Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Egymillió forint a bátaapáti újszülötteknek az önkormányzattól

Egymillió forintot helyez letétbe a bátaapáti önkormányzat az idei évtől minden újszülöttnek, akinek szülei a községben élnek.

Idén eddig csak egy gyermek született - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Krachun Szilárd polgármester. A rendelet, amellyel segíteni akarják a község lakosságának, a fiataloknak a megtartását, a múlt év decemberében fogadta el a bátaapáti képviselő-testület. Az összeg folyósítását, felhasználását nagyon szigorú szabályokhoz kötik - mondta a mintegy ötszáz lakosú Tolna megyei település vezetője.

Csak olyan gyermek kaphat támogatást, akinek szülei életvitelszerűen Bátaapátiban laknak. Az összeggel és annak hozadékával a gyermek 18. életévének betöltése után rendelkezhet, ám csak akkor, ha helyben járt óvodába, iskolába, majd középfokú végzettséget szerzett. A pénzt Bátaapátiban lakóingatlan vásárlására, felújítására, illetve vállalkozás elindítására lehet felhasználni.

A képviselő-testület az idei költségvetésben ötmillió forintot különített el erre a célra. Niklósné Gödrei Tímea védőnő ugyanakkor úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy idén már nem számíthatnak újabb újszülöttre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős magyar export többletet mutat a svéd-magyar kereskedelem

A svéd-magyar kereskedelemben jelentős a magyar export többlet, ami alól csak 2005. és 2006. év a… Tovább olvasom