Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Diszkótragédia - Szabadlábon az összes gyanúsított - Galéria

A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúra se áll rendelkezésre elég bizonyíték.

Szabadlábra helyezte a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottját is szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság, így az ügy mind az öt gyanúsítottja szabadlábon védekezhet - erősítették meg a tárgyalást követően ügyvédek az MTI információját.

A tragédia előzményei >>
Szigethy György, a bérbeadó cég egyik ügyvezetőjének védője közölte: a bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúra se áll rendelkezésre elég bizonyíték. Kertész Gusztáv, a bérlő cég ügyvezetőnek ügyvédje azt mondta: a végzés nem jogerős, az ügyészség azt megfellebbezte.

A négy gyanúsítottat szerda délelőtt még bilincsben, rendőrök kíséretében, fotósok és televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe, ahonnan szabadon távozhattak. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról már kedden döntött a bíróság, Sz. Győző, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. Esetében ugyancsak fellebbezést jelentett be az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség kedden közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás. A belügyminiszter tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat.

A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.


Korábban - Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia egyik gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját Papp Gábor, a gyanúsított védője kedden este.

Részletek itt >>

A tragédia előzményei >>

Diszkótragédia - Szabadlábon az összes gyanúsított - Fotó: MTI

Olvasóink írták

 • 14. LAZA 2011. január 20. 10:27
  „12
  Értettük!
  13-
  Lehet,hogy valóban csak szerezte.............
  A nagyobbik baj az,hogy nem csak ő.
  Meg kell nézni az elmúlt évek itélkezési gyakorlatát.
  Hoz valamelyikük egy döntést aztán jön a kővetkező aki teljesen másként.
  Aztán megint csak jön az újabb aki azt mondja:vissza az egész!
  Kezdődjön minden előlről.
  Ezenkőzben az áldozatok vagy azok hozzátartozó ilegatyásodnak,szenvednek,idegíleg tönkremennek.
  A bünőzők a bünnel szerzett pénzel mindenkit lefizetnek megfélemlítenek.
  Aztán ha mégis akad egy tökös bíró aki elitéli valamelyiküket akkor szépen meglépnek a biróság épületéből vagy már előtte a háziőrizetből.
  Reménykedtünk!Mind annyi miden másban........
  Talán változás lesz. Hát ne lett! Itt SEM!”
 • 13. Csetneky 2011. január 19. 20:11
  „Szerintem ti nem értitek, de ez engem nem zavar. Annak azért örülök, hogy a jogot végzett bíró szerint is az a helyzet, mint szerintem. Ez nekem bőven elég.”
 • 12. VJack 2011. január 19. 19:53
  „Csetneky, nem akartam ennél szájbarágósabb példát hozni, azt hittem, az olvasók képesek az adott esettől elvonatkoztatni és a lényeget megérteni. Neked nem sikerült. Majd a következő életedben újra indulsz a tudás almájáért, hátha...”
 • 11. sopronilakos55 2011. január 19. 15:28
  „Csetneky, miért szted kinek a felelőssége hogy több ezer embert beengedtek egy olyan helyre ahol pár száznak van biztonságos hely. A szórakozni akaró fiataloké mi?
  A stadionos példa meg helyes volt, azt hogy ne érted, téged minősít

  Az külön érdekes hogy a yardnak semmi nem tünt fel, akkor amikor 5 db gárdistára ugranak, de több ezer ember nem tűnik fel nekik. Gondolom csurrant cseppent....”
 • 10. Goldmund 2011. január 19. 15:22
  „kicsit pontosítok:

