Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Csökkent a munkanélküliek száma Észak-Magyarországon

Jelentősen, több mint 8 ezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió három megyéjében májusban a megelőző hónaphoz képest, összességében csaknem 103 ezren voltak állás nélkül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta észak-magyarországi régióban 7,3 százalékkal mérséklődött egy hónap alatt a munkanélküliség az élénk munkaerőpiaci mozgásoknak köszönhetően.

A legtöbb munkanélkülit, 64,8 ezret Borsodban tartották nyilván. Hevesben 20,2 ezer, Nógrádban 17,8 ezer volt a számuk. A nyilvántartott álláskeresők aránya az aktív népességhez viszonyítva 20,3 százalékos volt a régióban, miközben az országos ráta 12,7 százalékot tett ki.

Ez év januárjában egyébként a régió munkaügyi kirendeltségei több, mint 123 ezer munkanélkülit tartottak nyilván, számuk hónapról-hónapra csökkent.

Az idén élénkült a munkaerő-kereslet a régióban, és a trend májusban is hasonló volt: az év első öt hónapjában a munkáltatók több, mint 40 ezer új álláshelyet jelentettek be. Ez majdí 7 ezerrel haladta meg az előző év hasonló időszakáét.

A legtöbb betöltetlen állás ugyanakkor valamilyen támogatási formához köthető közcélú, vagy közhasznú munka. Munkaügyi szakemberek szerint azonban örvendetes, hogy csaknem 9 ezer olyan álláslehetőségre kerestek munkavállalót a régió munkaadói 2010 első öt hónapjában, amely támogatás nélküli volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két biciklist gázolt, majd elhajtott a teherautó

A 70 éves nő belehalt sérüléseibe, míg a másik sérült nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést… Tovább olvasom