Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Édesapja kezei között halt meg a 20 éves fiú

Halálos autóbalesetet szenvedett szerda délelőtt egy 20 éves zsombói fiú. Hazafelé tartott, amikor fára csavarodott fel. Édesapja két-három perccel később haladt el azon az úton. A kezei között halt meg az egyetelen fia.
– A kezeim között halt meg az egyetlen gyermekem! Nézze! Ez az ő vére a karomon – mondta könnyes szemmel szerdán kora délután a verőfényes napsütésben Újvári István a zsombói út 61-es kilométerszelvényénél.

Fia, a 20 esztendős Csaba nem sokkal dél előtt Dorozsmáról hazafelé tartva tért át a menetirány szerinti bal oldalra, ellenkormányozott, árokba szaladt, felcsavarodott egy fára, majd kirepült fehér színű Passatjából. Biztonsági öve nem volt bekötve.

Újvári Istvánt sokkolta a látvány. Fotó: Miskolczi Róbert
Újvári Istvánt sokkolta a látvány. Fotó: Miskolczi Róbert


– Együtt indultunk el Dorozsmáról. Ő Szegedről jött, amikor meglátott a gumisnál. Két-három perces késéssel követtem őt az úton. A balesetet nem láttam, csak a roncsok fogadtak a helyszínen. Az ütközés erejétől elájult, már nem tudott szólni hozzám – mesélte a megtört édesapa.

A tragédia híre futótűzként terjedt el a kistelepülésen: barátok, rokonok érkeztek a baleset helyszínére, és segítettek a családfőnek a roncsok eltakarításában. – A feleségem és én is sokkot kaptunk. Csak azért vagyok ilyen nyugodt, mert kaptam egy injekciót – beszélt az édesapa, miközben egy fia kocsijából kirepült parkolójegyet és egy CD-t szorongatott a markában.

Fotó: Miskolczi Róbert
Fotó: Miskolczi Róbert

Csaba géplakatosként dolgozott, most az érettségit szerette volna letenni. Újvári István elmondása szerint fiának három éve volt jogosítványa, eddig mindig balesetmentesen vezetett. A rendőrök szerint most jóval túllépte a megengedett sebességet. – Szerintem is gyorsan hajtott, pedig nem sietett sehova. Csak délután lett volna órája – magyarázta könnyes szemmel Csaba édesapja.

Fotó: Miskolczi Róbert
Fotó: Miskolczi Róbert


A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. PrettyWoman 2008. november 07. 11:42
  „Szerintem is az a demokrácia, hogy véleménynyilvánítási szabadság van. Amivel lehet élni is, visszaélni is. Ez mindenkinek az IQ-jától függ. Nem gondolom, hogy törölni kéne a hozzászólásokat, mindenkinek szíve-joga hozzászólni. A stílusa őt minősíti.
  Egyébként az a paradox az egészben, hogy én egyetlen egy trágár kifejezést nem találtam, kivéve pont azokban a kommentekben, ahol pont a kegyeletsértésre hivatkoznak, meg folyamatosan arra szólítják fel a lapot, hogy töröljék a hozzászólásokat. Nos, ha ez így lenne, akkor az ő véleményük sem jelenhetne meg. De azért az tényleg ellentmondásos, hogy pont azok trágárkodnak, akik közben kegyeletsértést emlegetnek. Egyébként attól, hogy valaki őszintén leírta, hogy - véleménye szerint - felelőtlenség miatt következett be a dolog, nem hinném, hogy kegyeletsértést követnének el, és nem is alpári stílusban tették. Inkább pont arra hívták fel a figyelmet: gondolkodjunk el a megelőzhető baleseteken és igenis neveljük a fiatalokat. Példaadással, stb.-vel.
  Egy ideig én is elkövettem azt a hibát, hogy nem kötöttem be az övet. Igaz, gyorsan sose mentem. Valahogy elfelejtettem egyszerűen. Amitől egy pillanat alatt megváltoztam, az nem az, hogy megbüntetettek érte. Volt egyszer egy rendőr ügyfelem, aki egyszer azt mondta. Ha eljönnél velem néha helyszínelni, és látnád, hogy néznek ki az emberek, a tűzoltók milyen állapotú testeket vágnak ki egy roncsból, és tudjuk, hogy valószínűleg túlélte volna, ha be van kötve, akkor mindig bekötnéd magad Te is. Szerencsére nem részletezte a látottakat, de nem is akarom elképzelni se. Azóta viszont mindig bekötöm magam. Nekem ez a beszélgetés többet ért, mint a büntetést.”
 • 66. lacee 2008. november 07. 11:04
  „SZOMORÚ.

