Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fegyveres rablás: bűnsegédlettel vádolják a rendőrt

A rendőr főtörzsőrmestert a gyanú szerint 2010 októberében Kaposváron segített ismerősének egy postai pénzszállító autó ellopásában.
Fegyveresen elkövetett rablásban bűnsegédként való közreműködéssel vádolja az ügyészség azt a rendőr főtörzsőrmestert, aki a gyanú szerint 2010 októberében Kaposváron segített ismerősének egy postai pénzszállító autó ellopásában.

Az elfogultság miatt nem Kaposváron, hanem a Zalaegerszegi Törvényszéken tárgyalt ügyben szerdán ismertetett vádirat szerint K. László saját autójával szállította az egyik kaposvári kisposta parkolójába régi ismerősét, a másodrendű vádlottként szereplő K. Zoltánt. A férfi egy maroklőfegyverrel fenyegetőzve megszerezte az oda érkező értékszállító postásautó kulcsát a sofőrtől, és a járművel elhajtott a város egy másik pontjára, a rá váró rendőrhöz.

Az autóban mintegy 50 millió forint volt. Mivel az egyik pénzkazetta felfeszítésekor felrobbant a benne lévő festékpatron, így nagyjából 30 millió forintot nem tudtak megszerezni a rablók.

A két férfit a rendőrség másfél évvel a bűncselekmény után, tavaly áprilisban vette őrizetbe, K. László azóta előzetes letartóztatásban van, K. Zoltán pedig csalás miatti börtönbüntetését tölti.

A pénzszállító elrablásával kapcsolatban sem az első-, sem a másodrendű vádlott nem akart vallomást tenni, ezért a bíróságon ismertették a nyomozáskor feljegyzett vallomásaikat. Ezekből kitűnik: kezdetben mindketten tagadták még azt is, hogy egyáltalán tudnának a bűncselekményről, később pedig egymásra vallottak, az elsőrendű vádlott azonban tavaly szeptemberben minden addigi vallomását indoklás nélkül visszavonta.

A főtörzsőrmester a nyomozóknak még azt állította, nem tudta, hogy ismerőse mit követett el, ő csak alkalmanként fuvarozta, így a rablás napján is. Társa viszont azt hangoztatta, hogy nem állt érdekében pénzszerző bűncselekményben részt venni, hiszen jól működő autóértékesítő és szervizelő vállalkozása és egy lakás eladása miatt mindig volt elég pénze. Ő fizette a rendőrrel közös horvátországi nyaralásukat is, hónap végén gyakran adott neki pénzt, még az autóvásárláshoz is kapott tőle 300 ezer forintot, amit nem fizetett vissza.

A bíróság két hét múlva tanúmeghallgatásokkal folytatja a tárgyalást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyermek megsérült: árokba hajtott egy autó a 44-esen

Egy 11 éves leány és egy 5 éves fiú megsérült, amikor egy autó árokba hajtott szerdán a 44-es úton. Tovább olvasom