  ..... minél többfelé kenhető szét a felelősség, annál inkább érvelhetnek az ügyvédeik azzal, hogy csöppet sem biztos, hogy PONT AZ Ő, EGYETLEN védencük (akit most a rendőrség gyanúsít) egyáltalán bíróság elé fog kerülni ......
  És persze mindegyik gynaúsított ügyvédje külön-külön ezzel érvelhet.”
 • 9. Goldmund 2011. január 19. 15:20
  „Itt arról van szó, hogy fölmerül a létesítmény tulajdonosának felelőssége, a rendezvényt szervező felelőssége, meg egy kicsit talán az ellenőrző szervek felelőssége is.
  Na most, minél többfelé kenhető szét a felelősség, annál inkább érvelhetnek az ügyvédeik azzal, hogy csöppet sem biztos, hogy a védencük (aki most a rendőrség gyanúsít) egyáltalán bíróság elé fog kerülni (tehát vádlott lesz).
  A bíróság meg azt mondja: ha az se biztos, hogy bíróság elé állítják, akkor miért csuknák előzetesbe?”
 • 8. Csetneky 2011. január 19. 15:19
  „Vjack

  Miért, leszakadt az épület? Én nem hallottam róla, te igen?”
 • 7. sicc 2011. január 19. 14:27
  „Hát igen, sajnos sok helyről hallom vissza, hogy ez a bíró ennek az embere, az a bíró annak az embere.... :(”
 • 6. fióka 2011. január 19. 14:27
  „Mondjuk a rendőrség helyében egy drogtesztet tuti megcsináltam volna ezzel az öt emberrel mert ezek ott úgy bevoltak állva mint a gerely és nem az italtól.Ez a buli nem szórakozásról szólt hanem a kábítószer hatása alatt felszabadult eufólikus állapotról aminek ez a buli volt a helye magyarul ez egy drogbarlang volt a fiataloknak ahol szépen elvonultak a nyilvásosság elől és beszippantották a megfelelő menyiségű speedet,extasit,kokót,fűvet..... még azon csodálkozom,hogy eddig nem történt baj,de bezárni se lehet ugye mert akkor a kábítószer maffia rákoppint a rendőri vezetésre,hogy ejnye bejnye ne zárassátok már be mert akkor ti sem kaptok lóvét.Sajnos ez a nagy valóság és abszolút nem egyedi eset inkább az ország 65-70%-ba ez működik.”
 • 5. fióka 2011. január 19. 14:18
  „4. sicc 2011.01.19. 14:10-->miylen bíróság???Ebben az országban nincs igaságszolgáltatás csak jogállamiság és ha van pénzed esetleg vannak haverjaid mint pintér,orbán,navracsi,gyúrcsány,bajnai..... akár tömegével akaszthatod fel az embereket is hozzád sem fognak érni.MERT IGEN EZT IS MEGCSINÁLTUK FIDESZ&MSZP.”
 • 4. sicc 2011. január 19. 14:10
  „Csetneky, itt középiskolás gyerekekről van szó zömmel 15-19évesek, sajnos túl sok embert engedtek be, és ez idézte elő a tragédiát.
  A bíróságnak példát kellene statuálni és nem a kiskapukat keresni. Igen is felelni kell az emberek biztonságáért egy rendezvényen a szervezőknek !
  Szerintem a hatóság is hibás, mert a rendőrség figyeli a térfigyelőkamerával a helyet. Látni lehetett,hogy túl sok ember van a bejáratnál, ellenőrizni kellett volna ,mi folyik ott !Nem beszélve az önkormányzatról.
  Sajnos egyre kevésbé figyelünk oda egymásra, akármerre nézünk ! :(”
 • 3. VJack 2011. január 19. 13:59
  „Csetneky, ha szervezel egy focimeccset, az 50 emberes lelátóra 500 engedsz és leszekad, akkor bizony te is hibás leszel.”
 • 2. Csetneky 2011. január 19. 13:49
  „RUDI

  Ha én például szervezek egy focimeccset és annak során ketten összeverekednek és egyikük meghal, akkor én vagyok a hibás? Egyébként a gyerekeket és a családokat én is sajnálom.”
 • 1. RUDI 2011. január 19. 13:25
  „Sajnos ez engem, és gondolom a többi embert is meglepi, ez a váratlan fordulat, míg az egyik nap kiderül, hogy igen is van kiket perelni az ügyben, míg a másik nap sajnos tévedés történt uraim, mintha semmi sem történt volna.És mi is van azokkal a családokkal ,kik elveszítették gyermeküket ,mit fog mondani nekik a törvény, azt hogy sajnálom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia - Újabb gyanúsított őrizetben

Őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia ügyében a… Tovább olvasom