Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Enyingen rettegnek Arkan kommandósaitól

Enyingen rettegnek Arkan kommandósaitól

- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában, ahol olyan hír járja, hogy Marian Cozma és a veszprémi kézisek támadói a településhez köthetők.

Index.hu - 2009.02.08. 21:47
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A rendőrség csak annyit közölt, hogy egy Fejér megyei településről érkezett mintegy harminc fős társaság, akik alaposan gyanúsíthatók, hogy részt vettek a veszprémi kézilabdázók elleni támadásban. Az internetes portálok és szemtanúk viszont egyértelműen megnevezik azt, hogy Enyingről és Dégről érkeztek Cozma gyilkosai és a kézisek támadói.

Enyingen ma este feltűnően sok rendőrautót lehetett látni az utak szélén, érdeklődésünkre azt mondták az egyenruhások, hogy csak fokozott közúti ellenőrzést tartanak, s nem tudnak arról, hogy a magyar gárda vagy bármilyen más szerveződés a városba készülne, ám azért óvatosságra intettek bennünket. Lehet, hogy ők már értesültek arról, hogy a súlyos sérülést szenvedett Zarko Sesum szerb kézilabdázónak az édesapja a tulajdonosa Szerbia legnagyobb vagyonvédelmi és testőrcégének? Ők pedig a soraikban tudnak sok régi, jól képzett katonát, akik Arkan kapitánynak- a boszniai háború idején etnikai tisztogatást végző csapat vezetőjének- a testőrségéből valók. Állítólag egyes internetes portálok szerint az idősebb Sesum azt mondta:

"Azok, akik megtámadták a fiamat, nem fognak egykönnyen elmenekülni előlem. Nem fogok a magyar rendőrségre várni! Háromszáz kommandóssal megyek a fiam támadóiért."
Nos, akár így gondolja ezt a feldúlt apa, akár nem, akár mondott ilyet, akár nem, Enyingen vihar előtti nagy csend honolt ma este, vágni lehetett a levegőben a feszültséget. Az emberek nem csak az eső miatt nem szívesen mentek ki az utcára. A helyiek tökéletesen tudják, hogyha azokról a veszélyes személyekről van szó, akiket ismernek a településen, akkor mindenkinek van oka félni.

Ezektől a személyektől az enyingiek és környékbeliek távol tartják magát, alvilági körökben is félelmet keltő, igencsak kemény, 100-150 fős társaságról van szó. Úgy hírlik, velük még a fehérvári maffiaper egyik vádlottja, Abu Mohamed sem mert kikezdeni. Elzavarták őt a városból. Mindenki tudja, melyik benzinkútnál gyülekeznek autóikkal, szemtanúk szerint most vasárnap este is vagy 15 kocsi állt a töltőállomásnál. Úgy hírlett, hogy megkeresni indultak egy veszprémi éjszakai életben ismert figurát, akivel valamelyiküknek nézeteltérése támadt.

- Tudja, ezek olyan fickók, ha ők azt mondják itt a rendőrnek, hogy nem vagy te kíváncsi a csomagtartóra, akkor az a fiatal járőr úgy döntött, nem érdekli a jármű hátsó része. Nem érdemes ezekkel kötekedni, de még rájuk nézni sem tanácsos. Fegyverük van, s pillanatok alatt csapatokban is tudnak támadni. Mindenki tudja kikről van szó, de senki nem mer hozzájuk nyúlni. A rendőrség is arra büszke, hogy hány sebességmérőt helyez ki, nem arra, hogy őket rács mögé jutassa - mondták nekünk az egyik enyingi szórakozóhelyen, ahová nem tehetik be a lábukat ezek a személyek, mert a tulajdonos csak klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket lát szívesen a sörözőbe.

Aztán sok mindenről beszélgettünk még a vendéglátóhelyen tartózkodó emberekkel. Például arról, hogy Enying este nyolc után kihalt, mintha atomtámadás érte volna. A városban például nincs diszkó. Mesélték, kétszer próbált két üzletember nyitni ilyen jellegű szórakozóhelyet, mindegyik egy-két estét volt nyitva. Egyiket már nyitáskor szétverték, másikban pedig késeléses balhé volt, az is bezárt. A helyi lakosok tökéletesen tudják, merre nem kell menniük, mibe nem kell belekeveredniük.

