Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Bíróság előtt a hajléktalanokat bántalmazó fiú és társa

Tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon annak a két fiatalkorú fiúnak a büntetőpere, akik Szolnokon megvertek két hajléktalant; az egyik sértett később meghalt. Az egyik fiút halált okozó súlyos testi sértéssel, a másikat garázdasággal vádolják.

A vádirat szerint 2008. augusztus 21-én a két - akkor 15, illetve 16 éves - vádlott a szolnoki Gólya vendéglőben szeszes italt fogyasztott. Éjfél felé távoztak és a közeli vasútállomásnál észrevettek két hajléktalant, akik az aluljáróba mentek le, hogy az állomáson veszteglő egyik vasúti kocsiban meghúzzák magukat éjszakára. A fiúk a 7-8. peronnál utolérték őket és beléjük kötöttek. A vádlottak - minden különösebb ok nélkül - a földre lökve ütötték, bakancsukkal rugdosták a két, fedél nélküli embert, majd elhagyták a helyszínt.

Az elsőrendű vádlott által megrugdosott embert másnap kórházba vitték és egyes sérüléseit ellátták. A sértett ezt követően saját felelősségére elhagyta az egészségügyi intézményt, annak ellenére, hogy koponyatörést és agyzúzódást is szenvedett. Egy nappal később rosszul lett, ismét kórházba került, ahol eltávolították a megrepedt lépét. Pár nap múlva a beteg újból távozott, de szeptember 20-án megint visszakerült, majd az egészségügyi ellátás ellenére szeptember 25-én tüdőgyulladásban meghalt.

Mivel az igazságügyi orvos szakértő szerint a bántalmazás és az elhalálozás között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg, az ügyészség az elsőrendű vádlottat halált okozó súlyos testi sértéssel vádolja; esetében akár 5 év szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. A másodrendű vádlott ellen a vád garázdaság, amiért a fiú 2 év börtönnel sújtható.

Az elsőrendű vádlott ellen már több alkalommal hoztak garázdaság és testi sértés miatti ügyekben határozatot, és jelenleg is zajlik egy büntetőeljárás vele szemben a Budakörnyéki Ügyészségen.
A büntetőügy következő, februárban esedékes tárgyalási napján újabb tanúkat hallgatnak meg.

Olvasóink írták

  • 3. janika 2011. február 02. 15:51
    „Szerintem a rossz politika a felelős azért, hogy egyre több a hajléktalan és a koldus! Őket miért nem vonja senki felelősségre?”
  • 2. zolikom 2011. január 19. 07:55
    „Ja és a Gólya vendéglő ellen indult eljárás, amiért 18 éven aluliak fogyaszthattak ott szeszesitalt?”
  • 1. zolikom 2011. január 19. 07:54
    „A gondolkodást is büntetni kéne, ami arra késztet valakit, hogy ok nélkül belekössön embertársába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia: előzetes letartóztatásokat kezdeményezett az ügyészség

A szakminisztérium áttekinti, hogy az önkormányzatok és más hatóságok éltek-e a törvényben biztosított ellenőrzési, szankcionálási jogaikkal. Tovább olvasom