Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Enyingen rettegnek Arkan kommandósaitól

- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában, ahol olyan hír járja, hogy Marian Cozma és a veszprémi kézisek támadói a településhez köthetők.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy egy Fejér megyei településről érkezett mintegy harminc fős társaság, akik alaposan gyanúsíthatók, hogy részt vettek a veszprémi kézilabdázók elleni támadásban. Az internetes portálok és szemtanúk viszont egyértelműen megnevezik azt, hogy Enyingről és Dégről érkeztek Cozma gyilkosai és a kézisek támadói.

Enyingen ma este feltűnően sok rendőrautót lehetett látni az utak szélén, érdeklődésünkre azt mondták az egyenruhások, hogy csak fokozott közúti ellenőrzést tartanak, s nem tudnak arról, hogy a magyar gárda vagy bármilyen más szerveződés a városba készülne, ám azért óvatosságra intettek bennünket. Lehet, hogy ők már értesültek arról, hogy a súlyos sérülést szenvedett Zarko Sesum szerb kézilabdázónak az édesapja a tulajdonosa Szerbia legnagyobb vagyonvédelmi és testőrcégének? Ők pedig a soraikban tudnak sok régi, jól képzett katonát, akik Arkan kapitánynak- a boszniai háború idején etnikai tisztogatást végző csapat vezetőjének- a testőrségéből valók. Állítólag egyes internetes portálok szerint az idősebb Sesum azt mondta:

"Azok, akik megtámadták a fiamat, nem fognak egykönnyen elmenekülni előlem. Nem fogok a magyar rendőrségre várni! Háromszáz kommandóssal megyek a fiam támadóiért."
Nos, akár így gondolja ezt a feldúlt apa, akár nem, akár mondott ilyet, akár nem, Enyingen vihar előtti nagy csend honolt ma este, vágni lehetett a levegőben a feszültséget. Az emberek nem csak az eső miatt nem szívesen mentek ki az utcára. A helyiek tökéletesen tudják, hogyha azokról a veszélyes személyekről van szó, akiket ismernek a településen, akkor mindenkinek van oka félni.

Ezektől a személyektől az enyingiek és környékbeliek távol tartják magát, alvilági körökben is félelmet keltő, igencsak kemény, 100-150 fős társaságról van szó. Úgy hírlik, velük még a fehérvári maffiaper egyik vádlottja, Abu Mohamed sem mert kikezdeni. Elzavarták őt a városból. Mindenki tudja, melyik benzinkútnál gyülekeznek autóikkal, szemtanúk szerint most vasárnap este is vagy 15 kocsi állt a töltőállomásnál. Úgy hírlett, hogy megkeresni indultak egy veszprémi éjszakai életben ismert figurát, akivel valamelyiküknek nézeteltérése támadt.

- Tudja, ezek olyan fickók, ha ők azt mondják itt a rendőrnek, hogy nem vagy te kíváncsi a csomagtartóra, akkor az a fiatal járőr úgy döntött, nem érdekli a jármű hátsó része. Nem érdemes ezekkel kötekedni, de még rájuk nézni sem tanácsos. Fegyverük van, s pillanatok alatt csapatokban is tudnak támadni. Mindenki tudja kikről van szó, de senki nem mer hozzájuk nyúlni. A rendőrség is arra büszke, hogy hány sebességmérőt helyez ki, nem arra, hogy őket rács mögé jutassa - mondták nekünk az egyik enyingi szórakozóhelyen, ahová nem tehetik be a lábukat ezek a személyek, mert a tulajdonos csak klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket lát szívesen a sörözőbe.

Aztán sok mindenről beszélgettünk még a vendéglátóhelyen tartózkodó emberekkel. Például arról, hogy Enying este nyolc után kihalt, mintha atomtámadás érte volna. A városban például nincs diszkó. Mesélték, kétszer próbált két üzletember nyitni ilyen jellegű szórakozóhelyet, mindegyik egy-két estét volt nyitva. Egyiket már nyitáskor szétverték, másikban pedig késeléses balhé volt, az is bezárt. A helyi lakosok tökéletesen tudják, merre nem kell menniük, mibe nem kell belekeveredniük.

- A múltkor is megrugdaltak egy embert az utcán, többen látták, ám inkább mindenki elfordította a fejét, nehogy őket is megverjék.

Egy neve mellőzését kérő utcán sétáló helyi férfi azt mondta, ha tényleg ide jönnek a szerb zsoldosok vagy a magyar gárda, akkor van mitől rettegnie az embereknek, mert akár háborús állapotok is lehetnek a városban.

- A cigány nem olyan nép, hogy megijedjen. Ezek meg főleg nem olyanok, vannak géppisztolyaik is. Remélem, elfogják az elkövetőket, s rend lesz az országban és itt is - jegyezte meg, aztán sietve tovább ment.

Próbálkoztunk több helyi lakossal beszélgetni az esetről, az enyingi társaságról, ám amikor megtudták, hogy kikről érdeklődünk, mindenki elzárkózott a nyilatkozattól. Sőt, azt tanácsolták, ne is kérdezősködjünk róluk, mert még a nyelvünket is kivágják.

