Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Emberkereskedés miatt bíróság előtt két férfi

Két, emberkereskedelemmel vádolt férfi büntetőpere kezdődött el kedden a Szekszárdi Törvényszéken. Az elsőrendű vádlott az ügyészség szerint Bécsben futtatott és adott el prostituáltakat.
Koncsek Kornél ügyész ismertetése szerint a 45 éves püspökladányi férfi 2011. január 6. és 2012. május 21. között lakásokat bérelt egy osztrák férfitól a prostitúcióhoz, és hét magyar prostituált jövedelméből kitartatta magát.

A férfi jellemzően a lányok jövedelmének felét kapta meg, a prostituáltak között volt, aki naponta 250-1000 eurót keresett.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, aki két nőt bántalmazott is, a másodrendű vádlott 44 éves kurdi férfitól 400 ezer forintért vásárolt meg egy lányt, az osztrák férfinak pedig 2500 euróért adott tovább két prostituáltat.

Az üzlet része volt az is, hogy a Bécsben, szintén emberkereskedelem miatt eljárás alá vont férfitól visszakap két, korábban prostitúciós jövedelmek fejében átengedett nőt. Ők a szekszárdi per harmad- és negyedrendű vádlottjai, akiket bűnsegédként elkövetett kitartottsággal vádol az ügyészség. A 22 és 23 éves nők a pénz továbbításában működtek közre.

A vádlottak a tárgyaláson nem tettek vallomást, és hárman tagadták, hogy elkövették volna a bűncselekményeket.

Az elsőrendű vádlott a kitartottságot elismerte, az emberkereskedelem elkövetését tagadta. Azt mondta: abban a tudatban volt, hogy tevékenysége Bécsben legálisnak minősül.

Az ügyész szerint a lányok futtatásából szerzett jövedelme pontosan nem állapítható meg; az 1989-től tíz alkalommal - a többi közt emberölési kísérlet miatt - elítélt férfi a bűncselekmény időtartalma alatt azonban két nagy értékű személygépkocsit is vásárolt, és szerencsejáték-szenvedélyének költségeit fedezte a lányoktól kapott pénzből.

A tárgyaláson Tuba István tanácsvezető bíró a vádlottak, illetve a prostituáltak között zajlott mobiltelefon-beszélgetésekből idézett, amelyeket bírói engedéllyel a nyomozás alatt rögzítettek. A per december 3-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: a választókerületi együttműködést is a választók fogják kikényszeríteni

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzéki pártok október 23-ai közös ünnepléséhez hasonlóan a… Tovább olvasom