Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Eltiltották a fogászati turizmus egyik élharcosát

Egy évre eltiltották hivatásától Angliában Bátorfi Béla fogorvost, a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző programiroda egyik alapítóját.

Egy évre eltiltották hivatásától Angliában Bátorfi Béla fogorvost, a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző programiroda egyik alapítóját, írja a Blikk.

Moira Alderson, a brit fogászati kamara (GDC) szóvivője a lapnak elmondta, egy beteg tett náluk panaszt tavaly, ezért indult eljárás Bátorfi ellen.

Az angol vizsgálat jegyzőkönyvei szerint Bátorfi Béla 2005–2006-ban több fogbeültetést is végzett a betegen, ám az angol kamara álláspontja szerint a beavatkozást megelőző tervezés nem volt megfelelő, és az eljárásról nem tájékoztatta elég alaposan a beteget. A beteg elégedetlen volt a fogorvos munkájával, ezért tájékoztatást kért tőle, hogy milyen korrekciós beavatkozást végezhetnének Angliában, de Bátorfi a beteg leveleire ekkor már nem válaszolt, az utógondozással nem foglalkozott.

"A magyar fogorvosokat az angliai fogászati lobbi megpróbálja ellehetetleníteni, szabályos boszorkányüldözés folyik ellenünk. Folyamatban lévő üggyel kapcsolatban nem szeretnék egyelőre többet nyilatkozni" – mondta a Blikknek Bátorfi Béla.

A kormány tervei szerint a fogászati turizmus lehet a magyar gazdaság egyik kitörési pontja.

Olvasóink írták

 • 12. reszegenisjozan 2011. május 20. 07:58
  „moderálva>
  Visszaadták az engedélyt...
  Vajon ez is meg fog jelenni a ... médiánkban????”
 • 11. okostojas007 2011. május 20. 07:00
  „de van még - fodrász , kertész , szobaasszony , legyező néger ....és aha ...
  ezeknek nem is kell lottózni ....1 milliárd ? jöhet...”
 • 10. kerteszb 2011. május 19. 15:44
  „AHA: hát persze, ha az idolodat ekézi... Lehet úgy gondolják a negatív reklám is reklám, és még ingyen is van.”
 • 9. AHA 2011. május 19. 15:19
  „Húúú,ez aztán komoly hír.

  Olyan igazi blikkes!”
 • 8. SPS 2011. május 19. 14:54
  „Azért nem irigylem az angolokat, ilyet megtenni, ehhez igazi bátorság kellett.
  Kihúzni a magyar "Bölcsvezér" méregfogát.
  Amúgy tudjátok Anglia miért szigetország?

  Azért, hogy az sok csúnya angol nő (tisztelet és hódolat a kivételnek) nehezebben jusson be az "Öreg Kontinensre"...”
 • 7. Gudianyu 2011. május 19. 14:21
  „Majd a következő kormány leendő biztosa kivizsgálja, hogy volt-e összefonódás?”
 • 6. Csetneky 2011. május 19. 13:15
  „Primax

  Megint igazad van! Mint például kolompár orbán és gyurcsányi esetében. :)”
 • 5. Primax 2011. május 19. 12:29
  „Madarat tolláról, embert barátjáról...”
 • 4. Prédikátor 2011. május 19. 11:47
  „Orbánt mikor tiltják el a barátaival együtt Magyarországtól????”
 • 3. kerteszb 2011. május 19. 10:36
  „Budai vizsgálódik már? Ovit mikor gyanusítják meg?”
 • 2. Phobos 2011. május 19. 09:46
  „A "fogászati turizmus" fellendítése arról szól, hogy kap egymilliárdot OV fogorvosa

  Nincs semmi kapcsolat az egymilliárd forint átcsoportosítása és a fogorvos személye között - válaszolta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Népszavának, miután a lap a miniszterelnök fogásza, az Orvos Turizmus Iroda Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított pénz összefüggését firtatta.
  A szóvivő megerősítette, hogy Bátorfi Béla Orbán Viktor fogorvosa, ugyanakkor hozzátette: a fogorvos "nyilván nem politikai alapon válogatja meg pácienseit, bizonyára van köztük baloldali érzelmű is".
  A lapnak arra a kérdésére, hogy Orbán Viktor és Bátorfi Béla személyes kapcsolata szerepet játszhatott-e abban, hogy az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. juthat hozzá a fogászati turizmus fellendítésére szánt egymilliárd forint támogatáshoz, Szijjártó Péter azt mondta: nem, de nincs is ilyen jellegű döntés. "Figyelmébe ajánlom a vonatkozó kormányhatározatot" - fogalmazott az írásban feltett kérdésekre ugyancsak írásban a szóvivő.
  A lap csütörtöki számában Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója is nyilatkozott, aki kiállt az állami támogatás szükségessége mellett és cáfolta, hogy a kormány döntése mögött személyi érdekeltségek állnának. Szerinte a magyar kormány meghallotta a szakma hívó szavát. Mint mondta, együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a program lebonyolításáért felelős Orvosi Turizmus Iroda Zrt.: 2011. április 21-én Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs László elnök-vezérigazgató együttműködési nyilatkozatban fejezte ki azon szándékát, mely szerint a magyar állam szerepvállalása elengedhetetlen a Magyarország európai piacvezető szerepének megőrzését célul kitűző gazdaságfejlesztési program megvalósításában.”
 • 1. Phobos 2011. május 19. 09:45
  „Szakmai hanyagság miatt eltiltották Orbán fogászát Angliában