- Ha maguk nem golyóállóak, akkor menjenek innen el - tanácsolták nekünk.

Enyingen félnek az emberek. Azoktól mindig, akik a veszprémi késelés után esetleg gyanúba kerülhetnek, és azoktól is, akik a városba érkezhetnek az esetleges bosszú miatt.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. sailor 2009. február 12. 17:32
  „53. a piszkos munka a 9milliót kipucolni az az orkok dolga.”
 • 56. ASHER 2009. február 10. 16:22
  „Arkan Parancsnok jon-lat-gyoz!!!
  enying-nek meg orokre lottek!!!nem hiszem hogy jo lenne egy ilyen frontokat probalt,egyseg ellen
  fegyveresen fel lepni!!!nekik ebben mar 1000-szer tobb a tapasztalatuk mint barmelyik Magyar Rendornek-Kom
  mandosnak-Katonanak!!!!”
 • 55. knifemaster 2009. február 10. 14:18
  „53.
  1milliót könyebb kipucolni.Most akkor mi is a kérdés?:D :D
  Mond,gondolkodni,szoktatok?Vagy az értő olvasással van baj?”
 • 54. andyka0404 2009. február 10. 12:51
  „Mg-nél harcosabb kellene?
  Szerbiából jönnek? Az jó? Majd ők rendet raknak.
  Mióta pofázzák már, hogy cigánybűnözés van, az Mg már hányszor próbált tenni, de nem, nem lehet kimondani, nincs. Ez kellett hozzá, hogy végre az emberek is lássanak. Egy sportoló halála kell, hogy igen, kimondjuk, hogy cigánybűnözés van. Az Mg ott volt. De szerinted mit tehet?”
 • 53. sailor 2009. február 10. 10:23
  „49!
  De mi vagyunk 9 millióan,az orkok 1 millióan,melyiket könnyeb kipucolni?”
 • 52. Judytka 2009. február 10. 10:15
  „Istenem a technika...ez mért ment el kétszer?? :(”
 • 51. Judytka 2009. február 10. 10:13
  „...érthető az apa dühe..
  Tűrhetetlen,hogy az analfabéta csürhe rettegésbe tartson más,dolgos,normális embereket!”
 • 50. Judytka 2009. február 10. 10:13
  „...érthető az apa dühe..
  Tűrhetetlen,hogy az analfabéta csürhe rettegésbe tartson más,dolgos,normális embereket!”
 • 49. knifemaster 2009. február 10. 09:12
  „48.
  ....de egy nagy marhaság is.A cigányok sosem fognak dolgozni,Rgo nem egyszerűbb velünk takaríttatni,aztán meg szolgálni az urat ?”
 • 48. sailor 2009. február 09. 22:58
  „Egy ismerősöm összeesküvés elmélete:
  a jiddisek úgy csinálják,hogy a cigányok kiirtsanak minket,utána ők könnyedén igába hajtják az orkokat,hisz náluk a világ pénze és fegyverzete.Kicsit demagóg,de........................”
 • 47. ortadon 2009. február 09. 22:54
  „Miért ?
  -van az, hogy nekik mindent szabad?
  -van az, hogy a fehér embernek rettegnie kell, ha az utcán vagy a buszon ha megjelink egy CIGÁNY?
  -van az, hogy a rendőreink balf@szok?
  -van az, hogy még nem ért ide a sereg?
  -van az, hogy ezeket védi a törvény?
  -van az, hogy honfoglalóként, őslakóként nekem egy vándorpatkányénál is kevesebb jogom van ezekkel szemben?
  -van az, hogy külhonból kell, hogy jöjjön a segítség?
  -van az, hogy biztosn nem fog egyszerűen bejutni ide Arkan?
  -van az, hogy nagyjaink ennyire nyalják a cigány fekete picsáját?
  -van az, hogy mi magyarok nem fogunk így össze. mint ez a tetves, rühes banda?
  -van az, hogy Hitler nem ezekkel kezdte?

  és végül: Miért nem jelentetik meg ezeket a kérdéseimet?

  ui: a sereget pénzzel nem, mert az ingyenélőkre költi a csodálatos kormányunk, amit tőlem beszed, de egy adag kajával tudom támogatni -a lehetőségeim szerint.”
 • 46. Zaraki_Kenpachi 2009. február 09. 21:02
  „Nem szeretem, amit most mondok, de jó lenne, ha Hitler bekopogna, hogy "Önök rendeltek patkányírtást?"”
 • 45. Fedayn 2009. február 09. 18:58
  „Azért az jó,hogy szerbiából jönnek rendet tenni!Mi miért nem tudunk rendet tenni?A MG-nál keményebb,harcosabb és elszántabb magyar érzelmű szervezet kellene,aki nem riad meg semmitől!”
 • 44. PitBull 2009. február 09. 16:59
  „Ennek sosem lesz már vége? mért van az, hogy minden hétvégén cigányokról szólnak a hírek? és ha már így van, akkor miért nem valami olyan, hogy pár száz cigány dolgozni ment? vagy hogy cigányok fedezték fel a rák ellenszerét? én nem is értem...
  PUSZTULJATOK!!!”
 • 43. mat 2009. február 09. 14:41
  „Ha ennyire kemények ezek az emberek, hogy a törvény őrét megleckéztették, akkor miért Ausztriába fogták meg őket? A rendőrt kötelezik a törvény betartására, így erősen korlátozva van lehetőségeiben. Mi lesz veletek, ha hozzátok hasonló törvényt figyelmen kívül hagyó emberrel kerültök szembe? Remélem eljön az az idő is. Ébredj fel magyar.”
 • 42. sailor 2009. február 09. 12:29
  „Anyagilag támogatnám a sereget.”
 • 41. larong 2009. február 09. 12:29
  „Egyébként pont tegnap láttam egy felvételt az egyik adón, ahol annak a szegény agyonvert pesti iskolásnak az anyja mondta el bánatát (egy év elmúltával...). Elmondta: az a cigány bokszoló már szabadon van, és újra - ugyanabba - az iskolába jár, sőt, tovább bokszol...

