Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Ellenállást ígérnek a tüntetők

Nincs megegyezés a Kossuth téri tüntetők és a rendőrség képviselői között. A Kossuth téri tüntetők ellenállást helyeztek kilátásba arra az esetre, ha a rendőrség erőszakkal távolítaná el őket a tüntetés helyszínéről. A rendőrséggel folytatott sikertelen tárgyalások után Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azt közölte: tudomása szerint pénteken 19 órától várható a tér kiürítése, de a tüntetők felkészültek és konkrét haditervet dolgoztak ki a tér védelmére.
„ Nem tudjuk elfogadni a rendőrség követeléseit, nekünk már nincs hova hátrálnunk, ezért ellen fogunk állni, ha a rendőrség megpróbál erővel eltakarítani minket – mondta, majd hozzátette: „Nem vállaljuk a felelősséget az esetleges erőszakos cselekményekért.” A magát a Kossuth téri tüntetések „főparancsnokaként” aposztrofáló Laczner „Satu” Ferdinánd kijelentette: nem fognak „egy rezervátumba zárva asszisztálni az állami ünnepségekhez”. „Mi vérünket is adjuk, ha a rendőrség erőt fejt ki eltávolításunk érdekében” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte „most kezdődik a tánc”.
Csütörtökön délben véget értek a tárgyalások a rendőrség és a tüntetők képviselői között. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azt közölte, hogy befejeződtek a tárgyalások, a Kossuth téri tüntetők képviselői viszont arra számítanak, hogy folytatódnak az egyeztetések. Garamvölgyi László elmondta: nem tudtak megállapodni abban, hány tüntető lehet az állami ünnepen a Kossuth téren, sem pedig a tüntetők által igénybe vehető terület nagyságában, illetve abban sem, hogy el kell bontani a sátrakat. Hozzátette: a szerdai tárgyalás után már jelezte, hogy amennyiben nem születik megállapodás, Bene László országos rendőrfőkapitány meghozza a szükséges döntést az ügyben. A szóvivő szavai szerint erre vélhetően még csütörtökön, de legkésőbb pénteken sor kerül, tekintettel arra, hogy a demonstrálók gondolkodási időt kértek.
Grespik László, a tüntetők jogi tanácsadója csütörtökön az egyeztetés után újságíróknak azt mondta: nem zárja ki, hogy pénteken tovább folytatódnak a megbeszélések. Közölte: ha a rendőrség nem fogadja el, hogy 500 tüntető maradjon a területen, akkor úgy tekinti, hogy „a rendőrség a tettlegesség irányába vitte el az események kezelését”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kényelmes cipők diadala

A lábbelik piacán egyre nagyobb teret hódítanak azok a cipők, amelyekben járni is lehet, méghozzá… Tovább olvasom