  MÁS: HA AZ AUTÓK RENSZÁMA TÜKRÖZNÉ, HOGY AZ AUTÓ HOVÁ VALÓ, MINT MÁS ORSZÁGOK RENDSZÁMAI, ( SZLOVÁK-ROMÁN-OSZTRÁK STB. ) AKKOR 20-30% CSÖKKENNÉNEK A BALESETEK, ÉS
  A BŰNÜLDÖZÉS SZINTÉN.
  EGY IDEGEN RENDSZÁMÚ GÉPKOCSIVAL MINDENKI FIGYELMESEBB, ELŐZÉKENYEBB.

  LACEE”
 • 65. szekerce 2008. november 07. 01:51
  „Szegeny srac ket hibat is elkovetett. Az egyik kovetkezteben elvesztette az uralmat az autoja folott, kesz szerencse, hogy nem jott szembe senki, aki szinten meghalhatott volna.

  A masik hiba a biztonsagiov be nem kapcsolasa volt. Az elso hibaval parosulva ez mar sajnos a halalat eredmenyezte. Nagyon eros a gyanum, hogy a hasznalataval eletben maradt volna.

  Sokan tulsagosan biznak magukban es nem kotik be a biztonsagi ovet. De azt soha nem tudhatjak, hogy mikor jon szembe egy hasonlo auto, mint ebben az esetben Csaba autoja volt, es ilyenkor az o eletuket is megmentheti az ov. Szerencsesebb esetben.

  Sajnalom az aldozatot is, de akiket igazan sajnalok, azok a szegeny szulei.”
 • 64. magyargárda 2008. november 06. 23:22
  „DDDDDDDDDDDDDDD................”
 • 63. Részvétem 2008. november 06. 22:54
  „BVÉ!

  Egy igen nagy kincs birtokosa vagy! Nagyon vigyázz rá! Ez a feltétel nélküli megbocsájtani tudás! Ez a kereszténység egyik alappillére is.

  Egy mécsest gyújtok Csaba emlékére.”
 • 62. Baligász 2008. november 06. 22:51
  „Akik gyorshajtásra és egyéb baromságokra hivatkoznak, hitetlenek. Minden embernek megvan a sorsa s az így is, úgy is beteljesedik. ****moderálva****”
 • 61. SANDZSO 2008. november 06. 22:49
  „ŐSSZINTE RÉSZVÉTEM ,,KINEK GYERMEKE FŐLLŐT NINCS SIR HALOM AZ NEM TUDJA MI AZ IGAZI FÁJDALOM,,”
 • 60. IRÁNYÍTOTTNÉPIRTÁS 2008. november 06. 22:07
  „ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HOZZÁTARTOZÓKNAK!

  SZÜLŐKÉNT EMLÉKEZZÜNK A GYERMEKKORUNKRA, AZ ANYAI KÉRÉSEKRE, AZ APAI POFONOKRA!
  "EGYETLEN GYEREKET AKARUNK, DE ANNAK M I N D E N T SZERETNÉNK MEGADNI" -ISMERŐS EZ AZ ÁLTALÁNOS IDIOTIZMUS?
  A MINDEN CSAK ANYAGILAG ÉRTENDŐ?
  TÖBB GYEREKET, TÖBB SZERETETET, TÖBB FELELŐSSÉGET!

