Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Előzetesben a terézvárosi közterület-felügyelet vezetője

Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.
A Fővárosi Bíróság az MTI érdeklődésére szerdán azt közölte: a bíróság szeptember 12-ig elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság tájékoztatásából kiderül, hogy a férfit egyebek mellett vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják, amit a gyanú szerint a közterület-felügyeleti vezető hivatali helyzetével visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen követett el.
A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok elrejtésével vagy összebeszéléssel a bizonyítást megnehezítené, vagy meghiúsítaná.

Emellett a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel a bíróság szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak kényszerintézkedéssel biztosítható. Ezen kívül alappal lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t vették igénybe, a cég ezért a tevékenységért bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Így a Centrum Parkoló Kft. érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Az ügyészség azzal gyanúsítja a terézvárosi közterület-felügyelet augusztus 10-én őrizetbe vett vezetőjét, hogy 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején - az előző havi bilincselések számától függően - 500.000-800.000 forint közötti úgynevezett ösztönzési pénzt fogadott el jogtalan előnyként. Az átvett összegből pedig minden hónapban juttatott beosztott közterület-felügyelőinek is, ezzel is ösztönözve őket arra, hogy több kerékbilincset helyezzenek el. Az ügyészség közölte azt is, hogy a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetése során tetten érték.

A VI. kerületi önkormányzat azt tudatta az MTI érdeklődésére, hogy tavaly és idén havonta ezer kerékbilincset tettek fel a gépkocsikra a kerületben.

Olvasóink írták

 • 8. Reális 2009. augusztus 15. 12:50
  „Terézváros ballibsi kontroll alatt volt,meg is lehet nézni:ingatlanpanama ála hunvald,vesztegetések,nyakkendős bűnözés...”
 • 7. poto 2009. augusztus 13. 16:25
  „Bilincset rá !!!!”
 • 6. janika 2009. augusztus 13. 13:08
  „Mi történt a rendőrségeink megtáltosodtak?”
 • 5. PaPa 2009. augusztus 13. 06:14
  „Az a baj,hogy nem zárják a vizsgálat lefolytatása alatt a bankszámláját valamint nincs vagyoni elkobzás. Mert így esetleg elítélik a szarházit, de a pénz nem jön vissza a közösbe.”
 • 4. sára 2009. augusztus 12. 21:15
  „Gab 2000 hajjjjjjjjjaj, sülyedt! Neked is ilyen tapasztalataid vannak, nem véletlen, fejétől bűzlik a hal!
  http://www.hetek.hu/uzlet/200601/a_lakasmaffia_nyomaban
  http://www.matud.iif.hu/04aug/09.html
  ezek tanulmonyok, tények a bűnözés formáiról!”
 • 3. Gab2000 2009. augusztus 12. 20:04
  „Akkor felsőbb szintem mondjuk egy polgármesteri hivatalban mennyik csúszhatnak oda.”
 • 2. kivagyokén 2009. augusztus 12. 19:36
  „És hány JOGTALAN büntetés szabtak ki?! Erre már soha nem jövünk rá. És természetesen ugyanaz a cég csinálja tovább a bilincselést (szerintem)”
 • 1. sára 2009. augusztus 12. 19:15
  „Összejön már a sok ellopott pénz, felgönygyölödnek az ügyek, mint a szőnyeg....majdcsak sorba köpik egymást, akarom mondani kiterítik a lapokat!

  Külön alapot kellene hozni, a visszaadott pénzekből, és támogatni a rászorulókat, akik az ilyen emberek miatt veszítették el munkájukat, sorsok mentek tönkre, mert a hivatalokba beköltözött a legfelsőbb szinitig a korrupció, önkormányzatokhoz meg a lakásmaffia!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótfelvételi után százezres tandíjak

Százezer és kétszázezer forint között mozog az augusztusi pótfelvételi időszakban meghirdetett szakok többségének féléves költségtérítése. Tovább olvasom