Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

EP-vizsgálatot kezdeményezett a médiatörvény ügyében

Hivatalosan kezdeményezte csütörtökön az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, Martin Schulz, hogy az EP polgári szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága indítson vizsgálatot a magyar médiatörvény ügyében.
Brüsszelben kiadott közleményében Schulz kiemelte, hogy egy ilyen vizsgálat akár szankciókat is eredményezhet, tekintettel az EP szerződéses jogosítványaira.

A frakcióvezető azt is jelezte, hogy a hónap közepén, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bemutatja a magyar EU-elnökség prioritásait az EP strasbourgi plenáris ülésén, kérdésekre kell számítania ebben a témában.

A német EP-képviselő kérte José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnököt, hogy "legyen határozott az uniós értékek védelmében" a végrehajtó testület és a kormány pénteki budapesti találkozóján.

Jelezte, hogy azt szeretné, ha az EP-vizsgálatba az érintett EU-biztosok (Neelie Kroes audiovizuális és Viviane Reding alapjogi biztos) is bekapcsolódnának.

"Európa-szerte nagy az aggodalom, hogy az új magyar médiatörvény és a kormány kinevezte médiatanács elfojtja a sajtószabadságot" - fogalmazott közleményében Schulz.

Olvasóink írták

 • 2. szocdem 2011. január 07. 14:18
  „Tegnap Orbán azt mondta hogy kész változtatni a törvényen ha a többi ország is azt teszi....

  Ez viszont egy akkora butaság hogy egyszerüen halálra alázza vele az országot és minden lakóját (ha ez a fickó a legokosabb köztünk, vajon milyen hülye a kisember???)

  Európában nincs ilyen törvénye egy nemzetnek sem!!! Orbánék arra hivatkoztak hogy a német szabályokat fordították le. Annak köze sincs ahhoz a szöveghez ami a magyar törvényben van!
  Nos nem tom. Az a gyanum hogy Schmitt nem tud írni, Orbán meg nem tud olvasni.. Analfabéták. Így egészitik ki egymást. Ezt választottátok elvtársak. Még hogy nem ez amerika! Itt bárkiből lehet min.elnök, vagy közt.elnök, csak ne legyen okosabb mint az átlagmélymagyar..lehetőleg a nevén kivül semmit ne tudjon leírni és elolvasni!”
 • 1. Julianusz 2011. január 06. 16:46
  „Valószínűleg az úr az iszapkatasztrófa idején nagyokat kussolt az EP-ben. Nem volt egyetlen építő jellegű javaslata sem, hogy az EU hogyan segíthetné Magyarországot!!!!!!!!! Nem akadékoskodni nem okoskodni!!!!! Segíteni!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a magyar médiatörvényben nincs speciális magyar szabály

Orbán Viktor szerint a magyar médiatörvény csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben. Tovább olvasom