  EGYÉBKÉNT, TISZTELT SZERKESZTŐK, A 23-I HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ESET MIÉRT NEM KERÜLT ÁT A DÉLMAGYARBÓL ( BELVÁROS, 160-170, KÉT HALOTT!)? CSAK NEM ETNIKAI OKBÓL?”
 • 59. tény 2008. november 06. 22:04
  „Mért nem lehet ezeket a rohadt hozzászólásokat lealítani, mert az már tényleg egy vicc, ami itt folyik . A Kisalföld majd csodálkozik, hogy ha kegyelet sértésért beperelik. Tisztelettel meg kérem önöket, hogy állítsák le a hozzászólásokat.”
 • 58. mmmmmmmmmmmmmm 2008. november 06. 21:15
  „Részvétem!!!  Gyorshajtók!Ti is igy jártok hamarosan,csak idő kérdése!Eljön a végetek.Még olvasni fogok rólatok!”
 • 57. Udi 2008. november 06. 20:52
  „BVÉ!
  Hasonló téma már többször előkerült. Én is sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment egy magyar - de más részről örülök, hogy a hülyeségével másokat nem vitt a sírba. (Te írtad, szenvedsz más miatt, ugye akkor megérted?)
  Nem ismertem - és aztán? Ha nekimegy valakinek, azt ő ismerte volna?
  Aki a fentiekből rosszindulatot olvas ki, azt duplán sajnálom...”
 • 56. BVÉ 2008. november 06. 20:26
  „Mindenkinek!!!!!!!!!!!

  Elsősorban őszinte részvétem a családnak,rengetek erőt kívánok nekik,hogy ezt valaha feltudják dolgozni,mert az ilyen értelmetlen halált,elfogadni lehetetlen.
  Másrészről,nemtudom,hogy hogyan képesek emberek ítélkezni olyan felett,akit nem is ismertek?!Vagy itt mindenki ismerőse volt a fiúnak?!Lehet,hogy jobb ember volt bármelyikünknél?!Sajnos ezt a viselkedést valahonnan látta-nem feltétlen a szülőktől,nem egy embertől,hanem emberek millióitól!!!!!!Hányan hajtanak az utakon, akik nem 20évesek!!!!
  Valakitől tanulják a fiatalok ezt a vezetési stílust, nem mástól mint az idősebbektől!!!!
  Azon kéne elgondolkodni,hogy miért tart ott Magyarország,ahol tart.Történik valami rossz és nem hogy összetartanának az emberek, hanem inkább széthúznak. Kinek jó az,hogy bántják ezt a családot, akiknek van elég bajuk némelyek véleménye nélkül is és egyáltalán ezt a szegény srácot minek bántani???Önök szerint azárt történt ez a tragédia,mert a fiú így akarta?Szerintem nem!!!Itt mindenki tökéletes és senki nem hibázott még az életben?Mi lenne,ha mindenki felett pálcát törnénk aki hibázik?Talán,ha jobban összetartanának az emberek,tragédiából is kevesebb lenne!!!Mi lett volna ha.....valakinek neki megy???
  Belém éppen 3hete hajtottak,kevés híja,hogy megúsztam.Nem én voltam a hibás,de én szenvedek,mert a 3éves autóm totálra ment és lelkileg is nehéz volt,bár örülök,hogy itt vagyok.De ha máshogy történik???Nem bántom az illetőt,aki a káromat okozta,mire megyek vele???Ha meghaltam volna,mire mennének vele a hozzátartozóim???Attól én még nem támagok fel???Ha ő valakiben kárt tett volna,lenne elég baja vélemény nyilvánítás nélkül is.
  Sajnálom,hogy ennyi rosszindulatú ember él a Földön!!!Aki közlekedik,azzal sajnos bármi megtörténhet,nem kell ahhoz hajtani,hogy meghaljunk saját hibánkból!!!Az Élet ilyen sajnos,de lehet,hogy erről mi magunk is tehetünk,szerintem ezen kéne elgondolkodni”
 • 55. kisalföldi 2008. november 06. 19:53
  „Egyik szemrei ismerősöm is ilyen passattal ment neki a fának kb 160-nal kajárpéc és felpéc között. Nemmondom el a látványt mert sok embert felkavarna.
  21 éves volt. Ő se volt bekötve. A srác apja azóta sem bírja megemészteni a dolgokat. Igaz ő egy hónap alatt két fiát veszítette el. Tuti hogy bizonyítani akart hogy mennyivel gyorsabb mint az apja. Áh mindegy kár ezen rágódni. Őszinte részvétem”
 • 54. Géber Péter 2008. november 06. 19:39
  „Nagyon sajnálom, hogy így ér véget egy reményteljes, fiatal élet! De még jobban sajnáltam volna, ha egy száguldó őrült miatt egy ártatlan halt volna meg! A sebességmániásoknak, a "majd én megmutatom, mert frankó a kocsim és frankó vagyok én is" stílusú kivagyiaknak kár sietniük, a saját temetését még nem késte le senki! Nem vagyok kegyeletsértő, de az ilyenekről nem lehet szánalommal beszélni! Lehet, hogy én, vagy a családom halt volna meg miaatta, ha éppen ott vagyunk!”
 • 53. pan.cser 2008. november 06. 19:36
  „Kedves 51-es! Véleményemen nem óhajtok változtatni. Az akinek nő létére f..z hullik a szájáből az nem hölgy. Gondoljon amit akar, azt hittem a l...k nem tudnak írni. Bizonyára rajong a műsorokért is amiket én megvetek, nyilván a műveltségét, szóhasználatot is innét tanulta. A jóindulatú vagyok akkor áldozatnak is tekinthetem, az elhunyttal együtt. Olyannak akit rosszul neveltek, aki az elemi szabályokat, például a durva szóhasználat mellőzését a nyilvánosság előtt, sem tanulta meg.”
 • 52. kmmk 2008. november 06. 19:26
  „Kedves együttérző hölgy!