- A múltkor is megrugdaltak egy embert az utcán, többen látták, ám inkább mindenki elfordította a fejét, nehogy őket is megverjék.

Egy neve mellőzését kérő utcán sétáló helyi férfi azt mondta, ha tényleg ide jönnek a szerb zsoldosok vagy a magyar gárda, akkor van mitől rettegnie az embereknek, mert akár háborús állapotok is lehetnek a városban.

- A cigány nem olyan nép, hogy megijedjen. Ezek meg főleg nem olyanok, vannak géppisztolyaik is. Remélem, elfogják az elkövetőket, s rend lesz az országban és itt is - jegyezte meg, aztán sietve tovább ment.

Próbálkoztunk több helyi lakossal beszélgetni az esetről, az enyingi társaságról, ám amikor megtudták, hogy kikről érdeklődünk, mindenki elzárkózott a nyilatkozattól. Sőt, azt tanácsolták, ne is kérdezősködjünk róluk, mert még a nyelvünket is kivágják.

- Ha maguk nem golyóállóak, akkor menjenek innen el - tanácsolták nekünk.

Enyingen félnek az emberek. Azoktól mindig, akik a veszprémi késelés után esetleg gyanúba kerülhetnek, és azoktól is, akik a városba érkezhetnek az esetleges bosszú miatt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 57 hozzászólás
Moderálásra küldöm 57. sailor 2009.02.12. 17:32

53. a piszkos munka a 9milliót kipucolni az az orkok dolga.

Moderálásra küldöm 56. ASHER 2009.02.10. 16:22

Arkan Parancsnok jon-lat-gyoz!!!
enying-nek meg orokre lottek!!!nem hiszem hogy jo lenne egy ilyen frontokat probalt,egyseg ellen
fegyveresen fel lepni!!!nekik ebben mar 1000-szer tobb a tapasztalatuk mint barmelyik Magyar Rendornek-Kom
mandosnak-Katonanak!!!!

Moderálásra küldöm 55. knifemaster 2009.02.10. 14:18

53.
1milliót könyebb kipucolni.Most akkor mi is a kérdés?:D :D
Mond,gondolkodni,szoktatok?Vagy az értő olvasással van baj?

Moderálásra küldöm 54. andyka0404 2009.02.10. 12:51

Mg-nél harcosabb kellene?
Szerbiából jönnek? Az jó? Majd ők rendet raknak.
Mióta pofázzák már, hogy cigánybűnözés van, az Mg már hányszor próbált tenni, de nem, nem lehet kimondani, nincs. Ez kellett hozzá, hogy végre az emberek is lássanak. Egy sportoló halála kell, hogy igen, kimondjuk, hogy cigánybűnözés van. Az Mg ott volt. De szerinted mit tehet?

Moderálásra küldöm 53. sailor 2009.02.10. 10:23

49!
De mi vagyunk 9 millióan,az orkok 1 millióan,melyiket könnyeb kipucolni?

Moderálásra küldöm 52. Judytka 2009.02.10. 10:15

Istenem a technika...ez mért ment el kétszer?? :(

Moderálásra küldöm 51. Judytka 2009.02.10. 10:13

...érthető az apa dühe..
Tűrhetetlen,hogy az analfabéta csürhe rettegésbe tartson más,dolgos,normális embereket!

Moderálásra küldöm 50. Judytka 2009.02.10. 10:13

...érthető az apa dühe..
Tűrhetetlen,hogy az analfabéta csürhe rettegésbe tartson más,dolgos,normális embereket!

Moderálásra küldöm 49. knifemaster 2009.02.10. 09:12

48.
....de egy nagy marhaság is.A cigányok sosem fognak dolgozni,Rgo nem egyszerűbb velünk takaríttatni,aztán meg szolgálni az urat ?

Moderálásra küldöm 48. sailor 2009.02.09. 22:58

Egy ismerősöm összeesküvés elmélete:
a jiddisek úgy csinálják,hogy a cigányok kiirtsanak minket,utána ők könnyedén igába hajtják az orkokat,hisz náluk a világ pénze és fegyverzete.Kicsit demagóg,de........................


57 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...