Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Feketelisták: hol van a 100 `legszennyesebb´ magyar cég?

11 állami "szégyenlistát" egyesít egy portál, mely most közzé tette a 100 legmegbízhatatlanabb magyar cég lajstromát is. Vajon van közöttük megyei vállalkozás? Írásunkból kiderül.

Érdekesebbnél érdekesebb adatokat tesz hozzáférhetővé mindenki számára a www.feketelista.hu.


Adat közel félmillió magyar cégről

A portál fél éve működik, s jelenleg az egyik leghatékonyabb eszköz bármely magyarországi cég előéletének felderítéséhez. A 11 állami nyilvántartás adatait összevezető honlapon közel félmillió magyar cégről (az összes cég kétharmadáról!) található valamilyen negatív információ.


A feketeleves!
A feketeleves!

Így a (munka)szerződések megkötése előtt elegendő beütni a cég nevét ahhoz, hogy megtudjuk, megbízható partnerrel van-e dolgunk, nem állt-e valamilyen hivatalos eljárás, elmarasztalás alatt.

Regisztráció szükséges a kereséshez 

A különféle hatóságok, állami intézmények (APEH, Munkaügyi Felügyelet, ÁNTSZ), valamint a bíróságok határozatait egyesítő feketelista.hu tehát jól jöhet mind a hétszázezer magyar cég előéletének vizsgálatára. A www.feketelista.hu szerkesztői most megvizsgálták és közreadták azt is, hogy melyek az országban azok a címek, ahova a legtöbb cég bejelentette a székhelyét.Szavazzon!


A 100-as toplista élén álló budapesti címet például 879 cég jegyzi székhelyeként. A honlapon a toplistán lévőkön túl bármely hazai cím is ellenőrizhető a keresőben. (Ahhoz, hogy valaki a keresőt használja, regisztrálni kell az oldalon, s így jelszó segítségével már neki is lehet kezdeni az oknyomozásnak.)

Megyénkből egyetlen cég sem került fel a top 100-as szégyenlistára

A top 100-as listán döbbenetes a céggyárak és cégtemetők lajstroma, amelyek a nagyméretű irodaházak mellett magánlakásokat vagy utóhasznosított gyártelepeket takarnak.

A címek gyakran igen sikeres ügyvédi irodákat vagy nagy irodaházakat takarnak.

Részletesebben elemezve a "szégyenlajstromot" kiderül, hogy az első száz cím közül nyolcvanöt Budapesten, a tizenöt vidéki közül kilenc a Tiszántúlon, döntően Nyíregyházán és Kisvárdán található.

Szerencsére szűkebb pátriánkból egyetlen cég sem szerepel, vagyis megyei vállalkozást nem találtunk a lajstromon.

Kutassanak a szennyesben!

A különböző toplisták között - a teljesség igénye nélkül: legtöbbször elmarasztalt magyarországi cégek, legmagasabb cégbírságok, adóhiányok vagy legfrissebb törvénysértések, hatósági elmarasztalások - azonban bőven találni megyei cégeket is.

Kutakodjanak kedvükre a "szennyesben", s sok mindent megtudhatnak adott vállalkozásról! 

Olvasóink írták

 • 9. Imcsi 2009. október 09. 07:22
  „Egyetértek SnakeS hozzászólásával!
  Elméletileg egy működő cég nem szerepelhetne sokáig ezen a listán! Talán akkor, ha állami! Tényleg, ilyen cég van a listán? Nem is egynek kellene lennie ott!”
 • 8. jogidoktor 2009. október 08. 22:16
  „Tisztelt Olvasók!

  Édesanyám az EON-tól 2009.10.02.-án 919.173 forintos villanyszámlát kapott. Édesanyám 1965 óta él egy győri 38 négyzetméteres önkormányzati lakásban. Eddig 7000-8000 ft volt a villanyszámla....Én azonnal írtam az EON-nak - levélben, emailben is, illetve több ízben felhívtam őket és jeleztem, hogy a villanyóra hibásan mér. Nem ide tartozik, de fontos az esethez, hogy édesapám 2009.08.31-én elhunyt. Tehát édesanyám ezt bejelentette és így őt írták át természetesen az új számlafizető fogyasztónak. A jelzéseimre az EON-tól érkezett válasz emailben, ezzel a halott ember emlékét meggyalázó hozzáállással: Varga Péter elhunytat átírták Varga Péterre!!! Az elhunyt édesapámat az elhunyt édesapámra!!! Holott édesanyám már rég a számla fizető !!!
  De ez az embertelen hozzáállás az EON részéről megnyilvánult abban még, hogy elutasította a számla sztornózását - erre bizonyítékom van, az EON előbb említett emailben küldött válaszlevele-.

  Tehát nem elég, hogy sajnos halál eset történt a családban, az EON hozzáállásával még tetézi egy kis halottgyalázással!