  Egy ertelmes ember nem igy fejezi ki magat, nem karomkodva.
  Mivel ez egy publikus forum es arra valo, hogy az emberek leirjak a velemenyuket. Max. majd a moderator torli. De ezt nehany ember nem erti meg...

  Erdemes elolvasni a delmagyar.hu cikkehez hozzaszolo "melyen" gyaszolo ismerosok hozzaszolasait is.”
 • 51. együttérző hölgy 2008. november 06. 19:15
  „pancser:
  Már a nevedből látszik, milyen vagy!!!!
  Megtarthatnád magadnak a hülye véleményeidet!!!
  Kiváncsi lennék te milyen nevelést kaptál és adsz!
  Ne hidd azt, hogy tökéletes vagy, mert egy hatalmas nagy f... vagy!!! És ez biztos, hogy nem csak az én véleményem!

  Őszinte részvétem a családnak, sok erőt és kitartást kívánok nekik!!!”
 • 50. pan.cser 2008. november 06. 19:02
  „Borzasztó, szörnyű, ezzel kezdtem mégis kegyeletsértéssel vádolnak, csak tudnám miért? A neveléssel borzasztó nagy bajok vannak. Általános, hogy nem nevelnek felelősségre. Mégis min nő fel a gyerek? Ocsmány tv műsorokon, meg is nevezhetném az adókat! Ott erkölcs, emberi tartás, felelőssség semmi. Felkapott senkiket sztárolnak. A fiatal utánoz, tanul. Mégis mit tanul ezektől a senkiktől, például P. Tamástól? Gyorshajtást, italozást a Kresz semmibevételét. A gyökerénél kell a dolgokat megragadni. Nevelési forradalmat, a kereskedelmi tv-ék megregulázást kellen megoldani. Igaz ez nem könnyű, hiszen egész Európa ilyen ocsmány erkölcsileg. Szerencsére nem mindenki ilyen, a megújulás kulcsa náluk van. De hát család az család, azért van az apa, hogy nevelje a fiát. Ha megnevelte volna akkor most nem kellene siratnia!”
 • 49. Ványiné Baumann Andrea 2008. november 06. 18:41
  „Nagyon sok erőt kívánok a Szülöknek!
  Őszinte részvétem!!”
 • 48. zoley69 2008. november 06. 17:40
  „Részvétem! Azt hiszem ennél többet ide írnia senkinek nem kellene....”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lendületben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) ez év őszén a vidékfejlesztés intézkedései… Tovább olvasom