Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fegyházbüntetést kaptak a szigetcsépi gyújtogatás vádlottjai

Tizenkét és tizenhat és fél év közötti fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt az öt vádlottat, aki 2010-ben részt vett egy szigetcsépi ház felgyújtásában - tájékoztatta Koszta János, a törvényszék szóvivője az MTI-t.
A Pest Megyei Főügyészség Molnár Klaudia Klárát és társait - felbujtóként, társtettesként, illetve bűnsegédként - előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberöléssel vádolta.

A megbízásból gyújtogató férfiak a Molotov-koktélokat félreértésből nem a "célpontra", hanem egy másik házra hajították, abban egy 9 és egy 10 éves gyermek is aludt.

Molnár Klaudia Klára elsőrendű vádlottat - aki az ítélet kihirdetése közben elájult - felbujtóként 16 év 6 hónapra, Kontermann Attila másodrendű vádlottat (szintén mint felbujtót) 16 évre, Toma Sándor harmadrendű vádlottat társtettesként 15 évre, Gávai Patrik negyedrendű vádlottat - ugyanilyen minőségében - 14 évre, míg a bűnsegéd Montág István ötödrendű vádlottat 12 évre ítélték.

A vádirat szerint a huszas éveiben járó Molnár Klaudia Klára 2009 végén létesített élettársi kapcsolatot Svájcban egy ottani bordélyházat üzemeltető férfival, aki korábban egy másik nővel élt együtt, s az üzletet is közösen vitték. A korábbi élettárs a szakítás után saját, jól menő bordélyt nyitott oly módon, hogy régi közös kuncsaftjaik egy részét is vitte, bosszúságot és anyagi hátrányt okozva ezzel a friss kapcsolatban élő párnak.

Az elsőrendű vádlott ezért 2010 júniusában megbízta Kontermann Attilát, hogy gyújtassa fel azt a szigetcsépi házat, amelyben a rivális nő családja lakott. A házban egy adott időpontban (egy névnapi ünnepségen) a konkurens bordélyt üzemeltető nőnek is ott kellett volna lennie. A férfi elfogadta a megbízást, majd ismerőseit (a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlottakat) kérte meg, hogy 250 ezer forintért gyújtsák fel június 29-re virradó éjjel a szigetcsépi házat. A harmadrendű vádlott azonban az előzetes terepszemlén elnézte a házszámot, így a csapat a maguk készítette három Molotov-koktélt nem a célpontra dobta.

A lángra kapó tetőszerkezetet a feladat végrehajtásának bizonyítékaként egyikük le is fényképezte, majd elmenekültek. Az ingatlanban alvók - két felnőtt és két gyermek - nem sérültek meg, de a tetőszerkezet leégett, és a házban mintegy nyolcmillió forint anyagi kár keletkezett.

A gyújtogatók - mivel nem a megfelelő ingatlant gyújtották fel - pénzt nem kaptak.

A vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztolykán Ágnes nem indul a választásokon

Osztolykán Ágnes nem indul az idei országgyűlési választáson. Az LMP-s parlamenti képviselő ezt… Tovább olvasom