Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Előre tudta a lottószámokat a Pénzcentrum?

A legújabb összeesküvés-elmélet szerint hamarabb tudták az Ötöslottó szombati nyerőszámait, minthogy azokat kihúzták volna. Hogy lehet ez?
A szombat esti, egy szerencsés játékosnak milliárdokat érő lottósorsolás után középpontba került a Pénzcentrum. Az egész internetet lázban tartotta, hogy a portál már 18.54 perckor tudta a nyertes számokat, pedig a sorsolás 19.15-kor kezdődött.

Szó sincs azonban semmiféle varázslatról. A magyarázat egyszerű, azonban sokan nincsenek tisztában az online újságírás technikai hátteréről.


"Kiraktuk a cikket 18.54-kor, és folyamatosan frissítettük a televíziós élő közvetítést figyelve. Először a Joker számait tettük bele, majd az Ötöslottó nyerőszámait, egy-egy számmal frissítve, egészen addig, ameddig az utolsó számot ki nem húzták, és ki nem derült, hogy elvitték a főnyereményt. Később pedig kapott egy új címet a cikk" - részletezi az online élő közvetítés technikai hátterét a Pénzcentrum.

Ez egy bevett online újságírói módszer, főleg élő közvetítéseknél. A cikknél látható dátum és időpont az első megjelenés idejét mutatja, a Facebookon is terjedő képek azonban már a cikk végső "kész" állapotát mutatják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális fémhulladék-szállítmányt találtak a fővárosban

Másfél év alatt 74 tonna fémhulladékot értékesítettek azok a járművezetők, akiknek egy közúti… Tovább olvasom