  Bátorfi Bélát eltiltottákEgy évre eltiltották hivatásától Angliában Bátorfi Béla fogorvost. Bátorfi sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök családjának is ,,házi" fogorvosa. Ő az egyik alapítója a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző programirodának is.
  - Egy beteg tett nálunk panaszt tavaly, ezután indult eljárás Bátorfi úr ellen - mondta a Blikknek Moira Alderson, a General Dental Council (GDC - Brit Fogászati Kamara) szóvivője. Azt is elárulta: egy tavaly márciusi vizsgálat után el is marasztalták szakmai hanyagság miatt, a kamara pedig eltiltotta hivatásának gyakorlásától.
  A Blikk megszerezte az angol vizsgálat jegyzőkönyveit.
  ,,Az >>A<< beteg egy újsághirdetést olvasott arról, hogy Magyarországon is igénybe vehet fogászati ellátást, és ezért Budapestre utazott. A beteg állítása szerint az angliainál jóval kedvezőbb árak miatt választotta a magyar fogorvost, és Bátorfi úr fogbeültetést végzett nála" - írja a jegyzőkönyv.
  A lap birtokába került dokumentumokból kiderült: Bátorfi Béla 2005 és 2006 között több fogbeültetést is végzett a betegen, ám az angol kamara álláspontja szerint a beavatkozást megelőző tervezés nem volt megfelelő, és az eljárásról nem tájékoztatta elég alaposan a beteget. A jegyzőkönyv szerint a beteg elégedetlen volt a fogorvos munkájával, ezért tájékoztatást kért tőle, hogy milyen korrekciós beavatkozást végezhetnének Angliában, de Bátorfi a beteg leveleire ekkor már nem válaszolt, az utógondozással nem foglalkozott. A páciens ezek után fordult a Brit Fogászati Kamarához, akik 2010 áprilisától eltiltották hivatásától Bátorfit.

  Mint emlékezetes, Bátorfi az egyik alapítója a fogászati turizmus szervezésével foglalkozó programirodának. Ez a szervezet működhet közre a kormányzattól kapott 1 milliárd forint közpénz elosztásában, hogy a hazai fogorvosok munkáját külföldön a pénzből népszerűsítsék.
  - A turizmus, azon belül a fogászati turizmus a magyar gazdaság egyik kitörési pontja. Az európai fogászati turizmus 40 százaléka jelenleg is Magyarországra irányul. A még nagyobb siker érdekében született döntés a fogászati turizmus nemzeti fejlesztési programjáról, amelynek elindításához 1 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta korábban Szijjártó Péter, Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője.
  A lap tegnap is kereste Szijjártót, arra voltak kíváncsiak, hogy a Miniszterelnökség szerint Bátorfi-e a legalkalmasabb a magyar fogászat külföldi népszerűsítésére, miközben éppen egy hazánkban, általa kezelt ,,fogturista" panasza alapján tiltották el hivatásától Angliában.
  - A fogászati turizmus a magyar gazdaság egyik húzóágazata lesz a jövőben; nagy szerepe lesz az elmúlt nyolc évben felhalmozott államadósság legyőzésében. Ezen az sem változtat, ha egyes országokban megpróbálják hitelteleníteni a magyar fogorvosokat - közölte ezzel kapcsolatban tegnap a miniszterelnöki szóvivő.
  - A magyar fogorvosokat az angliai fogászati lobbi megpróbálja ellehetetleníteni, szabályos boszorkányüldözés folyik ellenünk. Folyamatban lévő üggyel kapcsolatban nem szeretnék egyelőre többet nyilatkozni - közölte a lappal Bátorfi Béla. Annyit azért elárult, szerinte egy adminisztrációs kérdés miatt indult ellene eljárás, aminek az általa végzett fogászati beavatkozás minőségéhez semmi köze sincs. Bátorfi arra is felhívta a figyelmet, hogy amikor a vitatott beavatkozások történtek, még nem volt tagja a GDC-nek, így egy adatlappal kapcsolatos formai kérdést aligha vethetnek a szemére. Álláspontja szerint az eltiltás nem is jogerős.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem köpték le Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc titkárságának közlése szerint hazugság az az állítás, hogy szerdán Egerben… Tovább olvasom