  Kérdem én: milyen rothadt iskola az? Ki lehet a tetves igazgatója? Miért nem íratják ki a szülők gyerekeiket onnan?

  És ami még külön felháborított: a felvételen látható volt, ahogy edzenek a bokszoló-palánták. Legalább 80%-uk cigány volt! Tehát külön kiképezik őket a bokszra - aztán már be is állhat az egyik bandába!

  Az egyik - láthatóna már csökkent értelmű - edző még védte is a fiút, és szinte buzdította bokszra a többi boxost!

  Hát ilyenek vagyunk mi, magyarok... és most csodálkozunk, hogy szerbek, románok, esetleg (adja Isten) horvátok jönnek bosszút állni...

  Mert mi aztán nem vagyunk olyanok! Mi aztán tolreánsak vagyunk (a hétszentségit)!”
 • 40. Putyilov 2009. február 09. 12:20
  „Ismétlem önmagam:
  Nem lehetne,hogy 30000 emberrel jönne tisztogatni???”
 • 39. larong 2009. február 09. 12:04
  „34-hez:
  Igen, menjenek el minden olyan helyre, ahol már ölt ez a söpredék. Olaszliszka, Kiskunlacháza, aztán szegény elégetett leány gyilkosa, Kesznyéten, stb - sajnos, igen hosszú a lsta.

  Csak Hevesre ne menjenek, azt hagyják meg a magyar (báb-politikai)rendőrségnek.

  No, igen: Fel is mehetnének a Parlamentünkbe, és ezt a sok töketlenkedő léhűtőt is elzavarhatnák...”
 • 38. Magyarka1 2009. február 09. 11:42
  „Erdélyi József: Anyai szó

  Vertük a fecskefészkeket,
  az istálló eresz alatt,
  kinoztuk és csaptuk a földhöz
  a kopasz fecskefiakat.

  Nem hatottak meg a kifosztott
  madarak sikongásai, -
  játszottunk... Van-e különb játék,
  mint életekkel játszani?...

  Egy kisfecskét én hazavittem,
  hogy anyámnak megmutatom -
  A szivemet cseréltem el
  azon a végzetes napon,
  az én ártatlanul kegyetlen,
  öldöklo gyermekszivemet...

  Anyám is jobban tette volna,
  ha nem szült volna engemet!
  Nem bántott, csak azt mondta, hogy
  a fecske Isten madara,
  s aki bántja, azt megveri
  az Isten tüzes ostora. Azt kérdezte: hogy esne nékem,
  ha megfogna egy óriás,
  s kitépné a két kezemet,
  mikor nem is volnék hibás?...

  Tanyasi játszótársaimnak
  elmondtam: mit mondott anyám,
  fe félrelöktek. Nem fogott
  rajtuk a jámbor tudomány.
  Magam is maradtam, kis tudós,
  egy játékommal kevesebb,
  két kezem tisztább, mint a másé,
  de a két szemem könnyesebb...

  Miért is tanitott jóra, szépre?
  Miért nem mondta, hogy öld, csak öld,
  ne sajnáld a kicsit, a gyengét,
  mert az eroseké s Föld,
  kiknek szivében nincs bünbánat,
  se irgalom, se kegyelem!...
  Fegyverrel birják a világot,
  és énnekem nincs fegyverem.

  Nincs fegyverem más, csak a szó,
  és nem hallgat rám a világ,
  nem hallja meg, hogy sikoltoznak
  fiaik után az anyák.

  Nem hallja, hogy siratja rablott
  szerelmes a szerelmesét, -
  egy neveletlen, óriás,
  vad gyermek az emberiség.

  Ki fékezi meg ezt a játszó,
  gyilkos óriásgyermeket?
  Ki fogja égi tudományra
  a durva népvezéreket? -

  Anyai szó! Angyali szózat,
  isteni fegyver, tüzesen
  szállj szivrol szivre, szájról szájra,
  se is némulj el sohasem!...”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányszóvivő szerint törvényes az APEH-dolgozók jutalma

A törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - közölte kérdésre válaszolva Daróczi Dávid… Tovább olvasom