  A fenti email aláírói: H. K. Gy. - ügyfélszolgálati koordinátor- és B. M. - ügyfélkapcsolati referens- , csak tudnám azt, hogy ha ennyire tehetséges a két hölgy, hogy egy halott ember nevéről egy halott ember nevére ír át egy számlafizetőt, akkor miért nem tüntetik ki őket, mert hogy bajuk nem lesz ebből abban biztos vagyok, és abban is, hogy nem fognak bocsánatot kérni! Ezúton kívánok nekik, a családtagjaiknak és az EON-nak hasonló kellemes élményeket minden hatóság részéről.

  Nekem van arcom is: dr. Varga István jogász
  9021 Győr Baross Gábor út 30 III/15
  tel: 06-30-218-0299

  u.i. nálam tehát az EON nyerte a fődíjat!”
 • 7. SnakeS 2009. október 08. 21:28
  „"A top 100-as listán döbbenetes a céggyárak és cégtemetők lajstroma, amelyek a nagyméretű irodaházak mellett magánlakásokat vagy utóhasznosított gyártelepeket takarnak."

  A nagyméretű irodaházban gondolom sok iroda van kialakítva, lévén hogy nagyok. A sok iroda sok székhelynek adhat otthont. Ezzel nem értem mi a gond.

  Újrahasznosított gyártelephez nem kell Győrből se kimenni, Mészáros Lőrinc u., Fehérvári u. 75... ezzel sem értem mi a probléma. A régi nagy gyárak helyén most sok kis cég működik. Átalakult a struktúra és a tulajdonosi szerkezet.

  Magánlakás az ok. Oda ne legyen sok cég bejegyezve.

  "A címek gyakran igen sikeres ügyvédi irodákat vagy nagy irodaházakat takarnak."

  Ezt úgy hívják székhelyszolgáltatás, megint semmi gyalázat nincs ebben sem, ez egy szolgáltatás.

  Na még annyit a híres fekete listáról, hogy ha valaki egyszer egy fél évtizeddel ezelőtti apeh tartozás miatt felkerül, úgy tudom egyáltalán nem törölnek. Pedig, ha évekkel később a cég még mindig működik - tehát nem számolták fel - az éppen azt jelenti, hogy helyt állt a követelésekkel szemben.

  Jelenleg csak úgy megjegyzem akár egyetlen kifizetetlen számla alapján is lehet kezdeményezni egy cég felszámolását.

  Ehhez képest ez a lista kicsit sem sérti a jó hírnévhez való jogot, miközben az oldal tulajdonosai ebből próbálnak pénzt csinálni. Nehogy már valaki elhiggye, hogy 440ezer szélhámos cég van az országban. Nem mondom, hogy nincs sok, de közel sem ennyi.

  Még mielőtt valaki megvádol, nem szerepelek ezen a szutykon.”
 • 6. Cancer 2009. október 08. 21:13
  „ingyenreklam, nyilvan tejelt a Kisalfoldnek v Szeghalminak a honlap tulaja...”
 • 5. Imcsi 2009. október 08. 20:19
  „Köszi a figyelmeztetést Club_Hajó! Ezt az infot vajon mért felejtette ki a cikkből a szerző?”
 • 4. kivagyokén 2009. október 08. 18:47
  „Ez is egy cég”
 • 3. Club_Hajó 2009. október 08. 09:42
  „FIZETNI is kell az infokért.
  Csak úgy mondom, mielőtt regisztráltok.
  Rá akartam keresni egy cégre, regisztráltam, kiírta hogy MINDENT tud a cégről, de mielőtt tovább enged
  regisztráljak ELŐFIZETŐként, vagy fizessek egyszeri díjat, adjak tel számot hogy egyeztessünk a számlázással kapcsolatban.
  Pénzért ez előtt is rá lehetett keresni az ilyen infokra.”
 • 2. Cerwin 2009. október 08. 08:02
  „"A 11 állami nyilvántartás adatait összevezető honlapon közel félmillió magyar cégről (az összes cég kétharmadáról!) található valamilyen negatív információ."

  Ez durva. Minden 20 magyarra jut egy élősködő cég. Csoda, hogy itt tartunk?

  Nem a kisemberektől kéne beszedni a hiány, hanem végre a cégekhez kimenni és odacsapni. Termelik az adósságot, amit a mi adónkból és többlet ÁFA befizetésünkből finanszíroznak.
  Némelyik meg kihasználja az embereit. Miután tönkretett sok kiscéget, joggal érezheti magát biztonságban, mert munkát ad. Igen, miután többszörösét elvette... Pedig a kicsik helyi adót fizettek, a nagyok meg adómentességet kapnak....”
 • 1. thermoline 2009. október 08. 07:05
  „A politikusainkról sem ártana egy ilyen lista....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a szálláshelyek minősítési rendje

Egy készülő miniszteri rendelet szerint a jövőben nem maguk a szállásadók, hanem egy erre hivatott… Tovább olvasom