Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Erősít a Rába az orosz piacon

Stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Moszkvában Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába rt. vezérigazgatója.
A korszerű futóműveivel a Rába és a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő cég együttműködik az orosz járműipar modernizálásában.

A Rába rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen. A RusPromAvto Holdinggal történő együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a Rába rt. a régióban jelenleg is számottevő, 2003-ban 6,3 millió dolláros árbevételt jelentő piaci részesedését tovább növelje. A sikeres terjeszkedés alapjait az orosz gazdaság dinamikus növekedése biztosítja.

A Rába rt. és a RusPromAvto Holding megállapodtak, hogy év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép-futóműveinek közös gyártását és értékesítését. A Rába orosz partnerének leányvállalata többek között a Liaz-, a PAZ-, az Uralaz-teherautógyár, a Kanasi Futóműgyár, a Cseljabinszk-útépítőgépgyár, valamint a GAZ.

Ezek termékpalettájának modernizálása most kezdődik, s a hosszú távú együttműködésben a Rába nyújt műszaki segítséget mint kiemelt futóműfejlesztő és -gyártó stratégiai partner.

Az együttműködés érdekében mindkét cégnél létrehozták azt a csoportot, amely meghatározza és kidolgozza a modernizációs program megvalósítási tervét.

A stratégiai partnerséget rögzítő szándéknyilatkozat aláírása alkalmából Pintér István a Kisalföldnek elmondta, az orosz piac valaha meghatározó volt a Rába számára. A futóműveket sok orosz közlekedési vállalatnál még ma is Rábának hívják. Azóta mindkét gazdaság gyökeresen megváltozott, s most érkezett el a hagyományosan jó korábbi kapcsolatok megújításának ideje – immár piacgazdasági, kölcsönös érdekeltségi alapon – hangsúlyozta Pintér István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcszáz diák a Kisfaludy Napokon

Negyven megyei középiskola több mint nyolcszáz diákja vett részt a hétvégén rendezett 41. Kisfaludy… Tovább olvasom