Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Csülkös lepénykék

Hozzávalók:

1/2 csomag felengedett leveles tészta
1 tojásfehérje
30 deka finomra darált főtt, füstölt csülök
1 kis pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
10 deka füstölt sajt
1 csokor petrezselyem

olaj a tál kikenéséhez
liszt a gyúródeszka megszórásához

Elkészítés:

Először bekapcsolom a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és amíg bemelegszik, előkészítem a lepényeket.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd lisztbe mártott, kb. 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle x darab körlapot. Ezeket sütőpapíros tepsin egymás mellé teszem és lekenem tojásfehérjével. Ha a sütő már meleg, mehetnek is be 10 percre. Amíg a lepénykék elősütése megtörténik, összeállítom a tölteléket. Ez csak annyi, hogy összekeverem a megdarált csülökhúst, a tejfölt, meg a pépes fokhagymát, aztán alaposan megborsozom.

Végül a halványsárga lepénykéket kiveszem a sütőből, megpakolom a csülkös töltelékkel, és rájuk reszelek annyi füstölt sajtot, amennyi kellemesen beborítja őket. a félkész lepénykéket ezek után visszapakolom a forró sütőbe, és kábé 10 percig ott tartom, hogy a sajt-tető rájuk olvadhasson. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos esküvő

Szűk körben, a sajtó teljes kizárásával házasodott össze szombaton délután Sopronban a világhírű… Tovább olvasom