségéből, a valkói erdőgazdaságból érkezett meg az ország karácsonyfája, amely december 8-a és január 6-a között lesz látható a budapesti Kossuth téren - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal az MTI-vel.

Fotók

A fenyőfa felállítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai végezték az Országgyűlés Hivatalának szakembereivel együttműködve. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa kihelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal, erős szélben is képes stabilan tartani a hatalmas fát.

A fenyő díszítését kedden reggel kezdi meg a tizenkét fős, alpinistákból és dekorációs munkatársakból álló csapat. A munkálatokhoz két darab emelőkosaras önjáró szerkezetet használnak majd és várhatóan sötétedésre fogják befejezni a díszítést.

Fotók

Az örökzöldre óarany, bordó és fehér színű díszek kerülnek fel; 15 centiméter átmérőjű gömbökből összesen 650 darab, 50 centiméter magas formavágott, óarany fadíszekből 200 darab lesz a fán, amelynek csúcsát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz fogja ékesíteni. A karácsonyfára ezeken felül kültéri tűzbiztos LED-fényfüzéreket helyeznek el, összesen 300 méternyit. A karácsonyfa mellett helyet kap egy betlehem és egy adventi koszorú is, amelynek gyertyái szintén tűzbiztosak.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is több magán- és erdőgazdasági felajánlás érkezett az ország karácsonyfájára. Idén az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal közösen döntött a felállítandó fáról, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei voltak meghatározók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY - Letette esküjét az újpesti képviselő

Horváth Imre szocialista képviselő eskütétele és a napirend elfogadása után az interpellációkkal… Tovább olvasom