Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Előzetesben a kuruzsló: fogorvosnak adta ki magát

Előzetes letartóztatásba helyezte a kuruzslással gyanúsított, orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikust.
Előzetes letartóztatásba helyezte a kuruzslással gyanúsított, orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikust, annak asszisztensnőjével szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Székesfehérvári Városi Bíróság pénteken - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az 55 éves férfi évek óta végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amelyeket csak diplomás orvos végezhet; széles pacientúrája volt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelzése alapján két hónapja indított nyomozást a férfi ellen, s a gyanúsítottat kedd délután összehangolt akció keretében, a rendelőjében fogták el. Elfogták 31 éves asszisztensnőjét is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak.

A férfi házában a szakfelügyeletet ellátó főorvosok jelenlétében tartott, ötórás házkutatás során lefoglaltak egy kompletten felszerelt fogorvosi rendelőt, valamint számos fogászati eszközt és okirati bizonyítékot.

A nyomozás során vizsgálják a fogászati beavatkozások során használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalát, s ellenőrzést végeznek az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatással kapcsolatban is.

A jogszabály szerint azt, aki "a kuruzslást orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével " követi el, három évig tartó szabadságvesztéssel büntethetik. Aki pedig jogosulatlanul vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, az vétséget követ el, s egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújtható.

Olvasóink írták

 • 2. VJR 2011. október 28. 20:35
  „akela4 !
  Igazad van!Fogtechnikusként én is láttam már papírral rendelkező "fogorvosoktól" jópár "sintér munkát"! Annál még (hogy szakoktatónkat idézzem) az utcáról behívott cigány kisgyerek is különbet alkotna!
  Itt is csak a pénzről szól az egész,biztosan nem a páciensek jelentették fel,hanem inkább az irigyei!
  Mindentől függetlenül implantálást biztos nem vállalnék! :)”
 • 1. akela4 2011. október 28. 16:56
  „Elképzelhető, hogy precízebb és lelkiismeretesebb munkát végzett, mint papírral rendelkező feljelentői, hiszen nem történt működéséből egészségügyi affér!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer vendéglátóhely szűnik meg a nyerőgépek adója miatt

A Magyar Szerencsejáték Szövetség szerint tízezer, játékteremként is üzemelő vendéglátóhely szűnik… Tovább olvasom